פתגם שזה עתה שמעתי

faridi

New member
פתגם שזה עתה שמעתי

Quando no ay la ermoza-beza la mokoza =כשהיפה איננה- נשק את זו עם הנזלת באף! תודה לידידי דוד אשכנזי מיפו ד' על הפתגם. אגב, כשהגיע למילה "מוקוזה"- נזכרתי שאמי היתה מכנה "מוקוס" את מה שהיינו מוציאים מהאף כשהיינו מחטטים.

t8a

New member
ברחוב לוינסקי בתל אביב בתוך אחת מחניות הבשר

שלט מאיר פנים ובו נכתב "קואנדו אל דיו אסטה קונטיגו - נו טספנטס דה טו אנימיגו". כלומר, "גם כי אלך בגיא צלמוות לא אירא רע"!

oferashkenazi

New member
היי פרידי

מאיפה אתה מכיר את האנשים האלה שעוזרים לך עם הלאדינו ומתרגמים לך מילים? איזה כיף הלוואי וגם אני הייתי מכיר אותם. איך אפשר להתייעץ איתם לגבי שאטלות שיש לי?

faridi

New member
עופר,פרסמתי כאן רשימת בתי כנסת טורקיים

אולי תמצא שם איזשהו קשיש שתוכל להתעזר בו. לחילופין, מצא אנשים מחוץ לבתי כנסת שישמחו לעזור לך. בכל מקרה, פה בפורום, כלם ישמחו לעזור לך. אל תרגיש נטל!

idika

New member
הנה עוד פתגם

leyo tugerto no se endercha עץ עקום לא מתיישר .משהו דומה ל"היפוך כושי עורו"

SuzieRS

New member
פתגמים = proverbos/ refrenes

אפשר ליצור שירשור על פתגמים ,מזמן לא עסקנו בהם. הינה כמה:
פרוב'יס אי חאזינוס נו טיינין פאריינטיס. Proves i hazinos no tienen parientes
אל ריקו " קון סאלוד ", אל פרוב'י " ד'אנדי לי ב'ינו " ? , " al riko "kon salud i kon vida ? "al prove "dande le vino
דאמי און גראנו די מאזאל אי איצ'אמי אה לה מאר. Dame un grano de mazal i echame a la mar מקוה שיהיו חברים שימשיכו.

this one

New member
אפשר בבקשה לקבל תרגום לפתגמים ?

הבנתי רק את חלקם ואחרים לא ירדתי לסוף דעתם... תודה

SuzieRS

New member
../images/Emo92.gif this one, תרגום ה-ריפריניס או

ה-פרוב'ירבוס:
PROVES I HAZINOS NO TIENEN PARIENTES לעניים ולחולים אין קרובים ( אין משידע ו/או יתעניין בהם)
, " AL RIKO "KON SALUD I KON VIDA "AL PROVE "D'ANDE PARANDE לעשיר "תתחדש", לעני "מי איין לו"? (שעשיר יתחדש במשהו ,זה טבעי, אבל עני...? מתחילים לשאול מאיפה יש לו ? מי נתן לו? וכו'...
DAME UN GRANO DE MAZAL I ECHAME A LA MAR תן לי גרגיר מזל וזרוק אותי לים (עם המזל שנתת לי -אפילו כגרגיר- גם אם תזרוק אותי לים לא יקרה לי כלום)

SuzieRS

New member
תיקון טעויות ../images/Emo52.gif

* לעניים ולחולים אין קרובים- אין מי שידאג להם. * כשעני מתחדש בדבר מה, שואלים "מאין לו " ?

t8a

New member
אם אני זוכר נכון קיים ספר עמוס פתגמים בלאדינו

שאין אני זוכר את שמו אך נכתב בידי מוסקונה.

t8a

New member
זה כבר ספר שיצא מזמן. לדעתי הוא קיים בכל

ספריה עירונית.

רותי ב.

New member
אפשר בינתיים לעיין באוסף הפתגמים שנאספו

בפורום, ומקווה שיתווספו אליהם עוד ...

rifka1

New member
תודה עלההכוונה, אבל הייתי מאד רוצה

שיהיה לי ספר כזה בבית. אולי בכל זאת משהו יודע איכן לרכוש את הספר ?

למעלה