פשיטת רגל

• פותח הנושא ettt
  • פורסם בתאריך

ettt

New member
פשיטת רגל

מה אני עושה אם המעביד חייב לי את משכורות נובמבר, דצמבר וינואר, וכנראה שבימים אלו הוא פושט את הרגל. יש לי תלוש רק לחודש נובמבר...(אז היתה תחילת העבודה). על דצמבר וינואר אפילו טין לי תלושים. הסכומים לא גדולים (עד 1000 ש"ח בחודש), אבל בשבילי זה המון (מה לעשות אני סטודנטית תפרנית...)

ציפי ג

New member
להגיש מיד תביעה בבית הדין לעבודה

יש שם טפסים קלים למילוי, כמעט ואין אגרות, רק תוודאי שהתביעה מגיע לאדון, כדי שלא יגרר התיק סתם בזמן, ובעת הדיון יתברר לך שהתביעה בכלל לא נמסרה לו.

פשיטת רגל

אין צורך שתדאגי יותר מדי בגלל פשיטת רגל של המעביד. חובות שכר עבודה של עובדים הם חובות ב"דין קדימה". כלומר - משלמים את שכר העובדים (עד תקרה מסויימת שאת הרבה מתחת לה) לפני חובות לנושים אחרים. לכן, ייתכן ועוד תרוויחי מכך שתקבלי את הכסף מהר יותר.

בודקת בביטוח לאומי מה את צריכה

כדי לקבל את הכסף מהם. במקרה שהבוס שלך לא יכול לשלם את הכסף, ואין כסף בכלל בקופת פשיטת הרגל - הביטוח הלאומי משלם את הכסף. אבל בשביל זה צריך צו שמכריז על הבוס כעל פושט רגל (אם מדובר באדם פרטי) או בפירוק (אם מדובר בחברה) והנאמן צריך לאשר את תביעת המשכורת שלך. אם אין לך תלושים או דרך אחרת להוכיח את זה שעבדת ושמגיע לך כסף - כדאי שתגישי תביעה לבית הדין לעבודה .

למעלה