פשעי מין

בהמיות מדהימה

ומדהים אף יותר שמשרד הבריאות לא מוצא לנכון לשלול את רשיונו של הרופא הזה לשארית חייו. ב- WOMENS NETWORK אחד מחלומותי הכמוסים הוא "רשימה שחורה" של כאלה. שישארו ללא מטופלות ומטופלים. אם המדינה והמשטרה והרשות השיפוטית לא מגנות עלינו כצרכניות שרותים רפואיים (ואחרים) - כוחות השוק יגנו.

Boojie

New member
במקרה זה, חייבים לוודא

שבודקים כל פרסום כזה עם עורך דין. אפשר להסתבך ככה בצורה מאד רצינית עם תביעת דיבה.

נבדוק, נבדוק

ויש לנו לשם כך את קליסטו

calisto

New member
אה, תראי...

האמת? לא נראה לי שיש כל בעייה לפרסם עכשיו את שמו, משפורסמו כל הפרטים בעניין בעיתון. יתרה מזו, כל עוד הפרסום הוא הוגן (כלומר מפרט את השלב בהליך המשפטי שהאיש נמצא וטענות ההגנה הלא-קלות שעולות בכתבה) אז גם מוסרית זה בסדר, לעניות דעתי. מצד שני, נראה לי שיש מקום להזהר בצירוף אנשים לרשימות שחורות. האם האיש התרשל? אין ספק. האם היה עליו לרשום את ההליך שבוצע? ברור. יכולה להיות כאן גם בעייה של העדר הסכמה מדעת להליך רפואי, מה שעשוי גם להחשב תקיפה. אבל יש לי בעייה חמורה עם ההאשמה בדבר האינוס. האיש, כאמור, טוען טענת הגנה לא פשוטה והעדר הראיות לא עוזר במיוחד. אני עדיין מאמינה ברעיון של כל אדם חף מפשע אלא אם הוכח אחרת. אז בואו נשים אותו בינתיים בראש רשימת המועמדים, ונראה מה יהיה להליך המשפטי לומר, מה דעתכן?

Yarik N

New member
ואולי אפשר במקום שהרשימה

תבוא מאיתנו ככותבות הרשימה, תהיה משהו כגון:"פרסומים בעיתונות כנגד רופאים".? האם זה לא יעקוף את הבעיתיות של החוק? מה שכן, קליסטו, מה עושים במידה ואחת מחברות הפורום ביקרה אצל רופא ש"ניצל" את מעמדו ורוצה לדווח עליו לרשימה? האם זה אפשרי על סמך עדות של אשה אחת? האם בכך אין הוצאת דיבה כיוון שלא היה כל הליך משפטי שבחן אם הוא אשם או לא?

soulbird

New member
אני שהייתי קטנה

הייתי מטופלת אצל רופא שחשב את עצמו לאורטופד , גינוקולוג מומחא ראות ולא היה שולח למומחים ואת כל הבדיקות היה מבצע בעצמו . רק כאשר החברה שלי שגם הייתה מטופלת אצלו עזבה אותו כי הדביקות שהיה עושה לה גרמו לה להרגיש מאוד לא נוח. אני לצערי לא אמרתי כלום להורי כי הוא היה רופא מאוד ידוע והם העריצו אותו מאוד ואני הייתי רק ילדה . אבל היום אני מטופלת אצל אישה .נראה לי שהם יותר רגישות לעיניין.

soulbird

New member
רק כאשר חברה שלי עזבה אותו

הבנתי שמשהו לא תקין אבל שתקתי

ישיבות וכוללים- ואיפה ה../images/Emo41.gifנפגעות../images/Emo41.gif

כלומר, אין התייחסות לנפגעות תקיפה מינית בקהילה החרדית ? זה בטח בגלל שהן אשמות בתקיפה וצריחכות להנשא למי שתקף אותן, לא ?

ציפי ג

New member
עלע על דעתך שאולי יש כבר מרכז

כזה לנשים דתיות? אני לא יודעת אם יש, אבל אני לא הייתי מתפלאת, בהכירי את החברה החרדית. למה להשמיע עוד פעם את הרעיון שמאלצים נשים להנשא למתעללים בהן מינית? זה לא נכון. הוכחתי לך זאת באורים ותומים בעבר.

ידוע לי שישתכנית לבנות מקלט

לחרדיות מוכות אבל לא ידוע לי על קו פתוח. האם תוכלי לברר ? אגב, שוחחתי פעם עם עובדת סוציאלית מעמנואל - לדבריה, בכל שנותיה יחד לא ראתה את כמות הזוועות שמתרחשות בתוך המשפחה כמו שראתה בשנים הספורות שם. ולפני כן היתה עובדת סוציאלית באוכלוסיות שונות במרכז, במשך שנים.

ציפי ג

New member
יש כבר מקלט לנשים מוכות

דתיות. דברתי עם אמא של המנהלת שם לא מזמן. (חברתי משכבר הימים). כמו שיש מקלט, אולי יש קו חם? יכול להיות שבעמנואל נצפתה התעללות גדולה במשפחה. הישוב הזה ריכז לתוכו כמות גדולה של אנשים ברמה סוציו אקונומית והשכלתית נמוכה ביותר, בהתחשב בכך שאפשר לשכור שם דירה של 4 חדרים ב100$ בערך. כידוע במשכנות עוני, בהם הטיפול של העובדות סוציאליות יותר מעמיק, נחשפים דברים שנמצאים גם במקומות אחרים, שלהם העובדות הסוציאליות לא צריכות להגיע, ולכן לא חושפות.

דבורי

New member
יש קו חם לנשים דתיות וחרדיות!

כבר ראיתי מדבקות ומודעות שלהם במספר מקומות, ועד כמה שזכור לי גם קיבלתי מהם כמה פעמים בקשות לתרומות (וגם תרמתי). אני לא מוצאת כרגע שום קבלה שלהם, ולא יודעת מה המספר, אבל הם בהחלט קיימים.

אמיר.

New member
6553744-02

זהו מספרו של המרכז לסיוע לנשים דתיות. יש מרכז לנשים מוכות דתיות (אני מכיר את המנהלת). יש גוף סיוע לנשים דתיות בהליכי גירושין..

וכשאישה מתקשרת הן

קודם כל הן שואלות אותה "טבלת במקווה?" "את שומרת מצוות?" ואחר כל הן שואלות אם היא נתנה לבעלה לבעול אותה באופן סדיר וללא שום הבעת רצון להנות ממעשה הבעילה? או שהן שואלות אם היא היתה אישה טובה והביאה לבעלה את נעלי הבית בדיוק ברגע המתאים? כי הרי אם היא לא היתה אישה טובה הרי שהרבנים יגידו שהיא סוררת ואז למה מגיע לה תמיכה? הרי בחברה הדתית קודם כל מקומה של האישה בארמון הסירים המחבתות ושאר המקומות המלוכלכים. אמיר בחייך תכיר בעובדה שאין ולא היה כזה דבר פמניזים דתי. תכיר בעובדה שבעצם היותך חובש כיפה אתה אנטיפמניסט. אל תתמם ואל תעמיד פני נאור שאתה חשוך משחור. נמאס כבר מהעמדת הפנים שלך, הרי מי שנשמע לבתי דין רבניים אין ביכולתו להבין מהו חופש שוויון ומה היא יהדות. תכיר כבר בעובדה שאתה שייך לכת עובדי אלילים שחורה ואפלה שמנסה להשתלט על היהדות ואתה הגרוע שבגרועים מנסה לחיות בשני צדדים. אתה צריך להחליט או שאתה מוסרי יהודי או שאתה שייך לאחת הכתות הדתיות הקוראות לעצמן יהודיות. אמיר אי אפשר לחיות בשני צדדים ותמחק כבר מהכרטיס שלך את ההגדרה פמניסט. אתה לא יכול להיות פמניסט וחובש כיפה או דתי או מתנחל או השד יודע איזו צורה של גזענות אתה בוחר. נמאס מההתחסדות שלך עם הלינקים לאתרים של נשות אמונה שעובדות את השם ואת הבעל באותה רמת חשיבות, והלינק לאישה שמנסה להחזיר ישרי דרך למה שהיא קוראת "חזרה בתשובה" ובעצם זו קירעה מהיהדות. תפסיק להתחסד!!!!!!!!!1 אדם שמחנך את ילדיו לשנאת הזר אינו יכול להיות פמניסט!!!!!!!! קפיש? בעצם הרי לעולם לא תבין את זה אתה רחוק מדי מהיהדות כדי להבין רמת מוסרית כל כך גבוההה.

אני בדילמה (או שאולי לא...)

אני משתדלת להעלות קישורים שעניינם תפיסה פמיניסטית ולא כל פורום או אתר נשים הוא בהכרח כזה. אני אחשוב על צרוף אמונה לקישורים. בכל אופן - את פרטי המספר החם לנשים מוכות אפרסם. ארכז רשימה בימים הקרובים. תודה לאמיר על המספר.

זהבה נ

New member
חנה בחברה החרדית מטאטאים מתחת

לשטיח את כל הנושא. הרי לא יכול להיות שהם מוגנים מפני "סוטים", מספיק רק לעיין בעתונים היומיים בשנה האחרונה ולגלות כמה רבנים מתחזים שעשו כך או אחרת לנשים תמימות . שם בחברה הזו גם משפחות של נפגעות יוזמות את "השקט התעשייתי" , לדוגמא: "לא נדבר על זה משמע לא היה", או "אסור שאף אחד ידע על כך מפני שזה יכול להרוס את השידוך למוישל´ה", ו"רבקל´ה לא תמצא שידוך אם ירכלו עלינו". לא רק בנושא תקיפה מינית אלא גם בנושאים אחרים. ליבי עליהן מי ידע מה הן עוברות, הן בטח חושבות שהן חטאו בכך שהותקפו. לכ, הן "תתחזקנה יותר בדת ובמצוות ואולי האל יעזור להן להתגבר". ככה זה עובד "אצלם" בדרך כלל (באתי מביית חרדי). זהבה - פורום זכויות הורים

למעלה