פתגמים בלדינו

• פותח הנושא mazy
  • פורסם בתאריך

mazy

New member
פתגמים בלדינו

הורי (מיוצאי טורקיה) נוהגים להשתמש בפתגמים יפים , חכמים ומצחיקים מאד למשל: און לוקו קיטה סיין un loko kita syen ובתרגום חופשי: משוגע אחד יכול לשגע מאה איש ועוד אחד: און לניו נו קמה un lenyo no kema ובתרגום חופשי: בול עץ אחד לא מחולל שריפה, אחד לא יכול להזיק למי שמכיר ויודע מבחר פתגמים בלדינו אשמח להכיר

Sarika

New member
מזי,ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

יופי של פתגמים, תוכלי למצוא עוד רבים בקישורים וגם בין דפי הפורום הנפלא שלנו שהיום חוגג את דף ה - 100 . מקווים שתצטרפי אלינו.

tsiporganeden

New member
בואן וינידה מזי, אקי אס לוגאר מוי

אמימוזו, אסנטה קון מוזוס, אקי טנמוס אה לה מנהלת רותי, אי אייה סיימפרה מוס מטה פתגמים אריבה, מירה אאי אי ואס אה טופאר מונצ'אס קוזאס אן לאדינו. ברוכה הבאה מזי, כאן זה מקום מאוד אוהב ולבבי, השארי עמנו, המנהלת רותי שמה למעלה בפס ריצה את כל המתכונים הפתגמים וכל מה שיכול לעניין אותך, תוכלי משם לקרוא מה שמעניין, חוץ מזה במפגשים שלנו אנחנו מקבלים פתגמים, שירים וכל הקשור לתרבות הלאדינו, אז באמת השארי, רק טוב יצא לך מזה. בחג שבועות זה אצלי, ברוכה הבאה.

may55

New member
מזי ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

ספרי לנו מאיפה הידע בלאדינו והיידה לכתוב בלאדינו קרידה איך הגעת לפורום היקר שלנו המשיכי כך ונעדכן אותך במסר בקרוב מאוד

mazy

New member
מאין הלדינו?

אני צברית אבל הורי ילידי טורקיה. את הלדינו ספגתי בבית.אני בת אמצעית בין 3 בנות , אך רק אני, מבין אחיותי מפטפטת בספניולית מדוברת, ואוהבת מאד את השפה ואת תרבות הלדינו בכלל. אגב, לפורום הלדינו הגעתי במקרה דרך אתר "ארקדאש", תוך כדי שיטוטים וחיפושים אחרי שירים בטורקית.

אסטרלו

New member
../images/Emo141.gifברוכה הבאה אל../images/Emo82.gif הקט

הנעים והנחמד. יופי של פתגמים

jvc

New member
פתגמים

הורי גם יוצאי טורקיה ויש המון המון פתגמים לדוגמא לוידה אס אונה סבויאה כן למונדה יורא ותרגום החיים הם כמו בצל מי שקולף בוכה

רותי ב.

New member
פתגם נהדר, ביאן וינידה אל

פורום
קדה קון מוזוס אי טראי מאס רפלנס אי קונסז'אס.

אסטרלו

New member
../images/Emo141.gifברוכה הבאה גיי וי סי

זה פתגם שעוד לא היה בפורום! אחלה. תביאי לנו עוד בבקשה!

jvc

New member
פתגם

לוידה אס און בישקוצו כל לקומה קרודו כן לקומה קוצו" תרגום החיים הם כמו ביסקוויט יש שאוכלים אותו נא ויש האוכלים שרוף הכוונה למצב החברתי כלכלי במדינה

tsiporganeden

New member
ג'י וי סי בואנה וינידה, אקי אס

לוגאר מוי אמימוזו, אי חנוזו, אסנטה טה קון מוזוס, אגב הוידיאו שלי מקולקל, תוכל/י לתקן לי אותו? סתאאאאאאאאאאם.

רותי ב.

New member
ברוכה הבאה מזי,

לביתנו ..
תמיד כיף לראות פה אנשים חדשים - ותמיד אני סקרנית לשמוע איך הגעתם? איך מצאתם אותנו? ושמחה המון
על נפלאות המשפחה שיצרנו לנו פה כבר סיפרו פה מקודם

רחילו

New member
מכירים את הפתגם

אנדה נו איי בניו נו איי דניו - ממש פדיאנדוס

רחילו

New member
ועוד פתגם

לדישרון אמוקטה - סקיטו לנריס הכוונה למישהו שהגזים במעשיו

למעלה