פשיטת רגל

מייזי

New member
פשיטת רגל

מוסד הנישואין לדאבוני הרב פשט את הרגל מזמן אך יחד עם זאת עוד לא נמצא תחליף לזה. הלבד הוא קשה, לא נעים והנורא מכל זו הסטיגמה על הנשים הגרושות.היחס בחברה שלנו לגרושות הוא לא נעים ולפעמים אף מקומם. השאלות החוזרות למה ? מה קרה שם? מי אשם?לא חשבת על הילדים?ועוד אין ספור שאלות מעצבנות כיאלו גם כך לא קשה לנו. צריך כח והרבה כוח להתמודדות .היום אחרי 4 שנות גירושין השלמתי עם העובדה שאני גרושה אך לא מצליחה להתחבר לזה וזה כואב גם אם זה נעשה מתוך הסכמה. 8-(

שבור

New member
מייזי

תרשי לי לחלוק על חלק מדברייך: לא נראה לי שמוסד הנישואין פשט את הרגל, דוקא מהסיבה שעדיין אין לו תחליף ונכון הלבד קשה,קשה מאוד , אבל על איזו סטיגמה את מדברת ? את בטוחה שהסטיגמה לא נמצאת אצלך בראש?

טעות מייזי....

מוסד הנישואין פושט רגל למי שמבין שלא רוצה לחיות במסגרת שיש בה מחוייבויות כאלו ואחרות...לשאר זהו מוסד שיש בו יתרונות העולים על החסרונות...ויש כאלה. לגבי סטיגמה? על מה את מדברת? נהפוך הוא, ומנסיוני, כששואלים אותי נשואה גרושה..עוד לא נתקלתי בהרמת גבה או תגובה שמרמזת על איזו סטיגמה שלילית, לעומתי חברה שלי שנשארה עדיין רווקה יש המון אי נעימויות, עד כדי לפעמים שהיא מרגישה פיסחת או משהו..או סטיגמה: נשארת רווקה משמע יש לך בעיה, זה נכון גם לגבי רווק/גרוש. לרווקים יש סטיגמה, לגרושים/ות ממש לא. את לא מצליחה להתחבר לזה אולי כי יש לך קושי לקבל את גירושייך? מקוה שתצליחי להתגבר ולהמשיך לחיות את חייך מבלי קשר לסטיגמות. אין כאלו.

argos

New member
לאור ריבוי מקרי הגירושים

כיום, זה באמת גורם לך לחשוב שמוסד הנישואים פשט את הרגל. ראיתי פעם סדרת מד``ב ושם היה רעיון מעניין שנישואים היו בעצם חוזה תקופתי, ובסיום התקופה בני הזוג לא נשואים יותר. האם זה באמת מה שאנחנו רוצים ? אני למשל שמרן כשמדובר במשפחה. עלתה בפני ממש בשבוע שעבר הצעה, מאד מפתה אני מוכרח להגיד, להיות אבא לילד ביחד עם מישהי. אני לא מוכן לעשות את זה. אני באמת חושב שזה צריך להיות במסגרת משפחתית מוגדרת חוקית - קרי, הורים נשואים. ולמה מפתה ? מפני שאחד הדברים שמתסכלים אותי יותר מכל הוא שאני לא הורה. אני מאד רוצה ילד. וזה לא שהיא היתה מונעת ממני להיות איתו או לראות אותו. אכן צריך המון כוחות לעבור גירושים, מי כמוני יודע. אני לא רציתי להתגרש, למרות שהיה ברור שהקשר בינינו נגמר: לא אהבנו יותר, לא תקשרנו, לא נגענו זה בזו, לא שכבנו. שותפים לדירה. אבל היום ? טוב שזה קרה. טוב שהתגרשתי.

יויו.

New member
ארגוס אחי!

וואלה אתה מראה סימנים של אחד שקם מה``שבעה`` יויו שמח לשמוע אוהב אותך איש יקר ד``ש לשריטה יויו

יויו.

New member
מה יהיה?

``יהיה אשר יהיה`` אני אחייה חומר למחשבה בלבד! התוכלי להביט קדימה עם מטען העבר ולא לשקוע בו? האושר בהישג יד רק להושיט יד ולגעת בהצלחה יויו

יפעת*

New member
מייזי

לכל אחד הקצב שלו,זמן הוא דבר מאוד יחסי. אני לא חושבת שהיחס בחברה לגרושות הוא רע, יש עוד אנשים שאכן מתיחסים לגרושות בצורה שלילית, אבל לדעתי זה לא היחס הכללי בחברה. אני לא בטוחה שמוסד הנישואים פשט רגל, אני חושבת שהוא לא מתאים לכל אחד, וכן יש תחליף. ישנם זוגות שחיים שנים יחד בלי נישואים, סה``כ ההתחיבות תקפה לא פחות גם כשאין חוזה כתוב. מאחלת לך להרגיש שלמה עם מקומך, והכי חשוב להאמין. יש חיים אחרי הגירושים! יפעת

למעלה