פתגמים בגרמנית...

UrijaAeitani

New member
פתגמים בגרמנית...

אחרי שאתמול המורה שלי באה עם היציאה: Sterben muss man sowieso, schneller geht's mit Malboro אדם חייב למות בכל מקרה, זה הולך מהר יותר עם מלבורו! :) בתכלס.. יש עוד פתגם שהיא הכירה לי ... תרנגול חכם לא נהיה שמן.. ואני לא ממש זוכר איך להגיד את זה.. אבל תחשבו מה זה אומר! Ein kluger Hahn.. וכמובן סבתא שלי כל הזמן מביאה פתגמים ביידיש בעיקר גזענים..:) שזה די מבדר אבל אני לא אפרסם את זה כאן כי זה יכול לפגוע במישהו... זהו! יאללה.. תריצו...

diday

Member
Wahrscheinlich meinst du

Ein guter Hahn wird nicht fett.​
והפתגמים של הסבתא מזכירים לי איזשהו פיתגם על: תפוח, עץ ונפילה.

UrijaAeitani

New member
אחחח.. כמה שאת שנונה..

את לא עוזבת את הנושא הזה הא? אין לך משהו אחר לעשות?

diday

Member
Offensichtlich nicht

Sicherlich habe ich nichts besseres zu tun als mich mit einer Rotznase anzulegen.​

UrijaAeitani

New member
Ich hab keine idee was Rotznase ist

aber ich bin sicher dass das etwas schlecht ist באמת שאת לא מכירה אותי, ובגלל זה אני לא מצפה שאי פעם תרפי ממני.. אבל אני שוב מנסה לשכנע אותך שתעזבי את הנושא.. את נטפלת לבנאדם הלא נכון..

diday

Member
אני זה הוא ולא היא

ברור לי שאתה חושב שאינך גזען. בתוך עמך אתה יושב, ובסטנדרטים (הנמוכים) שיש בארץ אינך כזה. בישראל פוליטיקאי מקומי יכול לומר "עירינו היתה עד היום נקיה מערבים" ואף אחד לא מתרגש מזה. המילה שלא הבנת את משמעותה פרושה בעברית "זב חוטם". זהו עלבון, ואיני רוצה להעליב. מתנצל על כך שהשתמשתי בה. כשאתה עושה שגיאות בשפה הגרמנית אתה אומר: "אני מרגיש כמו טורקי". אתה ודאי לא מודע לכך שזוהי גזענות. כשהייתי בגילך כולם וגם אני אמרו "עבודה ערבית" על משהו שלא נעשה כהלכה. כנראה שגם אני לא הייתי מודע אז שזוהי גזענות טהורה.

UrijaAeitani

New member
למשל שאמרתי שאני מרגיש כמו טורקי

התכוונתי שאני מרגיש שאני לא מדבר גרמנית כמו שצריך.. זה הכל!

UrijaAeitani

New member
עוד אני חושב

שיש אנשים אחרים שאתה צריך להיטפל אליהם בפורום.. כשאנשים אומרים "גרמנים שונאים זרים, זה אצלם בדם" זה נראה לי דבר הרבה יותר גזעני מלהגיד שטורקים לא יודעים גרמנית. כי באמת בגרמניה יש היום המון טורקים! להגיד שזה טבעו של בנאדם לשנוא בנאדם אחר זה כבר יורד לפסים של גזע ולא לדברים נרכשים..

L e s t a t

New member
זה הכל! גזענות קצת, מה יש? זה הכל!

מתאים ליהודי להגיד דבר כזה.. אוי! רגע, זה לא היה במקום, אבל אם הייתי אומר "טורקי" או "ערבי" במקום "יהודי" זה היה הרבה יותר בסדר, כי עליהם מותר להכליל וללעוג.

UrijaAeitani

New member
אין קשר..

בגרמניה רוב הזרים הם טורקים.. וכמו זרים אני בטוח שחלק גדול יותר מהם מאשר גרמנים מדברים גרמנית עם שגיאות! כמו שאם מיליוני ישראלים היו מגיעים לגרמניה או כל קבוצה אחרת היו להם המון שגיאות.. לכן במקרה הספציפי של הטורקים, זה נהפך לקלישאה.. שאם אני רוצה להגיד שאני מדבר עם שגיאות- אני מדבר כמו זר- ובמקרה של גרמניה - אני מדבר כמו טורקי.. אל תנסו להפוך גם את זה לאימרה גזענית. כי זה לא!

L e s t a t

New member
זה מוזר שפה בארץ

שדווקא הגזענות חוגגת לא מעט, אין אימרה דומה על העולים ממדינות בריה"מ-לשעבר. בכל מקרה, האימרה הזו כן גזענית, כמו כל משפט לגלגני אחר, גם מבלי להתכוון. מובן שמהגרים שלא יודעים את שפת האזור בתור שפת אם או למדו אותה לפני בואם ידברו בשגיאות, אבל הכללה של תכונה (לא משנה אם חיובית או שלילית) על קבוצה אתנית שלמה (או "גזע") היא גזענות.

UrijaAeitani

New member
חלאס להציף את הפורום בהודעות!

שלא קשורות לתוכן שלו! חצי מהפורום רוצה להתווכח איתי מזה גזעני ומזה לא סבבה! תשלחו לי הודעה לפרטי! תינוקות..

למעלה