פתאום אחרי 20 שנה

rainbow too

New member
הכעס../images/Emo46.gif והסליחה../images/Emo140.gif

אכן נטשה את הכעס יש לנתב ללמידה וליצירה, אך לפני כן, עליינו לסלוח ולמחול, שכן בלי הסליחה לא נוכל לנתב את הכעס ביעילות, ונגרר למאין לופ. הכעס נובע מחוסר הבנה וחוסר סבלנות וסובלנות. הסליחה היא התרופה לכל מחלה ובעיקר לכעס. כשאנו סולחים, אנו לא מתעלמים מהכעס או מהדבר שממנו נפגענו, ההפך הוא הנכון, אנו מעלים בלי חשש את הפגיעות ואת הכעס. רוב הפעמים שאנו כועסים על אדם מסויים או נפגעים, נובעים מדברים אחרים לחלטין ממה שאנו חושבים עליו, האדם שהכעיס אותנו, רק הפעיל, את הכעס שכבר קיים בנו, לחץ על הכפתור של כעסים מהעבר שלא פתרנו, ועל כך יש להודות לאדם ,שהפעיל את הכפתור, כי אז אנו יוכלים לעבוד מתוך מודעות יותר רחבה על המקום הפגוע. ולהבין שזהו כאב שחוזר על עצמו, ועד שלא נהיה מודעים לשורש הכאב, לא נוכל לשחרר אותו לחלוטין, הסליחה מובילה אותנו אל שורש הכאב, הכעס רק מגביר את הכאב. אם לא נסלח לאדם, שפגע בנו, לא נוכל לשחרר אותו מתודעתנו, דמותו והאירוע יחזרו שוב ושוב, עד שנשחרר אותו לחלוטין. והשחרור הוא ע"י הסליחה. קודם עלינו לסלוח לעצמנו, לאחר שנצליח לסלוח לעצמנו נוכל יותר בקלות לסלוח לאדם האחר, שכן האדם האחר הוא המראה שלנו. כאדם שחווה אלימות פיזית ונפשית והצליח לסלוח לאותו האדם.

יפה כתבת rainbow

גם אני חוויתי אלימות נפשית - מהבית- והאמת היא שקשה לי לסלוח. לעצמי כבר סלחתי, כי הבנתי שהייתי ילדה והייתי חסרת אונים- אבל קשה לי לסלוח לאנשים שפגעו בי בכוונה תחילה. אני מעדיפה לומר לעצמי שיש לי את הזכות לכעוס ולגמור עם העניין, מאשר לנסות ולסלוח לאדם שפגע בי. איך עושים זאת? דרך אגב, כשאני אומרת שסלחתי לעצמי אני מתכוונת לכך שפעם הייתי מאוד פאסיבית וכשהיו פוגעים בי לא הייתי מגיבה ואחרי זה הייתי נורא כועסת על עצמי- איך נתתי שידברו אליי ככה? ממש נהייתי חולה מהעניין הזה. ואז הבנתי שפשוט המשכתי את מה שהכרתי בבית...לשתוק מול השפלות, לפחד להשמיע את דעותיי....וסלחתי לעצמי- עם כל הקושי.

לסלוח זה לא קל...... ו..

לא קל לסלוח לעצמינו ולאלה שפגעו בנו. גם אני עברתי אלימות מילומית ופיזית... גם אני הייתי פסיבית וכעסתי על עצמי, עד שהבנתי שהעולם שאליו נכנסתי, עולם של דימיון וסיפורים שהמצאתי לעצמי, עולם בו כיביתי את האור, כדי לא לראות, היה זה עולם שהשאיר אותי שפוייה. אלה היו ההגנות, החומות שעטפתי עצמי איתן. הכיבוי של האור היה גם בעולם הריגשי, אך גם בעולם הפיזי. תמיד חיפשתי את החושך, את השקט, את השינה. כדי לשכוח, כדי לגלוש אל עולם אחר שבו לי יש את היכולת ליצור את המציאות. משהו שלא יכולתי לעשות אז. כעסתי, כאבתי, התעצבתי ושנאתי את כל מי שפגע בי. ריחמתי מאוד על עצמי... את תהליך הסליחה עשיתי קודם כל עם עצמי. הבנתי מה כאב לי ולמה כאב לי. הצלחתי למצוא מתוך הכאב הזה את הדברים הטובים שזה עשה לי. נשמע מוזר? כן, אבל נכון. בגלל הכאב, אני יותר רגישה לאנשים. אני עצמאית, אחראית, רצינית, בעלת דמיון ויצירתיות. ועוד ועוד... ההשלמה עם האנשים שהכאיבו לי התחילה כשהבנתי שגם הם הגיעו עם ה"שקים" שלהם מהעבר. שגם בהם התעללו, שגם להם הכאיבו וכי בעצם הם לא ידעו מציאות אחרת. לא שחלילה אני מצדיקה, אבל זאת היתה הדרך שלי. חיפשתי באנשים האלה - שכן, הם ההורים שלי. משהו לאהוב משהו חיובי. והבנתי שהיה לי כל כך קשה, כי הם לא היו הדמות האידיאלית שציירתי במוחי, הם לא נתנו את החום ואהבה שרציתי וייחלתי אליה כל כך. כשהצלחתי למצוא משהו חיובי בכל אחד מההורים שלי ולאהוב אותו באמת, התחלתי לעשות מדיטציות בהן שיחררתי את הכאב, את העבר ביקשתי להיות פתוחה להווה, לעתיד. שלחתי אור ואהבה לכל אחד מהם. ובאופן מופלא, ככל שאני שחררתי גם הם שיחררו. היום היחסים עם ההורים שלי כל כך יפים ונעימים. הם דואגים לי, הם חושבים עליי, הם בנתינה כלפי!!! היום אבא שלי התקשר אלי לשאול לשלומי (פעם ראשונה בחיים שלי שזה קורה) ואני כל כך מתרגשת. ברגע שאנחנו משחררים, הכל זורם סביבנו. במקרה שלי, הקשר עם ההורים שלי התקדם ועלה מדרגה. והיום אני מבינה את התיקון שלנו, את הדרך שעברתי איתם. ואני מבינה ואוהבת אותם ומעל הכל סולחת. אור ואהבה לכל...

אורלי_ל

New member
תודה לכולם ../images/Emo23.gif וואו

האמת, התחרטתי אחרי ששלחתי את ההודעה הזאת, חשיפה פרטיות וכו´... אבל בחיים אי אפשר לעשות UNDO
תודה על העצות והתרגילים וה-
. מבטיחה לבצע.

daviden

New member
forgiveness

go into meditation invite the two kids (you and the boy), and see them returning each other his/her solar energy after they returned it, let the little girl send love to the little boy. explain her that the little boy is a reflaction of herself, and that now that she got her power back, she can send him love, and set him (and herself) free. that is forgiveness Love, David

למעלה