פתגמים/אמירות חכמות

פתגמים/אמירות חכמות

באופן טבעי כמי שלומד גמרא אני נחשף לאמירות/פתגמים של חז"ל. האמירה הבאה מקורה במסכת נדרים מ"א, עוד לא הגעתי למסכת הנ"ל אך נתקלתי בה במקום אחר. "דעת קנית מה חסרת, דעת חסרת מה קנית." פשוט גדול! ענק! שמעתי/קראתי פירושים לזה, אך פירוש אחד כל כך מצא חן בעיני בזכותו הפתגם הנ"ל מלווה אותי מאז. ברור שחז"ל אינם היחידים בחכמי העולם/אומות, בוודאי ישנם לא מעט אמירות/פתגמים חכמים במיוחד. הייתי רוצה ומבקש שכל אחד יכתוב לפחות פתגם אחד שהשפיע ועדיין משפיע עליו, ומשתדל לפעול/לנהוג לפיו. רצוי גם לספק הסבר לפתגם המובא בין אם זה ההסבר המקורי ואו הסבר משלו על פי הבנתו. אז קדימה, שתפו והחכימו אותי ואת משתתפי הפורום. ** נא להתעלם לרגע מכל הקשר דתי. תודה

shkool

New member
המממממ

אהבתי את האמירה הזו של אלברט אינשטיין: ""הדבר החשוב ביותר הוא לא להפסיק לשאול" ומאז אני לא מפסיק לשאול
shkool

shkool

New member
המממממ

אהבתי את האמירה הזו של אלברט אינשטיין: ""הדבר החשוב ביותר הוא לא להפסיק לשאול" ומאז אני לא מפסיק לשאול
shkool

אלעדמי

New member
חשוב להסתכל על זה מזוית אחרת!

כש6אנשים אומרים ואהבת לרעך כמוך הם אומרים זאת בפשטנות וחבל שאף אחד לא רואה זאת יותר לעומק. אם היו רואים את האהבה כמו שהיא, שהיא בעצם לא לראות שום חיסרון כלל באדם שמולך שהוא רעך. ועוד צריך לדעת שאתה לא יכול לאהוב אחר בלי לאהוב את עצמך! לכן ´ואהבת לרעך כמוך´- דע שלפני שאתה אוהב אחר דאג לאהוב את עצמך ולא להזיק לעצמך ע"י כל מיני דברים כגון שתיית קולה או עישון סיגריות. זוהי דעתי...

shkool

New member
המממממ

shkool

shkool

New member
המממממ

shkool מרוצה?

[אורן]

New member
יש לי כמה... חלק קשורים בדת

"My deep religiosity... found an abrupt ending at the age of twelve, through the reading of popular scientific books." אלברט אינשטיין "The question is not, Can they reason? nor, Can they talk? but, Can they suffer?" (בקשר להריגת חיות לאוכל ולביגוד) ג´רמי בנט´הם (אני לא בטוח שככה כותבים בעברית את שם המשפחה שלו) "החרדים ילחמו עד החילוני האחרון" לא ידוע...

[אורן]

New member
יש לי כמה... חלק קשורים בדת

"My deep religiosity... found an abrupt ending at the age of twelve, through the reading of popular scientific books." אלברט אינשטיין "The question is not, Can they reason? nor, Can they talk? but, Can they suffer?" (בקשר להריגת חיות לאוכל ולביגוד) ג´רמי בנט´הם (אני לא בטוח שככה כותבים בעברית את שם המשפחה שלו) "החרדים ילחמו עד החילוני האחרון" לא ידוע...

NNNS

New member
ללומד גמרא

אני צריכה לומר לבעלי שיכתוב לך יהיה לכם הרבה על מה לשוחח

begone

New member
פתגמים ואמירות חכמות

Formerly, when religion was strong and science weak, men mistook magic for medicine; now, when science is strong and religion weak, men mistake medicine for magic. Thomas Szasz A myth is a religion in which no one any longer believes. •James Feibleman The more I study religions the more I am convinced that man never worshipped anything but himself. •Sir Richard F Burton A cult is a religion with no political power. •Tom Wolfe The world is my country, all mankind are my brethren, and to do good is my religion. •Thomas Paine My religion consists of a humble admiration of the illimitable superior spirit who reveals himself in the slight details we are able to perceive with our frail and feeble mind. •Albert Einstein

למעלה