פתאום אחרי 20 שנה

אורלי_ל

New member
פתאום אחרי 20 שנה

נזכרתי במישהו. לא ששכחתי אותו אי פעם, אבל הייתי יותר בקטע של לנסות לסלוח לאחרים, לעצמך, להשאיר את העבר מאחור, כאלה מין. אני שונאת אותו, לא ידעתי שאני מסוגלת לשנוא. זה היה ילד (טוב, גם אני הייתי ילדה) גדול ממני בשנתיים, ומדי פעם הוא היה מחכה לי בדרך מ- ול- בית ספר, מרביץ לי ונוגע בי. וכמה שהוא נהנה, אני לא שוכחת את הפרצוף שלו (היו לו דווקא פנים יפות) ואת הצחוק שלו. את כל הנשמה הוא נתן באותם רגעים. לא הייתי מזהה אותו היום ברחוב, אני חושבת. אבל אני שונאת אותו, בן זונה. הייתי מורידה אותו לאט לתוך כלוב עם רוטוויילר, לא שימות, רק שיסבול. שיתחנן. שיבקש סליחה. אני מקווה שיש לו היום משהו בחיים שגורם לו להצטער על היום שהוא נולד, ושמישהו מתעלל בו. אני מאחלת לו טחורים בגודל של בית ועקמת בזין. מה אני אמורה לעשות עם זה עכשיו, אין לי מושג. האמת קצת רווח לי להרגיש ככה כי חשבתי שאני לא יכולה להרגיש רגשות חזקים. אני כן יכולה להתאהב עד העצם במישהו שנחמד אלי אבל אדיש אבל לא במישהו שאוהב אותי, למשל. ולשנוא, זה לא דבר שהיכרתי בכלל. אז עכשיו כשהעליתי את הזבל הזה מהאוב, אני רוצה לשחרר אותו קיבינימט, למקום שאליו הוא ראוי. לא רוצה אותו במודעות שלי בכלל. אני רוצה לסלוח לו ולהעיף אותו מכאן, אבל אין לי מושג איך לעשות את זה. הוא תמצית הרוע בשבילי. איך אני יכולה לסלוח לו? אשמח לעזרה...

יה-יה

New member
../images/Emo23.gif

וואוו !!! כמה עוצמה יש בהודעה הזו... לא ידעתי מה להגיד ומאד רציתי להגיד משהו ... חיפשתי ´משהו´ וזה מה שמצאתי: לסלוח/חנה ניר (מתוך מעריב לילדים מס´ 177) לא, לא קל לסלוח, קשה עד מאוד לוותר הלב מסרב לשכוח הלב לעיתים נוטר. קשה כשהכאב מפלח ויותר קשה להשלים, אך אם אלוהים סולח אנחנו וודאי יכולים. מצאתי גם עמוד על "כוחה של סליחה" (ועידה בינלאומית על סליחה, פינדהורן), מתוך האתר "הקו המחבר". "שווה" קריאה. אוהבת אותך, יה-יה.

deep ocean

New member
אווטצצצצצצ´

להשתחרר ולהתנקות מהרעל הרגשי שכלוא בתוכך עזרה? החזרת כוחות קודם כל ובמיידי!!! החזרת כוחות מקיפה את יודעת איך לעשות החזרת כוחות? אם לא אכתוב בקצרה: את לוקחת אוויר/שואפת ולוקחת את החלקים הכלואים בו בחזרה אלייך נושפת ומחזירה את החלקים שלו שכלואים בך בחזרה אליו את יכולה גם לעשות עם זה תנועה כשאני עושה החזרת כוחות, לפעמים אני גם עושה תנועה עם היד כלפי חוץ (כמו דחיפה) בנשיפה, ובשאיפה תנועה עם היד לכיוון אלי. זה לא תנועת יד חדה, אלא משהו רך, אבל ככה לי זה נוח. אם יעזור לך לעשות תנועה עם היד, עשי זאת! לאחר מכן, להתנקות מהכאב בכל דרך שתמצאי לנכון. את יכולה לראות את זה שאת שיחקת תפקיד מסויים בחייו, וזה לא היה אישי כלפיך. זה היה יכול להיות מופנה כלפי אדם אחר (וכנראה גם לא היית היחידה). את היית שם לצערך. כנראה אלו הכלים שקיבל הילד הזה מהבית שלו. (ילדים שמתעללים, עוברים לרוב התעללות בבית, וזו "השפה" שהם מכירים בתקשורת בין-אישית. כך הם יודעים לתקשר). אם זה לא עוזר לך, את יכולה לעשות דמיון מודרך, ולהעלות אותו על במה. לשוחח איתו בדמיון, ולהוציא את כל הכאב, ולהגיד לו כל מה שרצית כל השנים. העיקר להתנקות מהכאב ולא לשמור אותו בתוכך. איך לסלוח? תיכף אכתוב משהו על זה. קודם כל להתנקות, אחר כך אפשר לסלוח. לא ניתן לסלוח ללא התנקות מהרעל הרגשי שאגור בך במשך שנים כה רבות.

יה-יה

New member
בדיוק חשבתי על להזמין אותו לשיחה...

(לא אני, כמובן...
) הצעה- אַת והדמיון: תשבי במקום שבו את מרגישה נוח עם עצמך, מקום שאת בטוחה, שלווה ורגועה בו. תעלי את האובייקט בדמיונך, הזמיני אותו לשבת אתך. את יכולה לפתוח ב ´small talk´, יכול להיות פתיח טוב לריכוך האווירה (אווי-רע...). ואז... פשוט שוחחי איתו. אני בטוחה שתמצאי מה ואיך לומר. אגב, את יכולה לשוחח אתו קודם כמבוגר, היום אחרי 20 שנה ורק אח"כ לקרוא לילד שהיה... יכול להיות מעניין לשמוע מה יש לו לומר אחרי 20 שנה... האם הוא זוכר, האם הוא יודע על מה מדובר וכד´... אוהבת, יה-יה.

rainbow too

New member
היי אורלי../images/Emo42.gif

הדרך הטובה ביותר לסלוח לאדם, היא לא לשלוח אותו לעזזל, אלא לשלוח אותו לחופשה בהוואי או בכל מקום נעים אחר, אם את רוצה לשחרר אותו מהמודעות שלך, שדרי אליו אהבה, כשאת שולחת לו אהבה, הוא נמוג באור התודעה. כך את מנקה את שדות האנרגייה שלך, ולא יהיה עוד מקום לתחושת הכעס או השנאה. נסי לבוא מתוך חמלה, לבוא מתוך חמלה פרושו, לשים את עצמך בנעלים של האחר, לנסות ולהבין שגם הוא כואב, וגם הוא נלחם על חירותו כמו כולם. אני בטוח שהיום הוא מצטער על התהגותו בעבר, והוא לא שלם איתה. אולי, הוא מנסה לשדר לך טלפתית שהוא מצטער ומבקש שתסלחי לו, סביר להניח שגם הוא רוצה להשתחרר, מהתנהגותו שלו,ורוצה לסלוח לעצמו. תשלחי לו את אהבתך הבלתי מותנית, שילחי לו את סליחתך. ובכל פעם שדמותו תעלה, חייכי אליו(מהלב) ושדרי לו שאת סולחת לו. "תדעו שסלחתם לאדם מסויים כאשר תראו אותו והוא לא יעורר בכם עוד תגובה רגשית. כשמישהו יגע בפצע מהעבר וזה כבר לא יכאב, תדעו כי סלחתם באמת". מתוך "ארבע ההסכמות" - דון מיגל רואיס. אוהב

deep ocean

New member
מחילה

המחילה לעצמנו ולאחרים משחררת אותנו מהעבר. אנו נאחזים ברגע מסויים מהעבר, וזה עשוי לנבוע מחרטה, מעצב, מכאב, מפחד, מאשמה, מהאשמה, מכעס, מטינה ולעתים אפילו מתשוקה לנקמה. האהבה היא תמיד התשובה לצורך ריפוי מסוג כלשהו והשביל אל האהבה הנו מחילה. מחילה מפוגגת טינה. קיימות מספר דרכים לגשת לעניין זה.

deep ocean

New member
א. תרגיל השתחררות מטינה

שב בשקט, תעצום את עיניך ותאפשר לגופך ולמוחך להירגע. דמיין כי אתה נמצא בתיאטרון מואפל, ולפניך במה קטנה. על הבמה מקם את האדם, אשר כלפיו אתה חש את הטינה העזה ביותר. אדם זה יכול להיות חי או מת, שייך לעבר או להווה. כאשר אתה רואה אדם זה בבירור, דמיין לעצמך דברים טובים אשר יהיו משמעותיים עבורו. דמיין אותו מחייך ושמח. היאחז בתמונה זו למשך מספר דקות, ואחר כך הנח לה לדעוך. ברצוני להוסיף עוד צעד. כאשר האדם עוזב את הבמה, מקם את עצמך במקומו. דמיין דברים טובים הקורים לך. דמיין את עצמך מחייך ושמח. היה מודע לשפע אשר מציע היקום לכולנו. תרגיל זה מפוגג את ענני הטינה הכהים אשר רובנו נושאים עמנו. חלקנו יתקשו עד מאד לבצע אותו. בכל פעם שתבצע את התרגיל, ייתכן שתדמיין אדם שונה. בצע אותו פעם ביום במשך חודש, ושים לב עד כמה תשתפר הרגשתך. (עמוד 102-103) לואיז ל. היי - "אתה יכול לרפא את חייך"

deep ocean

New member
ב. תרגיל: מחילה

שבי בשקט, כשעיניך עצומות, ואמרי: "האדם אשר לו אני זקוקה ביותר לסלוח הוא _____ ואני סולחת לך על ______" חזרי על כך שוב ושוב. ייתכן כי יהיו לך דברים רבים, שעליהם עליך לסלוח לאנשים מסויימים, ורק דבר אחד או שניים שעליהם עליך לסלוח לאנשים אחרים. לאחר שהשתחררת מעוולות רבות ככל שתוכלי לעת עתה, הפני את תשומת לבך אל עצמך. אמרי בקול רם לעצמך: "אני סולחת לעצמי על ___________ " עשי זאת במשך כחמש דקות נוספות. אלו הם תרגילי רבי עוצמה, ומומלץ לבצעם לפחות פעפ בשבוע על מנת לפנות פסולת נותרת. מחוויות מסויימות קל להיפטר, ואילו אחרות יש לפורר בהדרגה, עד אשר, יום אחד, הן מרפות לפתע ומתפוגגות. (עמוד 104-105) לואיז ל. היי - "אתה יכול לרפא את חייך"

deep ocean

New member
ג. תרגיל: העלאת תמונות בעיני רוחך

התחל לדמיין את עצמך בעיני רוחך בהיותך ילד קטן בן חמש או שש. הבט עמוק אל תוך עיניו של ילד קטן זה. הבחן בכמיהה המצוייה שם, והבן כי הילד הקטן רוצה ממך דבר אחד בלבד - אהבה. לכן הושט את זרועותיך וחבק את הילד. אחוז בו באהבה וברוך. ספר לו כמה אתה אוהב אותו, כמה הוא יקר לך. הערץ כל דבר הקשור בילד, ואמור לו כי מותר לו לטעות בעודו לומד. הבטח כי תמיד תהיה שם, לא משנה מה יקרה. כעת הנח לילד הרך לקטון עד מאד, עד אשר יהיה בגודל מתאים בדיוק על מנת להיכנס אל תוך לבך. הנח אותו שם, כדי שבכל פעם שתרכין את מבטך, תוכל לראות את פניו הקטנות מביטות כלפי מעלה לעברך, ותוכל להעניק לו אהבה רבה. (עמוד 105-106) לואיז ל. היי - "אתה יכול לרפא את חייך"

deep ocean

New member
המחילה גורמת לי לחוש חופשי וקליל

באין סופיות החיים שבה אני מצוי, הכל מושלם, שלם ומוגמר. אני מקבל בברכה את השינוי. אני מוכן להשתנות. אני בוחר לשנות את מחשבותי. אני בוחר לשנות את המילים שבהן אני משתמש. אני נע מן הישן אל החדש בקלות ובשמחה. המחילה היא קלה עבורי יותר מאשר חשבתי. המחילה גורמת לי לחוש חופשי וקליל. אני לומד בעונג כיצד לאהוב את עצמי יותר ויותר. ככל שאני משתחרר מטינה רבה יותר, כך יש בי אהבה רבה יותר להביע. שינוי מחשבותיי גורם לי הרגשה טובה. אני לומד כיצד לבחור להפוך את היום הנוכחי לחוויה נעימה. הכל כשורה בעולמי. (עמוד 107) לואיז ל. היי - "אתה יכול לרפא את חייך"

time to fly

New member
אבל הסליחה הזאת, שבפנים אני יודע

הדרך הנכונה יותר לחיים, לא עוזרת לי בהתמודדות היום יומית עם אנשים רעים כרגע אני מצתמודד עם 3 חלאות קטנות מהעבודה שלי ברור לחלוטין שזה רק זוית הראייה שלי ברור אבל אלו הם החיים שלי, ואיתם אני מתמודד, אז לומר זוהי רק זוית ראייתך, אולי זהו כלי להתמודדות, אך כעת אינו מתאים לי עברתי שלבים בהתפתחות הרוחנית-נפשית שלי, בינהם שכנה לה לוגיקת הסליחה לפני קצת זמן החלטתי להמודד באמת עם החיים שלי ולהתייצב מול אותם אנשים שעושים לי רע, בכל אופן שהוא, ולא להתבונן באותו רגע פנימה ולהביט בתהליכים, אלא לחיות ולהתמודד עם החיים (ויהרגו אותי הפמיניסטיות) - "כמו גבר". או בצורה הPCית יותר של המשפט - Like Aragorn האמיץ (שר הטבעות) 3 הביצ´יות מהעבודה שלי (אני כותב כך כדי שתבינו במה מדובר. כמות הכאב שלי והאופן הישיר ביותר שלכם להבין את הסיטואצייה - דרך עוצמת המילים) גילו את הדלת הקידמית וחדרו פנימה. ואני לא מתמודד טוב האידילייה כיום בשבילי היא להחזיר, להגיב, לפעול, בקיצור לעשות הכל כדי ליצור דמות של שלומי חזק, אמיץ, שאינו פוחד מכלום ולא נותן לשדי העבר להכניעו. כעת אין לוחם חיצוני, אני מפסיד ביותר מדי קרבות, מנצח מעט, אבל בפנים, האבוקה אינה נמה כבת, ואני מתכוון לתת לה לכבות. סתם מונולוג הרוצה לתת לתסכול והכאב לצאת החוצה אחד מהשינויים שהעברתי את עצמי זה התמודדות אישית עם כאבים באופן השונה מבעבר- (בעת כתיבת השורות אני מתמודד עם הקונפליקט) אבל אני לא משתף יותר מדי בכאבי כי יודע אני שלא משנה מה יקרה, את העבודה אני חייב לבצע, ויש דברים שעלי כן להיוועץ עם אחרים, אבל את התשובות לסיפור זה, יודע אני אותם, או את קווי המתאר לפחות רצון לאיזון הביא אותי לפה, ובסופו של דבר, מושיט אני יד מה אקח, איני יודע, אך תקווה אין צורך לתת לי, יש לי המון ממנה, ואם נגמר לפעמים, אני משיג עוד, כי מי יעשה את העבודה למעננו? כי חוץ מעצמנו, מי לנו עוד?

deep ocean

New member
תשמע, תראה

הבנתי למה אתה מתכוון..... אני גם לא חושבת שהכוונה זה להישאר פאסיבי ולהגיד לעצמך - הכל בסדר, הכל בסדר, אני מלא אהבה, הכל יסתדר מעצמו... 3 ביצ´יות שנטפלו אליך. במקומות עבודה תמיד יש תככים, מזימות, וכו´. האם הן מתנכלות לך ביחד מעליב/לגלגני או שהם גם נוקטות פעולות נגדך? אלו דרכים ניסית על מנת לפתור את הבעיה? אם הבעיה היא ברמת הגישה שלהן אליך, אני כן חושבת שניתן לפתור את זה בקלות רבה, על ידי שינוי המחשבות שלך כלפיהן וכלפי מה שהם מעוררות בך. (אם תרצה, אפרט). אם הבעיה היא גם בפעולות שהן עושות נגדך (מעלילות עליך דברים, או משהו שמכפיש את שמך בעיני אחרים), זה דורש פעילות נוספת.

time to fly

New member
תודה מיכל מעומק לב על הזמן

שאת מקדישה לי אבל "אם הבעיה היא ברמת הגישה שלהן אליך, אני כן חושבת שניתן לפתור את זה בקלות רבה" - דווקא זה הדבר הכי לא קל מבחינתי העבודה העיקרית שלי זה לשנות את גישתי כלפי אירועים ומחשבותי בזמן התמודדתי עימם אם זה כלכך קל- זירקי לי עצם, גלי לי ת´סוד, הלוואי וזה יהיה כלכך קל ו... אני יכול לנסות?
שלומי

deep ocean

New member
ארבע ההסכמות, זאת תשובתי ../images/Emo13.gif

נעמה הסתבכה עם מישהי שמיררה לה את הזמן, וגררה איתה עוד שתי בנות. קניתי לה את הספר ארבע ההסכמות נעמה שממש לא מחוברת לזה כל כך נהנתה מהספר והיא הפסיקה להעלב או להיפגע מהן!! אז אולי תגיד- ספר זה לא פיתרון בעיני כן. הספר עוזר להשתחרר מלקיחת דברים באופן אישי, מלהיפגע מאחרים ועוד. אתה מייחס חשיבות גבוהה מידי למילים שלהן אתה מכניס לעצמך את מה שהן אומרות (פסולת רגשית) אתה חלקית אולי מאמין למה שהן אומרות (הרי אם הן היו אומרות לך - אתה קרפדה אדומה! אתה קרפדה אדומה! האם היית נפגע עדיין??) אל תאמין למילים שלהן אל תבסס את ההערכה שלך על פי אחרים והכל יפתר.

נושא מגבעת../images/Emo81.gif

אורלי יקרה... כבר עשית הכל... עליך רק להבין כי עשית זאת........ אוהב הרבה נושא מגבעת של אור ואהבה

כן אבל מה זאת סליחה???

בשבילי סליחה זה אומר: להשתמש באנרגיות של הכעס והשנאה מן העבר על מנת לחיות טוב יותר כאן ועכשיו....................

למעלה