פתוח סבולת

פתוח סבולת

מה הסל"ד המומלץ לאימון מישורי של כ 50 ק"מ? האם אימון כזה נחשב " אימון נפח"? תודה יואש

odedbc

New member
לרכיבות סיבולת עדיף להסתמך על מדופק ולרכב

בדופק של 65% -75% מהדופק המקסימלי. סל"ד ו\או מהירות היו מקובלים בעבר כמדד לעצמת האימון והם פחות מדויקים. 50 ק"מ בדפק הנ"ל מהוים בהחלט "אימון נפח" אלא אם כן אתה מתאמן לדאבל סנצ'ורי.

Maxim br

New member
סל"ד גבוהה

סל"ד גבוהה 100- 110 הוא אחד התנאים לרכיבה נכונה ובריאה במספרים הנ"ל אתה מסובב את הפדלים ולא דוחף אותם ! מה שעושים רוב הרוכבים. כך אתה מסגל לעצמך טכניקת דיווש נכונה כבסיס לשאר הפירמידה, ובהמשך לאחר שכבר טבעי תסובב רגליים ולא תדחוף הילוכים תוכל גם בטיפוסים לייעל מאוד את אופן הרכיבה בסל"ד הנמוך. בהצלחה. נ.ב לאנשים בוגרים יותר קשה לסובב סל"ד גבוהה הם מסתפקים ב 90 - 100.

ItsikH

Member
כמה מבוגרים ../images/Emo13.gif? לי נוח ב-110 ../images/Emo13.gif

odedbc

New member
לא ממש נכון. ההנחות שלך מוטעות .

1. דיווש בסלד גבוה אינו תנאי לרכיבה נכונה ובוודאי אינו תנאי לרכיבה בריאה. נכון הוא שדיווש בהילוכים ביחס גבוה בסל"ד נמוך מאד ותוך הפעלת כוח רב לאורך זמן רב, עלולים לפגוע במשך השנים בגידים ובסחוסים, בעיקר של הברכיים. 2. היכולת לדווש בסל"ד גבוהה נובעת מאחוז גבוה של סיבי שריר בעלי תגובה מהירה. * השם המדויק הוא Fast Twitch Fibers ובתרגום מילולי סיבים בעלי יכולת עיוות מהירה. זהו נתון מולד שאינו משתנה עם הגיל או עם השיפור בסיבולת. רוכבים בעלי אחוז גבוה במיוחד של סיבים מהירים יצטיינו בספרינטים ובנגד השעון במישור, מנגד, אלו בעלי אחוז גבוה של סיבי שריר עם תגובה איטית, יצטיינו בעליות שם יש צורך להפעיל כוח רב. סטאטיסטית ניתן לומר שאצל מרבית הרוכבים יש חלוקה פחות או יותר שווה של סיבים מהירים ואיטיים. 3. בכל סוג של רכיב ובכל סל"ד, האופניים מתקדמים בעקר ע"י הפעלת כוח על הפדלים ובעיקר באמצעות שרירהתלת ראשי של הירך שדוחף את השוק וכף הרגל כלפי מטה, וזה מה שעושים רוב הרוכבים ואין בזה שום טעות. רוכבים מיומנים מוסיפים גם משיכה של הפדל כלפי מעלה אבל אני שב ומדגיש כי הכוח העיקרי מתקבל בעת דחיפת הפדל כלפי מטה. 4. ברכיבה מישורית, ככל שיחס ההילוכים נמוך יותר והסל"ד יותר גבוה, בכל סיבוב של הפדל מפעילים פחות כוח. ולכן בסך הכל צריך להשקיע פחות עבודה, אם כי ה"תשלום" הוא בדופק מהיר יותר. אחד מהאספקטים של כושר גבוה הוא היכולת לדווש בסל"ד גבוה מבלי להעלות את הדופק. ובכ"ז, יש לא מעט רוכבים שמסתדרים מצוין עם סל"ד בינוני, נאמר 90-110 מבלי להתעייף. היכולת להגיע לסל"ד גבוה בטיפוסים נובעת מסה"כ וואטים שהרוכב מסוגל לייצר לאורך זמן. 5. אנשים "בוגרים" בעלי כושר גבוה, ובעלי אחוז גבוה של סיבי שריר מהירים, מסוגלים לרכב ב סל"\דפק גבוהים לאורך זמן לא פחות מעמיתיהם ה"צעירים". ההבדל ביניהם לצעירים הוא בהתאוששות ארוכה ואיטית יותר.

Maxim br

New member
אולי תשנה את דעתך

רכיבה בסל"ד גבוהה ועוד אך תנאי לרכיבה בריא ! ולא לא צריך סלד של 150 אלא 100+ מספק לחלוטין, כך כפי שהזכרתי הרוכב מסוגל לסובב את הפדלים ולא לדחוף אותם, הרוכב עובר ביתר מהירות על הנקודות המתות של הפידול מה שלא ניתן לעשות בקדנס נמוך יותר ובכך מייעל לעצמו את הרכיבה. כשמתבצע סיבוב נכון ולא רק דחיפה ומשיכה מופעלות יותר קבוצות שרירים התוצאה קבוצת שרירים שתומכת בקבוצת שרירים אחרת. אל תשכח את התאומים והשרירים בקדמת הרגל לא זוכר את שמם.... הסיבים שהזכרת נכונים למצבים קיצוניים ולא לסלד האמור, נכון שמי שיש לו אחוזי סיב מהיר גבוהה יותר יהיה מסוגל לסובב מהר יותר ואפילו לתת פושים של עד 400 סיבובים בדקה מה שאל בטוח לא יוכל לעשות רוכב עם אחוז שיבים נמוך יותר. גם מזדה 3 וגם פורשה יגיעו ל 150 קמ"ש ויחודיות של הפורשה תבוא לידי ביטוי הלאה ב 200 250 ו 300....... לשם דוגמא סגנון אולריך מול סגנון ארמסרונג - בנג"ש שניהם תותחים בעליות אולריך לא בדיוק משתווה לארמסרונג למרות סגנון הכוח. תיאוריית הסיבים טובה לתיאוריה כדי שיהיה לנו עוד שעות לימוד אך לא לשכוח את האינדיוידואל של כל אחד ואחד ולנסות למצוא את האופטימום בלי לחרוג מגבולות הספרות. כמו כן ניתן לשפר סל"ד ואפילו בלי להיכנס להגדרות הכושר אלא ע"י שינוי פשוט של טכניקת דיווש רוכב מסוגל לשפר את הסלד בכ 10 סיבובים. "" היכולת להגיע לסל"ד גבוה בטיפוסים נובעת מסה"כ וואטים שהרוכב מסוגל לייצר לאורך זמן "" . נקודה מאוד חשובה עם מספר מרכיבים הן הטכניקה הן הכושר והן בפקטור מכאני.... ל 300 וואט ממוצע בנס הרים יש הרבה דרכים וסגנונות להגיע, אבל כל אחד צריך למצוא לעצמו את הדרך וסדר הצעדים בה. סופ"ש טוב מקסים.

Aviv Lahat

New member
אילן אולמן כתב פעם כתבה שנוגעת בנושא

והוא אמר משפט חכם מאוד:" מי שרוכב בסל"ד נמוך,עתידו להתחמצן". בעבר הייתי רוכב רק בסל"ד נמוך, וכשאני מתכוון סל"ד נמוך זה אומר שאם הייתי בסל"ד 90 הייתי מפסיק לרכב אחרי 20 שניות, היום אני לא מסוגל לרכב בסל"ד שמתחת ל80 גם בעליות אני משתדל לרכב בסל"ד 70-80 וזה די טוב. את רוב הרכיבות שלי אני מבצע על סל"ד 100-110 ולעיתים גם 120 תלוי אם יש אינטרוולים או שסתם אין ליכוח ברגליים. להגיד לך שזה קל יהיה לשקר, להגיד לך שזה טוב זה יהיה מצויין!. הכל עניין של הרגל חביבי, אין מה לעשות, לאנשים מבוגרים קשה לשנות הרגלים. מי שרגיל לרכב בסל"ד נמוך ימשיך לרכב בסל"ד נמוך, בדר"כ רוכבים מהאסכולה הישנה שהיו מתאמנים בעיקר על קשה או קשה ביותר! היו דוחפים לך הילוך 53/19 בעליות של צובה ונס הרים, אבל אחרי כמה שנים הלכו להם הברכיים. לילה טוב

elad fa

New member
הרבה מעבר לכך....

'האמסטרונג' הבא של ענף האופניים, או המייקל פלספס של הענף, בגרנ-טורים, ----כנראה---- ויצטרך לדעת לסובב פדאלים כ 2-5 סל"ד יותר בממוצע, מאשר ארמסטרונג. (עזבו לרגע סמים....(-: כנסו ליו-טיוב וחפשו סרטונים של הקטעים בהרים, קחו סטופר ותתחילו למדוד 10...12...15 שניות תכפילו במה שצריך ותקבלו את הסל"ד הממוצע לדקה (בעמידה/בישיבה/בהתקפה וכיו"ב) ישנם כאלה שטוענים שע"פ ההילוך והשיפוע + המהירות ניתן לחזות את ההספק, לי זה נראה מעט מסובך ומופרך.

forester404

New member
ההילוך לא משנה לחישוב ההספק במהירות נתונה

ההתנגדות לא תלויה בהילוך (בעלייה - בעיקר משקל הרוכב), ולכן גם לא ההספק שצריך בשביל להביא למהירות נתונה מול אותה התנגדות. משקל הרוכב, כאמור, כן משנה (בין השאר). תקנו אותי אם אני טועה.

ItsikH

Member
פיזיקלית נכון אבל המטרה היא לתת את אותו הספק בפחות כוח (כלומר יותר מהירות סיבוב).

elad fa

New member
הבנתי

אז מה שאתה מתכוון לומר הוא שבמידה ורוכב עושה את נס הרים ב 20 דק על 53X12 זה לא קשור אם הוא עשה על 34X 23 ????????????

forester404

New member
בשביל לעשות את זה הוא יצטרך

להוציא בדיוק את אותו הספק, לא משנה באיזה יחס הילוכים. בקשר למגבלות הפיזיולוגיות - זו כבר בעייה אחרת לגמרי. אם תסובב 53X12 ב 15 סל"ד בעלייה (ואתה שוקל נגיד 70 ק"ג), לא תקבל הספק כל כך מרשים...

ItsikH

Member
אם הוא יכול - למה לא אבל ביחס העברה נמוך מדי הוא צפוי להתחמצן הרבה יותר מהר כפי שכבר ציינת, אפילו אם ההספק יהיה זהה (כי זה לא רק ענין פיזיקלי). אם רק נס הרים לפניו, יתכן שההבדל לא יהיה קריטי (גם אז בספק), אבל אם יש לו מסלול של 100-200 ק"מ עם עליות סביר ביותר שיחס העברה נמוך מדי יגמור אותו בטרם עת אפילו אם הוא חזק.

elad fa

New member
טוב, ניסיתי ולא הצלחתי ../images/Emo4.gif

...להפיל איזה מישהו בפח. למרות שכנראה ואין הרבה רוכבים (אם בכלל) שיעשו את נס הרים על 53X12 ב 20 דקות אין שום הבדל במהירות, שעל אותו קטע, אותו שיפוע.....שזה בעצם אותו ההספק. וכן, תיקח את אותו הרוכב, 25 דקות נס הרים על 39X25 לעומת אותו רוכב 25 דק' על 39X19 בסיום העלייה הרעננות של הראשון קרוב לוודאי ותהיה טובה יותר, למרות שההספק/מהירות היה שווה. וזאת למעשה יעילות. וכמובן שסל"ד גבוה 'מדי' לא יעיל בסופו של דבר מכיוון שבאישהוא שלב, אנחנו לא מנצלים בצורה יעילה את הכוח.

ItsikH

Member
רק תיקון פיזיקלי קטן "ככל שיחס ההילוכים נמוך יותר והסל"ד יותר גבוה, בכל סיבוב של הפדל מפעילים פחות כוח. ולכן בסך הכל צריך להשקיע פחות עבודה" מהירות הסיבוב "מפצה" על הכוח הנמוך יותר. אם תשקיע פחות עבודה (ליתר דיוק עבודה ליחידת זמן כלומר הספק) פשוט תרכב לאט יותר. בהנחה שאתה רוכב באותה מהירות אתה נותן אותו הספק בדיוק. היתרון בכוח נמוך יותר שאתה לא מתחמצן, זו המטרה של הקאדנס הגבוה.

אין ספק ש 90-110 אידיאלי

בעליות יותר נמוך כי לרוכב אין שוונג... ארמסטרונג היה יוצא מהכלל אבל אדי מרקס ניצח 11 גראנד טורס ועשרות קלאסיים כך שקרוב לוודאי שזה אידיאלי

יותר מענין

יש דברים כמו אימון Autonomic nervous system עבדתי על זה הרבה. אפשר להגיע ליכולת גבוהה להתעלם מכאב, לשפר את יכולת הריכוז, להרדם בשניות וכו'

למעלה