פתגמים...דחוף!

פתגמים...דחוף! ../images/Emo53.gif

אני לא בטוחה שזה הפורום הכי מתאים אבל אני מקווה שמישהו יוכל לעזור לי.. במסגרת הכנת השנות טובות שלי לחברות וכו´ אני זקוקה למבחר של פתגמים.. מהבולטים יותר כמו: "אין עשן בלי אש" "מרוב דובים לא רואים את היער" וכאלה.. בבקשה תעזרו לי! אגב, שנה טובה!!!
|יתוש| אל תתנו לקדחת לקחת!

גרי רשף

New member
זה היה מצחיק אם זה לא היה שלי../images/Emo22.gif

את הפתגם "מרוב דובים לא רואים את היער" המצאתי לפני כחמש עשרה שנה, אם כי לא מן הנמנע שהוא הומצא גם על ידי אחרים מאחורי או מלפני.. אני רואה שהוא הופך אט אט לביטוי נפוץ, וכבר לא שמים לב לשיבוש הזדוני..

nutmeg

New member
לא דובים ולא יער... ../images/Emo3.gif

מה שיבוש? איזה שיבוש? ולעניננו: טוב ציפור אחת ביד - משתי ציפרים על העץ סנונית (צנונית) אחת לא מבשרת את האביב על ראש הגנב בוער הכובע אם אני אני לי מי לי לך אל הנמלה עצל... שלח לחמך על פני המים... ואם אתם רוצים גם לחמם את האוירה סביב שולחן החג -- בקשו מכל משתתף לרשום על פתק פתגם שכזה. את כל הפתקים לשים בכובע ולערבב. אחר כך כל אחד בתורו לוקח פתק שלא בהכרח הוא רשם, קורא הת הפתגם ומוסיף: מתחת לחצאית של הסקוטי. למשל: טובים השניים מן האחד - מתחת לחצאית של הסקוטי... רצוי להיות אחרי כוסית או שתיים יין. חקשמייח

zimes

New member
בהמשך ל - לא דובים ולא יער

לא גלים ולא י-אם, לא גלים ולא זומתי. וגם: סנונית אחת אינה מבשרת את בוא הסתיו (אלא הנחליאלי והחצב). עין הבישן למד, ונמר חברבורותיו.

Poopon

New member
הנה אחד שזכור לי מבית אבא:

על ראש הגנב בוער הזנב.

פלפל.

New member
רגע, יש מחלוקת

אם זה באמת רבי שלמה אבן-גבירול שכתב את "מבחר הפנינים". במאמר הבא טיעונים מטיעונים שונים, הכוללים תהיות פיקפוקים וכל מיני מאידך גיסא.

למעלה