פתאום מצאתי אתכם !

• פותח הנושא elley
  • פורסם בתאריך

elley

New member
פתאום מצאתי אתכם !

שלום לכולם, עברתי למודיעין לפני כשנה, אבל לא כל כך יצא לי להשתלב בקהילה המקומית. הבעיה העיקרית: אני רווקה חילונית וללא ילדים
לנשואים ולהורים אין בעיה: מתחברים עם ההורים של הילדים בגן. לדתיים אין בעיה: הולכים לבית הכנסת. יש למישהו רעיון איך אני יכולה להתחיל להכיר את האנשים בשכונה שלי? יש למישהו מושג אם יש עוד רווקים/ות חילוניים/ות במודיעין? ואם כן, איפה הם מתחבאים?
אני חושבת שמודיעין היא עיר כיפית וחיובית, וכל יום שעובר אני מברכת על ההחלטה שלי לגור כאן. הייתי מאד שמחה להכיר גם את השכנים והשכנות שלי (ולא רק בבנין שלי) ולהשתלב בקהילה. יש למישהו רעיונות איך לעשות את זה? תודה מראש ויום טוב

דרכים להשתלבות בקהילה.

לדעתי הדרך להשתלב בעיר היא דרך פעילויות : קהילת יוזמ"ה - היהדות המתקדמת היא קהילה מאוד כייפית ומזמינה עם המון פעילויות חברתיות (יושבים ברחוב נהר הירדן והפעילות נעשית בשמשוני). בנוסף את יכולה להתנדב בארגונים הרבים הקיימים בעיר - יד שרה, משמר אזרחי, ויצו, חוץ מזה את יכולה להרשם להולמס פלייס או לג'ים ודרך הפעילות שם להכיר אנשים חדשים. אשמח לעזור לך
בהצלחה

elley

New member
תודה, אבל לפי מה שראיתי עד עכשיו

רוב הפעילויות של יוזמ"ה מתמקדות במשפחות עם ילדים, ועבור ילדים. אין לי שום דבר נגד, אבל אני לא כל כך יודעת אם אני אמצא את עצמי שם. וג'ים וכאלה - יקר לצערי... ניסיתי התנדבות בעזר ממודיעין, אבל השעות שאני יכולה להקדיש לא כל כך חופפות לשעות של בני אדם. אני עובדת מ10 עד 6 בערב, ככה שבבוקר לא מספיקים כלום, ועד שאני מגיעה ומתארגנת לערב, כבר לילה, ונגמר היום. וחבל לי, כי זה מודיעין מקום נהדר.

ברוכה הבאה לפורום!

אני מציעה כלב. לנו יש 2 כלבים ובזכותם קשרנו לא-מעט שיחות עם בעלי כלבים שכנים בפארק, ומצאנו כך חברים טובים.

Neta558

New member
חשוב לי להדגיש

אף על פי שאני מניחה שלא לזה התכוונת, שלא לוקחים כלב כדי לפגוש אנשים חדשים... מאמצים כלב בשביל לאמץ כלב ולדאוג לו.

Neta558

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

נוסף על מה שנאמר, נוצרות בעיר גם קהילות קטנות בנושאים מסוימים (אני יכולה לחשוב כרגע על "מחרוזת", למשל, קהילת סחר חליפין). כדאי לבדוק אם יש התארגנויות עצמאיות בנושאים שמענינים אותך. כך גם אם לא תמצאי חברים, לפחות תהיה לך פעילות מענינת

elley

New member
מעולה, אבל איפה מוצאים אותם?

ותודה רבה רבה לכל העונים. ידעתי שמודיעין זה מקום טוב לגור בו

טלגיל

New member
קורסים

קורסים בערב. אני לא כל כך יודעת מה מעניין אותך אבל יש כל מיני כאלה של "מלאכת יד" (חרוזים, צביעה על עץ וכדו') או קורסים אחרים - צריך לברר בקתדרה - בד"כ קורסי ערב

למעלה