פתאום מתעוררת

פתאום מתעוררת

שלום רב הבת שלי בעוד כמה חודשיים בת 4 כמעט לא היו לנו שום בעיות איתה בכל מה שקשור בשינה רצוי לציין שהי א עדיין ישנה במיטת התינוק שלה למרות שלפני שנה קנינו יחד מיטה של גדולים היא לא רוצה לעבור ואנחנו מכבדים את רצונה הקטנה מתעוררת באופן רגיל פעם אחת בלילה לעשות פיפי ואני מלווה אותה בלי שום בעיה אבל בחודש האחרון בדיוק בשעה 3 מתחיל סיפור חדש היא מגיעה אלינו למיטה ורוצה לישון איתנו הסברנו לה המון המון פעמיים לכל אחד יש את המיטה שלו והפינה שלו כ"ו כ"ו אז היא מייללת לשתי דקות ונרדמת בחזרה במיטה שלה אבל לפעמיים היא מתחילה כל חצי שעה פפי קקי וסיפורים אחרים אנחנו כבר חודש מסתובבבים כמו זומביים בגלל ההתעורריות הללו מה עושים למה זה קורה?? בבקר היא תמיד שואלת אותנו נכון שישנתי יפה אז אנחנו עונים שלא כולכך כי הערת אותנו אז היא מטבטיחה שמחר היא תישן טוב וכל יום כול יום זה אותו רפרטואר הההההההההההההצצצצצצצציייייייילללללללללו

לאה_מ

New member
אני דוקא לא הייתי מתעקשת בנושא הזה.

יש לה סיבה מדוע חשוב לה פתאום להיות איתכם. לי, אישית, לא מפריע שהילדים באים אלינו למיטה בשעות כאלה, משום שכבר בלאו הכי גמרנו לנצל את המיטה לצרכים שלנו, ועכשיו מדובר באמת רק בשינה. לרוב אני אפילו לא מרגישה כשאורי מגיע. אבל אם את מרגישה שלא נוח לך לישון כשהיא נמצאת, נסי, יחד איתה, למצוא פתרון אחר, שימלא את הצרכים של כולכם. למשל, שימי מזרון למרגלות המיטה שלכם ושהיא תוכל לבוא ולישון שם. חשוב מאד לעשות את זה בשיחה ובהתייעצות איתה (את יכולה להגיד לה ששמתם לב שבזמן האחרון היא מתעוררת בלילה ומגיעה אליכם, ואתם רוצים לנסות למצוא יחד פתרון שיהיה מתאים לכולכם). אם זה משהו שהיא לא מודעת לו, היא לא תוכל לשנות את ההתנהגות שלה רק בגלל שזה לא נוח לך - היא תמשיך לבוא ובבוקר לשאול אותך "נכון שישנתי יפה?"... הפתרון צריך לבוא מתוך הבנה של האינטרסים שלה וגם של האינטרסים שלכם.

מסכימה

גם אצלינו יש מדי פעם התעוררויות - בהתחלה התעקשתי להחזירו למיטה אפילו אם זה היה ב5:00 אח"כ החלטנו שאם זה בשעות לפנות בוקר לא רק שלא שווה לריב איתו אלא אפשר להנות משינה וכירבולים שנעימים לכולם והפלא בפלא הוא הגיע שבוע ברציפות ועכשיו רק פעם ב.. בעיקר שמעיר אותו משהו ( פיפי , קור וכד'..). בקיצור , אם זה לא ממש מפריע לכם לדעתי זה לא שווה עייפות ועצבים כל היום

ff6aa

New member
אולי היא מתעוררת מחלום שמפחיד אותה

נסי לברר איתה מה יכול לעזור לה לא לפחוד

הבת שלי באותו הגיל בדיוק, ואנחנו לא

אוהבים שהיא ישנה איתנו (אני לא מצליחה להרדם. היא מלטפת אותי נורא נעים אבל אני גמורה מזה.) הסידור שלנו הוא כזה: היא יכולה לבוא ולקבל חיבוק ונשיקה. על פי החלטתה, היא יכולה להשאר אצלנו כמה דקות (אם אני נרדמת לא אכפת לי יותר, אבל בדרך כלל אני פשוט מחכה שהיא תרגע), ואז היא חוזרת לבדה למיטה והולכת לישון בלי בעיה. אם זה קורה לילה אחרי לילה, אני מסבירה לה שזה מפריע לי ואני עיפה ועצבנית בבוקר, ומטילה עליה את האחריות להחליט עד כמה בוער לה להגיע אלי באמצע הלילה. לפעמים אנחנו עושים תורנות מראש, והיא יודעת שהיא צריכה ללכת רק לאבא שלה או רק אלי. היא מספרת לי הרבה פעמים שהיא באה אלינו בלילה, לא מעירה אותנו אלא יושבת ליד המיטה או על הקצה, וחוזרת לישון. לפעמים מספיק לה לדעת שהיא יכולה לבוא. החשוב מכל, לדעתי, זה לתת לה את הסמכות לבחור בעצמה מתי לבוא ולא לכעוס עליה כשהיא באה. בהתחלה היא תבוא הרבה, כמובן. אחרי כמה ימים אני חושבת שהיא תבין שאין ביניכם עימות על הרקע הזה. בשלב מתקדם יותר, אני לפעמים כן מסרבת שהיא תכנס למיטה שלנו, כשאני חולה למשל, וזה ממש מפריע לי. אני לא כועסת כשהיא מתאכזבת, אבל נותנת חיבוק מהיר וליטוף ואומרת לה שהיום זה מפריע (= ללמוד להתחשב בנו ולהבין שגם לנו יש ימים קשים יותר ופחות, כמו לה).

למעלה