פתאום בעיות בהנקה

syona

New member
פתאום בעיות בהנקה

שלום! בתי כמעט בת חודש וכבר למדה לינוק כמו שצריך מבחינת הצמדות לשד. בימים האחרונים פתאום אני מבחינה שהיא לא תופסת כמו פעם, כאילו היא פותחת פה קטן יותר או שאזור הפטמה וסביב כאילו גדו עליה (לא הבחנתי בגדילה של השדיים). האם יתכן שבגלל שניסיתי להרגיע אותה בעזרת מוצץ, אותו היא למדה לתפוס, עכשיו היא לא יודעת לתפוס כמו שצריך. היא פוצעת אותי ואני מרגישה שחזרתי לפחות שבועיים אחורה - צריכה עזרה דחוף!!!

ה../images/Emo95.gif הוא אכן חשוד ../images/Emo98.gif

לעיתים הוא גורם ל"בלבול פטמות", שגורם לתינוק לא לתפוס טוב את הפטמה האמיתית. מה לעשות? קודם כל הייתי מציעה להפסיק עם המוצץ, לפחות בינתיים. תוכלי לחזור אליו בעתיד כשהתפיסה תשתפר. שנית, לא לוותר על פתיחת פה גדול - אם היא לא תופסת טוב, לנתק בעדינות (ע"י הכנסת אצבע לזווית הפה ושחרור הוואקום) ואפילו להראות לה איך לפתוח פה גדול, עד שהיא תופסת נכון. אם יש לך פצעים בפטמה את יכולה למרוח "פיורלאן" או לנולין טהור ולאוורר את הפטמות ככל האפשר. ספרי לנו אם יש שיפור.

syona

New member
לא חל שיפור...

ובכן... הפסקתי עם המוצץ. אם אני מסתכלת נראה שצורת הפה מורה על תפיסה בצורה הנכונה אך עדין אני מרגישה כאב (אם היא לא היתה בת חודש הייתי מתארת את הכאב כאילו יש לה כבר שיניים)בזמן ההנקה וגם אחרי אני מרגישה הרגשה של "שריפה" בפטמה. מה לעשות????

היא פותחת פה גדול?

אם את חושבת שהתפיסה טובה אולי זה משהו אחר. אולי יש לך פטריה על הפטמה, ולכן שורף לך? ( איזור הפטמה ורדרד? מבריק? כדאי גם לבדוק את הלשון של התינוקת - אם יש עליה שכבה לבנה שאינה מתקלפת בגירוד עדין). במידה וזו פטריה יש לטפל בשתיכן, גם אם לאחת מכן אין סימנים חיצוניים, ע"מ לעצור את מעגל ההדבקה. לקבלת הטיפול יש לפנות לרופא. אשמח אם תעדכני.

sagitlaleche

New member
עוד כיוון

בנוסף לפתיחת הפה והפטריה, כאשר לאמא יש אספקת חלב גדולה, התינוק מגן על עצמו מזרמים חזקים של חלב על ידי תפיסת הפטמה בלבד ולא כל ההילה. האם את מרגישה שיש לך אספקת חלב גדולה מדי? האם היא משתנקת בתחילת ההנקה כאשר יש "ירידת חלב"?

למעלה