פתגמים של שמחה

פתגמים של שמחה../images/Emo13.gif

"אין שמחה חמה ואמיתית יותר בעולם, מגילוי נפש גדולה הנפתחת אלייך".(גיטה). "אי אפשר להבין דברים רציניים ללא קיומם של דברים מצחיקים".(אפלטון). "אין מערבין שמחה בשמחה" "איזהו עשיר- השמח בחלקו" "אושר הוא הסתפקות"(אריסטו) "אושר הוא תמונת פסיפסין, המורכבת משמחות קטנות מוצנעות"(שפיצר) "האושר הוא בריאות הנפש"(לוברגר) "אושר הוא אהבה, ולא שום דבר אחר. מאושר מי שמסוגל לאהוב"(הסה) "האושר הוא בריאות טובה וזכרון רע" (א. שוייצר) "אין שמחה כשמחת ההבנה" (י. אבן-נחמיאס) "אין שמחה כשמחת מצווה" (א. מורמיזא) "אין שמחה כשמחת ניצחון" (פתגם עברי) "אין שמחת האדם שלמה כי אם בזמן שאשתו ובניו וכל קנייניו עמו" (כלי יקר) "אין שמחה טובה משכון בתוך עצמך" (גתה) "אין שמחה חמה, אמיתית יותר בעולם מגילוי נפש גדולה, הנפתחת אליך" (גתה) "השמחה האמיתית היא דבר רציני". (סנקה) "החיוך הוא הקו הקצר ביותר בין שני אנשים".(ויקטור בורג´). "השמחה היא עולם החרות".(ר´ נחמן מברסלב). "הוי מקבל את כל אדם בשמחה" "וראיתי כי אין טוב מאשר ישמח אדם במעשיו, כי הוא בחלקו, כי מי יביאנו לראות במה שיהיה אחריו?" (קוהלת ג) "השמחה היא אם כל מידה טובה" (גתה "גץ") "השמחות הם כנפי האדם, הדאבות הם דרבנותיו" (ז´אן פול) "זהו סודו של האושר המוסרי: לאהוב את שמחוייב אתה לעשות"(א. הקסלי) "כל שמחה היא התוודעות אל משמעות החיים".(מרגולוס) "כל מה שמביא לידי שמחה, הוא טוב" (שפינוזה) "כל שמחה היא היא התוועדות את משמעת העולם" (מרגוליוס) "לב שמח ייטיב פנים".(משלי טו´, יג´) "למצוא בני אדם החשים ומרגישים אתך, זהו לבטח האושר היפה עלי אדמות"(שפיטלר) "להאשיר אחר, זהו האושר הגדול ביותר"(פ´ונטאנה) "להיות מאושר, משמע, להתוודע ללא איהמ לפנימיותך"(בנימין) "לכל מעשה מושלם מתלווה שמחה. בכך ניכר שרצוי לעשותו" (א. ג´יד) "מחמת השמחה נפתח הלב".(ר´ נחמן מברסלב) "מחמת השמחה נפתח הלב" "מאושר וגדול הוא רק מי שאין לו צורך לא לשוט ולא לציית על מנת להיות משהו" (גתה) "מוטב שתשאר במקום בו הרגשת עצמך מאושר. האושר הוא הרהיט הרגיש לטלטולי העברה"(מוהם) "מיהו האדם המאושר ביותר? מי שמסוגל להרגיש את השגי-הזולת ולשמוח בשמחתו ממש כבשמחתו הוא" (גתה) "מהי שמחה ולא לגרום שמח" (ביירון) "רק שמחה אמיתית אחת יש בעולם - שמחת היצירה".(רומן רולן). "רצונו של אדם הוא אושרו" (שילר) "שמחה אחת מסלקת אלף דאגות".(פתגם סיני). "שמחה היא עולם החרות" "שום אדם אינו מושלם. אושר משמעו: להכיר את גבולותיך ולאהוב אותם"(רולאן) "שמחה היא רצייה שסופקה" (שופנאור) לקוח מאתר מילים שמנסות לגעת

ועוד על שמחה....../images/Emo140.gif

אם תמצא אי פעם שמחה אחרי ביקוש וחיפוש תגלה אותה כפי שאותה זקנה מצאה את משקפיה האבודים מונחים כל העת על קצה חוטמה! אנו חולמים שיהיה לנו בית ואוטו וגן וסירה וחו"ל ואנו מאושרים כל יום רק משום שנהג האוטובוס חייך אלינו הבוקר! (אסתר קל) יש אנשים שאף פעם לא בוכים כי לדעתם זה ילדותי וטפשי נורא ויש אנשים שאף פעם לא מחייכים כי הם חושבים שלחיוך אין שום מטרה אך טעות בידם כי... אם זה מקל עלייך את הכאב בכה... בכה בכל הכוח! וחייך! אם שמח לך בלב... כי ככה גם אחרים יכולים לשמוח

א"ב בחברות...מוגש באהבה../images/Emo23.gif

א”ב בחברות. מוגש לכל החברים הטובים בהרבה אהבה אוזן קשבת תתקבל תמיד בברכה, ותתרום רבות גם לך, כי היום אתה זה שאותה מגיש, וכשתצטרך לה אתה היא תוגש לך חיש. בעת צרה אתה הוא המשענת. הושט יד,כי בעת כזאת החברות האמיתית נמדדת. גם אם דעותיו שונות משלך, זה לא אומר שהם אינן נכונות. “דברי חכמים בנחת נשמעים” חברך יקשיב לך יותר אם דבריך יאמרו בנחת ובחן. היה ישר וכן, הרי לא היית רוצה שישקרו לך גם כן. וודא שמעשיך אינם פוגעים באיש. זכויות אינן נלקחות בכוח. הן ניתנות לך על ידי הצד השני. חיוכים הם הבסיס לחיים טובים ומאושרים. טיפוח הקשר הוא דבר חשוב, לכן דאג להשקותו ולדשן אותו כל הזמן. ידידות הנקנית בכסף או במתנות סופה שתעלם כשהמתנות יפסיקו להגיע. כאב פוחת כשחולקים אותו עם מישהו אחר. אפשר לאחרים לחלוק איתך את כאבם. לעולם אל תשכח את חבריך, הרי גם אנחנו לא רוצים שישכחו אותנו. מכל האנשים אשר אותך סובבים החברים האמיתיים יישארו סביבך לעולמים. נסה למצוא את הטוב בכל אחד, ולא את מגרעותיו. סלח לאנשים, גם אתה היית רוצה שיסלחו לך לפעמים. עודד את חלומם של אנשים, כי בלעדיהם חיינו היו משעממים. פזר את הערפל מסביב לכוונותיך, ערפל אף פעם לא תרם לראות תקינה. צדק מי שאמר שחיבוק עוזר להשכיח כמעט את כל צרות העולם. קל להרוס ידידות, אבל קשה מאוד להחזיר אותה לקדמותה. לכן שמור עליה היטב לבל תיהרס. רחק מלשון הרע ומרכילות היא אף פעם לא הועילה לאיש. שמור היטב בליבך את מה שאחרים סיפרו לך. תן לחבריך להרגיש מיוחדים, זה יגרום לך להרגיש מיוחד. תם ולא נשלם. כי הסוד לחברות אמיתית טמון בכולם. מאתר מילים שמנסות לגעת

הייתי חייבת לעשות פה.......

הקפצה.....כדי לחמם את הלב ואת הנשמה שיהיה לכולם יום של שמחה

מוסיפה משהו מהמייל סיפור אהבה../images/Emo23.gif

היה היה פעם אי בלב ים עליו התגוררו כל הרגשות של בני האדם. האושר, העצב, החוכמה היהירות ועוד ועוד. וגם האהבה. יום אחד התקבלה הבשורה המרה שהאי ששימש ביתם עומד לשקוע ולטבוע בים. מיהרו כל הרגשות לדאוג לעצמם לאמצעי מילוט, לתקן את סירותיהם וספינותיהם ולהציל את נפשם. לאט לאט החל האי מתרוקן מדייריו. האהבה היתה האחרונה להשאר. האהבה הזו… תמיד אוהבת למצות דברים עד תום, עד שאי אפשר יותר… ואכן, כשכבר אי אפשר היה יותר להשאר שם, והאי החל לשקוע, פנתה האהבה לחפש עזרה, מי יציל אותה ויחלצנה מהאי הטובע.. משמאלה ראתה את העושר מפליג לו ביאכטה מפוארת. "עושר, עושר, קח אותי אתך בבקשה" קראה אליו. "מצטער, אהבה. לא יכול. כל היאכטה שלי מלאה זהב וכסף ואבנים יקרות, אין כאן מקום לזרוק סיכה.." מימין עברה לה היהירות בספינה ראוותנית. "יהירות, אולי אני יכולה לבוא אתך?" קראה אליה האהבה. "אה.אה.. מצטערת. אי אפשר. את כולך רטובה, איך אוכל לתת לך להרטיב וללכלך לי את ספינתי המפוארת?" מיואשת התיישבה האהבה על החוף, והמים עולים וגואים… לפתע חלף לידה העצב בסירה אפרורית. "היי, הלו, עצב, עצב, עצור רגע. קח אותי אתך". והעצב, בפנים מכורכמות ענה לה: "אוי, אהבה, אני לא יכול… מצטער… כל כך רע לי ועצוב לי שאני מוכרח להיות קצת לבד עם עצמי.." ובהנף משוט התרחק ממנה. מיד אחריו הגיע האושר בספינה מצועצעת. האהבה קראה לעברו, אבל הוא מרוב עליצות ואושר בכלל לא ראה אותה ולא שמע אותה. ולפתע פתאום, הופיעה ספינה ישנה ודהויה ועליה דמות שחוחה, באה בימים. "בואי, אהבה, אני אקח אותך מכאן". קראה אליה הדמות. האהבה לא הכירה אותה, אבל שמחה כל כך להינצל שלא חשבה פעמיים וקפצה על הספינה. מרוב התרגשות שכחה בכלל האהבה לשאול את הדמות מי היא, ורק לאחר שהגיעו לחוף מבטחים ונפרדו כל אחד לדרכו, עלה בדעתה שאינה יודעת אפילו מה השם של מושיעה. כשהבינה שאיננה יודעת למי היא חייבת את חייה החלה בבירורים וחיפושים אחר עקבותיו. בדרך נקרתה לפניה החוכמה. או, החוכמה בטוח תדע מי זה היה, חשבה לה האהבה. קודם כל היא חכמה, זה אלמנטרי.. ושנית, גם היא באה בימים, הם בטח בני אותו שנתון… "היי, חוכמה, את יודעת אולי מי הציל אותי והביא אותי לכאן?, שאלה אותה. "בטח" ענתה החוכמה.."את לא מכירה אותו? זה היה הזמן" התפלאה האהבה, "הזמן? מה לו ולי? למה שדווקא הוא יציל אותי"? חייכה החוכמה חיוך מלא בינה, נדה בראשה ואמרה לה:" כי הרק הזמן יכול לתפוס את עוצמתה של האהבה, ורק בעזרת הזמן אפשר להבין מה זו בכלל האהבה"..

למעלה