פתולוגיה

פתולוגיה

שלום ד"ר תורגמן
תודה על התשובות המפורטות שלך באתר זה מאד עוזר.
ראיתי שהתייחסת לבדיקות פתולוגיה במכון ברחובות .
אני עברתי את הניתוח להסרת הבלוטה באסותא לפני שלושה שבועות והבדיקות נשלחו לרחובות.
ב-US שעשתה פרופ קסלר לפני הניתוח נראה גידול של 2.5 ס"מ באונה הימנית (FNA פפילרי). גידול של 1.5 ס"מ באיסטמוס (אותו מירקם כמו באונה הימנית) וגידול של 1 ס"מ בשמאלית (מרקם אחר).
בפתולוגה אחרי הניתוח- הגידול באונה הימנית היה 1.5 ס"מ- פפילרי, אין איזכור לגידול באיסתמוס (האם יכול להיות שנעלם?) והשמאלי 0.3 Hurtle cell adenoma
1. האם יכול להיות כאלו הפרשים גדולים בין פתולוגיה ו_US
2. האם יכול להיות שגידול שלם באיסתמוס נעלם?
3. בבדיקה נאמר שהגידול גלש לקופסא אבל השוליים נקיים ואין עדות לvescular invasion- האם זה מחייב הגדלה של היוד- או שאפשר להסתפק ב-30 או ב-100? האם בכלל היוד הוא מחוייב מציאות
4. הגידול שלי נמצא אקראית כי לא היתה לי בעיה בבלוטה או נפיחות.
תודה רבה מאד

גם תלוי בגיל שלך

אני מסכימה איתך שיש סתירות. ממצא ב-US של 1.5 ס"מ לא אמור להיעלם בפתולוגיה. וגם ממצא של 1.5 ס"מ לא צפוי שיהיה רק 3 מ"מ בסופו של דבר.
האם פרו' קסלר ראתה בלוטות בצואר?
האם בנניתוח הוצאו בלוטות? האם המנתח פתח את האזור הפרא-טרכילאי?
ובת כמה את? כי אם מדובר אצל אישה צעירה ב-PTC של 2.5 ס"מ, בלי בלוטות ובלי פלישה מעבר לבלוטה, ממש לא חובה לתת יוד, ובוודאי שגם אם מחליטים לתת יוד, אין צורך במינון גבוה.
אז לפני החלטה על טיפול, שווה לעשות רוויזיה של הפתולוגיה.

גם תלוי בגיל שלך

תודה ד"ר תורגמן על התכגובה
אני בת 53. פרופ קסלר היא זו זאיבחנה את הגידולים: 2.5 ס"מ באונה ימנית- שבפתולוגיה היה 1.5 ס"מ. 1 ס"מ. (PCT) באונה שמאלית שבפתולוגיה היה 0.3, ( Hurtlr cell adinima) ועוד גידול של 1.5 ס"מ באיסטומוס שאין לו שום איזכור בפתולוגיה.( פרופ קסלר באבחנה שלה רשמה שיש לו אותו מרקם כמו באונה הימנית (PCT)
בניתוח היתה כריתה מלאה של התאירואיד וכל הבלוטה נשלחה לפתולוגיה. הניתוח בוצע באסותא על ידי ד"ר חפץ, והפתולוגיה נשלחה לאל אי אם ברחובות. כששאלתי את הרופא איך זה שאין התאמה בין הפתולוגיה ל-US הוא אמר שזה לא משנה כי בכל מקרה עושים טיפול ביוד כי היתה פריצה מהקופסה ולכן יהיה מינון של היוד 100.
מה המשמעות לעשות שוב רוויזיה של הפתלוגויה ומה הפרוצדורה לזה. איך אני מבקשת את זה?

אם באמת הייתה פריצה מעבר לבלוטה הוא צודק

את יכולה לכתוב את התשובה הפתולוגית שמתייחסת לעובדה זו בצורה מדוייקת?
בת 53 עם פריצה מעבר לבלוטה, השאלה עד כמה היא נרחבת, בהחלט מצריך טיפול ביוד שניתן לבצע עם thyrogen

למעלה