פתגם

פתגם

למומחי האתר היקרים האירו את עיננו أعمى يقود بصيرا لا أبا لكم قد ضل من كانت العميان تهديه יוסיסי

ליוסי אני האקספרט../images/Emo62.gif

הדה מה כדערף בס היי פתגם כתערף דיאנה טוך ולחס עילי וכלתה חילי

סאנשיין

מה את חושבת שאני יודע? גם אני מגשש כמו אותו אעמי. דיאנה טוך ולחס עילי וכלתה חילי זה מדובר על אדם שעושה מעצמו רב גדול ולמעשה הוא כלום. פתגמים דומים: איסטרה בלגינה קיש קיש קריא. רעש וצלצולים, נשיאים ורוח וגשם אין, יוסיסי

יוסי

אפרופו אעמי נדמה לי יש פתגם עמי שמי ?. משהו בסגנון ואיזה קונטרה הבאת עם קיש קיש.............. פעם1 שאני שומעת

סאנשיין

"איסטרה בלגינא קיש קיש קריא" זה בארמית והפירוש הוא: מטבע בתוך כד גדול מקשקש ועושה רעש. בלא תעלום. יוסיסי

אני יודע את ההתחלה ואת הסוף אבל

אני לא מצליח להבין את האמצע. אעמי יקוד בצירא הכוונה לעיוור שיכול להובל אדם שרואה. לא אבאלכם ניראה לי שהכוונה כאן אל תחשבו או אל תאמינו. אני מתקשה לתרגם את זה. קד צ'ל מנ כאנת אלעמיאן תהדיה, הלך לאיבוד זה שהעיוורים הובילו אותו או כיוונו אותו.

לבאחד

New member
ליוסיסי- פתגם

اٴعْمى يَقودۥ بَصِيرآ لا اٴبا لَكُم قَد ضَلَّ مَن كانَت العِمْيانۥ تَهديه עיוור מוביל פיקח (וכעת) נותרתם ללא מוביל ( אב, מנהיג) , כי תעה זה שהעיוורים הינחוהו.

לב1: לפי כללי השפה (לא א-נאפיה

ללג'נס) זה היה אמור להיות: لاَ اٴبَ لَكُمْ ובבניין הארץ ננוחם.

לבאחד

New member
לפנטומימה- דקדוק

יא אח'י יהודה אלעזיז : הצדק אתך. היה אמור להיות: لا اٴبَ لكم מה לעשות: لا حَوْلَ ولا قُوَّةَ إلاّ بِاللهِ אין יכולת ואין כח אלא באללה

ואכן -

به نتعلق وعليه نستعين. ואגב, נדמה לי שהביטוי لا اٴبَ لك הוא קללה, כמו מאת אבונו. מה דעתך, אחי?

לבאחד

New member
לפנטומימה-הביטוי- لا ا&#157

אהלן ליהודה אלעזיז: הביטוי : لا اب لك פירושו: ממזר. זה יכול להיות קללה או שבח. אינני יודע אם זה גם : מאת אבונו

לפי מה שאני

חושבת זה כמו הפתגם אל עמיה חאפית אל מגנונה העיוורת סידרה את גבותיה של המשוגעת

למעלה