פשששי........

פשששי........

כמה כופרים יש בפורום
<-- זה בשביל הפולני
איך עבר הצום
אצלי עבר מעולה! לא ממש התעניתי..
קראתי ורוב הזמן ישנתי (אמא שלי העירה אותי לפני 20 דק')
זהו.. כבר שתיתי דיאט קולה ואני מחכה שהמרק איטריות יהיה מוכן! יאמייייייי

Paranoid Eyes

New member
../images/Emo6.gif

היה ממש קל... הדבר היחיד שעיצבן אותי זה ששעה לפני סוף הצום, כבר הייתי פקעת עצבים, פתאום ממש התחשק לי נס ומקלחת! קראתי וישנתי כל הזמן. זייהו! :) מחכה עכשיו שהזום יהיה מוכן (מי שתמני יכיר).

אני באמת לא רוצה לפגוע או משהו...

אבל אם רוב הזמן ישנת אני בספק אם עשית את מה שהיית צריכה לעשות בכיפור. אנשים לא מבינים את המטרה של החג, אני בלי לצום ובלי לשמור הבנתי את המטרה של החג עדר של אנשים שצמים בלי סיבה ולא באמת מפנימים את המשמעות האמיתית של החג הזה, בשביל לעשות חשבון נפש צריך להיות ער.

אני לא מתענה..

אני כן עושה חשבון נפש ומבחינתי, היום הזה, הוא יום סמלי ליום שבו אני עושה חשבון נפש עם עצמי. אז אני לא הולכת לבי"כ או מתענה במלוא מובן המילה (יש המון דברים שחרדים עושים וחילונים שצמים-לא) אבל אני כן נותנת ליום הזה מקום חשוב.

Paranoid Eyes

New member
מה הקשר?

חשבון נפש אני עושה כל הזמן, לא רק בכיפור.. אלא גם לפני.. לידיעתך בשביל זה גם הלכתי לסליחות ביום רביעי בלילה בכותל. אל תקפצי למסקנות סתם, בסדר?

החג הזה עשה לי חררה...

במיוחד השנה, אני באמת כל יום עושה חשבון עם עצמי איך אני יכולה להשתפר , איך להיות קצת יותר בינה יותר סלחנית סבלנית אבל החג הזה פשוט גרם לי לראות את הכל בצורה ממש זוועתית ראיתי את הצד הממש רע של כיפור לאן שלא פניתי . סתם שונאת את מה שנהיה סביב החג הזה וחבל שזה הפך להיות דבר כזה, אני לא הולכת לסליחות או בתי כנסת כי אני מרגישה רע עם עצמי שאני לא עושה הכל קשה לי ללכת רק פעם ב ... לבית כנסת כי זה לא הגיוני מבחינתי. דת לדעתי היא דבר טוטאלי אם הולכים לסליחות גם שומרים שבת אם שומרים שבת שומרים על צניעות זה הכל בחבילה אחת אי אפשר לפרק את זה, אני מרגישה שאני לא יכולה לא לשמור שבת וללכת לסליחות ולצום אין אצלי דבר כזה אבל זו רק אני.

Paranoid Eyes

New member
זאת באמת רק את...

כי לדעתך מי שדתי חייב להיות חרדי. כל אחד עושה מה שהוא יכול, ושואף לעשות יותר. כל אחד לוקח ומבין את הדת לפי ראות עיניו, את טועה, זה לא דבר טוטאלי. לדעתך מי שלא שומר שבת נניח אז הוא חייב להיות כופר.. ועד הסוף! הרי שהוא לא יכול לעשות דברים אחרים למשל.. כי זה לא נחשב. דת וההלכה זה לא בדיוק מערכת חוקים כמו שאת חושבת, הכל ניתן לפרשנות, ואנשים שונים מבינים את ההלכות כל אחד בצורה שונה. אני לא יודעת איך להסביר את עצמי טוב כדי שתביני. אבל שורה תחתונה.. זה לא טוטאלי כמו שאת מתארת.

איש איש באמונתו יחיה.

מבחינתי את טועה וזו אמונתי דת זה לא מחרה ואת לא יכולה לקחת מה שנראה לך מהדת , את צריכה להתמסר ולתת את כל כולך וזה כל הרעיון. אני לא אומרת שחייבים להיות חרידים אבל נראה לי מגוחך שבחורה כמוני שלא שומרת כשר , לא שומרת שבת , לא שומרת צניעות וגם מקועקעת תצום בכיפור. זו פשוט תחושב פנימית מרגיש לי לא נכון ולכן אני לא עושה את זה.

Paranoid Eyes

New member
קודם כל

אני באה מבית דתי באיזשהו מקום כך שהדת תמיד קרובה אליי.. החגים תמיד אני חוגגת ושומרת.. שוב, החלטה שלך. חבל שאת רואה את זה כמסחרה.

אני באה גם מבית דתי...

כן כן זה נשמע מצחיק אבל יש לי דודים שהם ממש דיי מחוזקים ואני רואה את ההתמסרות שלהם לדת ואיך הם מאושרים ואוהבים אהבת אמת את הדת , וכשאני מסתכלת על זה אני מבינה שזה משהו שצריך להשקיע בו מעבר ללצום פעם בשנה או ללכת לבית כנסת שמתחשק . הדת מסקרנת אותי מאוד, ואני אוהבת לשמוע סיפורים שדוד שלי מספר מהגמרא ואני מאוד אוהבת להקשיב לדברים שיש לו להגיד על הדת ולכן מתוך כל זה אני לא שלמה עם עצמי לצום או ללכת לבית כנסת בגלל שיש פה ניגוד חזק מאוד שלא נותן לי להרגיש טוב עם זה.

Paranoid Eyes

New member
עניין הצום זה גם עניין של מסורת

יכלתי באותה מידה לבחור לא לצום. את לוקחת את זה קשה מדי לדעתי, וקיצוני מדי. אבל שוב, דעתך היא דעתך.

למעלה