פשפשים עושים שוק?

wind22

New member
פשפשים עושים שוק?

לאחרונה החלטתי לפצוח ב"פרויקט" שוק הפשפשים. אנסה לכסות מגוון רחב של רבדים וגוונים בשוק הזה. כמובן שזהו פרויקט צילומי. המקום הזה מרתק אותו מכמה סיבות, האזור מתפתח ומתחדש, ולצד חנויות ענתיקות וזבל על הרצפה יש גם חנויות מעוצבות וחדשות. מסעדות גורמה וגם חומוסיות. שוק רוכלים וג'אנק לצד אוצרות אמיתיים. גגות מלאים בדלתות ישנות וגם ביגוד חדש וישן. בקיצור, עולם ומלואו. אשמח לשמוע מתי וכמה אתם מגיעם לשוק הפשפשים? האם פעם קניתם פריט מיוחד וסנטימנטלי שמלווה אתכם? האם אתם רואים את עצמכם מרהטים את הבית ברהיטים עתיקים? ובכלל, הגיגים לגבי שוק הפשפשים פה ביפו. (אפשר גם שווקי פשפשים בארצות אחרות, בשביל ההשראה) אשמח אם תיכנסו להתרשם מהפרק הראשון בפרויקט שוק הפשפשים.

wind22

New member
אף אחד

לא ביקר בשוק לאחרונה?

matanot10

New member
אני הייתי בשבוע שעבר בשוק בצלאל..

קניתי לבת שלי בגד ים של ארנה כל פריט ב-10 ש"ח וגם קניתי חזיות של בוניטה דה מאס ב-20 ש"ח!!!!!עדיין היו עם תוויות המחיר של המשביר לצרכן!!! לא יאמן!!! ובאלנבי הייתי על הדרך בחנות העודפים של ארוקה וקניתי משקפיי שמש ב-60 ש"ח בלבד!!! מומלץ! ולמי שרוצה נעליים טובות,יש מול שוק בצלאל חנות עודפים של נעליי ג'וזף,החל מ- 50 ש"ח ועד 200 ש"ח בלבד,ואלו נעליים איכותיות מאוד!!!

kdr

New member
תולדות שוק הפשפשים בחיפה

בחיפה פועל מאז שאני מכיר את עצמי שוק פשפשים תחת השם "שוק רוכלים". זהו מתחם עם עשרות חנויות שמוכרות פריטים משומשים שהתגלגלו מסיבותיהם. לפני מספר שנים נפרץ לי הרכב ונגנבו כלים חשמליים, במשטרה יעצו לי לגשת לשוק, לדבריהם חלק מהדברים מגיעים גם לשם. ליד השוק יש מגרש ענק שהוא בעצם גג של מקלט (נסראללה, לא לקרוא). המגרש שימש רוכלים להצגת חפציהם על הרצפה. מישהו ראה כי טוב, רכש את המגרש והחליט לגבות מכל דוכן כמה עשרות שקלים. המוכרים הדירו רגליהם מהמגרש וכפשרה הקציבה להם העירייה שטח ברחוב נטוש ללא מוצא מעל השוק לשימוש בשבתות בלבד. מסעדות אין שם, במקרה הטוב מגיעים איזה צמד שמוכרים פיתות טאבון. יצא לי להיות בשוק פשפשים באורלנדו פלורידה ובאטלנטה ג'ורג'יה. אני מחפש את המקומות האלה. בשניהם נמכרו חפצים לא הכי משומשים ולמעשה מרבית החפצים היו חדשים לגמרי במחירי משומשים, מעין חנות עודפים. היו שם דוכנים שנראה שמישהו קנה סטוק של מוצרים בסגנון ערוץ הקניות, כל מיני פותחנים, סכינים, שעונים וכד', הכל חדש באריזה. בין היתר קניתי שם תוכנות למחשב ב2$ של חברה שנסגרה, עם 2 מהן אני משתמש עד היום. ענתיקות זה לא התחום החביב עלי, לא תמצאו רהיטים עתיקים אצלי.

matanot10

New member
אהבתי את התמונה!!

אני ממליצה על היריד בכיכר דיזינגוף כל יום שלישי ושישי,יש שם מלא מציאות,ענתיקות,ספרים ותקליטים ישנים,תכשיטים ועוד.... כדאי לבקר

רונה 2346

New member
אני מבקרת בשוק הפשפשים ובסביבתו

מעבר לביקור קבוע פעם/פעמיים בשבוע, בימים שאיפשרו לבקר במסגרת "מבנים פתוחים" ביקרתי בבית (נבנה בשנת 1860)כיום מתגוררת בה של ורד מוסינזון שנמצא ברחוב האשל, הגובל ממש עם השוק, המבנה מעניין לכשעצמו, אבל ה מ ר פ ס ת הפונה לכיון אחת הכניסות לשוק מצד אחד, ולכיוון הים מצידו האחר, סיקרנו אותי תמיד בבואי לאיזור - לראות איך נראה השוק ממרום מרפסת המבנה. מקום שני שביקרתי היה ביתם של לילה וחמודי חבשי, ברחוב עמיעד,נבנה בשנת 1870, בית פתוח במבנה אותנטי מסוף התקופה העותומאנית הבנוי לאורך החומה של יפו. בית בעל תקרות גבוהות, דלתות וחלונות רחבים וגבוהים, מרצפות מצוירות ומאפיינים נוספים של התקופה. הבית משמש למגורי משפחת חבשי המפעילה בו גם מסעדה ביתית. בגלריה עמיעד מתקיימות תערוכות. נכחתי גם במכירה פומבית של חפצים ישנים באחד מחנויות ברחוב עולי ציון. חשבתי לעצמי, איזה סיפור מסתתר מאחורי כל חפץ. בידיו או בביתו של מי היה. איך התגלגל למכירה בשוק. אפשר בהחלט למצוא "מציאות" בדקו היטב את מה שאתם רוכשים. רכשתי שני ספרי ילדים (לנכדים) ממש כחדשים - ספרים עם סיפורים שונים שסיפרתי לילדי כשהיו בגילם. אני אוהבת להיכנס לחנויות הוינטג' - לראות את האופנה שלפני - סיכות הקישוטים, הכובעים עם הרשתות, שמלות המלמלה והטפטה. ארנקים עם רקמות, פייטים. טבעות האבן הירוקה/אדומה/כחולה. מתאריך 1/7/10 הפשפשוק יהיה פתוח כל יום חמישי גם בלילה. תהנו.

wind22

New member
בתור אחת שגרה ממש באזור

וגם בת למעצבת ואדריכלית, אני יכולה להזדהות לחלוטין עם מה שכתבת על הבניינים, האווירה וההיסטוריה בכל מקום שרק מפנים את המבט. אני עצמי גרה בדירה ענקית, אמנם ללא קשתות, אבל תקרות בגובה 3.5 מ', מרחבים עצומים ורצפות מצוירות. החוויות שלך נשמעות מקסימות. תודה ששיתפת.

MAGIG

New member
אוהבת את הצילומים שלך אך לא אקנה פריטים

בשוק הפשפשים, לא בגדים, לא ריהוט ולא כלום. לא אוהבת דברים משומשים. מגי

wind22

New member
מעניין,

זה הריח? האבק? המחשבה שהפריט שימש מישהו אחר? או שזה פשוט העיצוב הלא עדכני? (אף על פי שבמסגרת הרטרו, אפשר למצוד דברים מקוריים מדהימים במראה) מעניין לשמוע דעות לכאן ולכאן..

prizman

New member
אוהב את שוק הפשפשים

אבל בביקור בו לפני חודש, והרבה ביקורים לפני 3-5 שנים נראה לי שהוא איבד חלק מהרוח שהייתה בו בשנים שלפני כן, לא את כולה. קצת קשה לי לשים את האצבע על הנקודה, אי אפשר לקרוא לזה התמסחרות כי שוק מטבעו הוא מסחרי, הכוונה בערך היא שהמגמה התיירותית משתלטת על אופי ה"פשפשיות" שבעבר. ניתן למצוא עתיקות מעוצבות, ניתן למצוא גם זבל מושלם, אבל דרג הביניים בו מאתרים מציאה אמתית שרק מזהים בה את הפוטנציאל מידלדל. קניתי שם הרבה דברים אבל שני פריטים יותר קרובים לליבי. האחד, זוג פמוטי ברונזה גבוהים, קווים חלקים, עבודת יד ממרוקו מלפני כמה עשרות שנים, 80 בערך ע"פ המוכר. הסיפור הוא כזה. לפני כ 20 שנה הייתה לזוגתי דאז יומולדת, החלטתי להכין לה ארוחה זוגית מופתית בבית על כל המסביב, מה שהיה חסר לי הוא זוג פמוטים. הקדשתי כמה ימים לחיפוש אחר זוג כזה שאוהב בכל מיני חנויות מעוצבות ולא מצאתי משהו שיקלע לטעמי, וגם לטעמה שהוא די דומה. בלית ברירה פניתי לשוק הפשפשים והתחלתי לברר בחנויות. בסופו של דבר הגעתי לכוך אחד ובו מוכר קשיש שאמר לי שיתכן ויש לו את מה שאני מחפש, טיפס על הסולם והוריד את זוג הפמוטים שבמבט ראשון נראה בלתי מרשים וניכר ששכן שם שנים רבות. לנוכח האכזבה בפני אמר לי לחכות, ניקה אותם במישחת "בראסו" ובאותו רגע ידעתי שאכן זה מה שחיפשתי. השני, זוג כיסאות נדנדה. זאת יש לדעת, כיסאות נדנדה מודרנים ואני לא מדבר על אלו עם הקפיצים שזו בכלל מוטציה בסיסם נעשה מלוחות עץ מכופפים שנותנים להם את שיפוע הנכון ואח"כ הם מודבקים זה על זה. בכיסאות הישנים מדובר בענף אחד שבתהליך ארוך של הרטבה וחימום לסירוגין מקבל את השיפוע, זה כמובן גם עמיד יותר. הסיפור. עברתי לפני כ 8-9 שנים סו"ס לדירתי המשופצת ורציתי לרהט אותה לטעמי. בין השאר הלכתי גם לשוק הפשפשים בו יש חנות בה מצאתי בעבר דברים לטעמי. זו חנות ענקית וצריך לחטט אם לא לפשפש בה רבות. מצאתי בה כסא כזה ומיד נדלקתי עליו וביקשתי עוד אחד זהה. המוכר אמר שאת השני קנה סוחר אחר אבל הסכים ללכת אליו שארכוש גם אותו. זוכר שמחיר כ"א היה 350 ש"ח של אז. נותרה שאלת השיפוץ כי מצבם היה לא משהו. הוא הפנה אותי לנגר וגם לרפד שישלימו את המלאכה, זה גם עלה 350 ש"ח לכסא. לקח שבועיים לגמור את המלאכה, באתי לאסוף אותם, זה היה יום ו', ראה אותם איזה יאפי ברחוב כשחיכיתי איתם לרכב שיאסוף אותי ואותם, הם גדולים, התלהב והציע לרכוש אותם ב 2000 ש"ח ליחידה, סרבתי. ובכל זאת בסופו של דבר הדברים האלו שם ואני כאן.

wind22

New member
מסכימה איתך

לחלוטין לגבי ה"התברגנות" או איך שלא נקרא לזה, של השוק. גם אני, התמרמרתי בהתחלה על השינויים. אבל עם הזמן למדתי לקבל את זה, ואפילו למצוא בהם את הקסם. החדש מול ישן. מכוער מול יפה וכו'... הסיפורים מקסימים. מעניין לראות את הכיסאות. גם בבית ילדותי היו כיסאות נדנדה אורגינליים שנעשו בשיטת הכיפוף המסורתית. סבתי רכשה לאימי לכבוד הלידה שלי (!) ככיסא הנקה. רק ששלנו היה מרופד במקלעת קש. יש תמונה של הכיסאות? תודה ששיתפת

prizman

New member
כפי שכתבתי

הם במרחק די הרבה אלפי ק"מ ממני כרגע, אבל הצלחתי למצוא על המחשב תמונה ישנה שתיתן איזשהו מושג אני מקווה.

למעלה