פשיטת רגל

fix111

New member
פשיטת רגל

בשנת 2004 חליתי ועברתי שבץ מוחי . אושפזתי בבית חולים למשך 3 חודשים ואחרי כן עברתי לשיקום פיזי ושיקומי למשך כשנה, עד לקבלת האירוע המוחי הייתי עצמאי כ 14 שנה. במהלך השיקום חדלתי לעבוד והעסק שלי שהיה עסק יציב פשוט קרס , היו לי התחייבות כספיות שברגע שחדלתי לעבוד פסקו ההכנסות, התחלתי לקבל מכתבים מההוצאה לפועל והלכתי לבית המשפט ביצעתי איחוד תיקים במשך כל התקופה שילמתי להוצאה לפועל מה שפסק לי בית המשפט. במהלך שנת 2010 התחלתי הליך של פשיטת רגל שבו קיבלתי הכרזה כפושט רגל ןפסקו לי תשלום חודשי של 1200 שקל בחודש. אני משלם את התשלום החודשי שלי בזמן ושולח את החומר לכונס בצורה מסודרת. במהלך חודש מרץ 2010 איבדתי את הכרתי עקב שבץ לב והושתל בגופי קוצב לב . ומצבי הרפואי החמיר, ואני מטופל באופן רציף במחלקת שיקום ואי ספיקת לב. כמו כן אני מוכר כנכה על ידי הביטוח הלאומי ועל ידי רופא תעסוקתי ויש לי 75 אחוזי נכות לצמיתות. ההכנסות שלי מסתכמות ב 6500 שקל בחודש. שמתוכם אני משלם לכונס מעל 1000 שקל בחודש ולמרות שאני לא בעל הכנסות מרובות ומשלם עבור טיפולים רפואיים ותרופות . וכן משלם 600 שקל עבור מזונות. אבקש לדעת למה לא מתחשבים במצבי הבריאותי והכלכלי ולא נותנים לי הפטר למרות שאני יודע שמקרים אחרים מתייחסים אליהם בקלות יתרה. האם זו המדיניות או שאני פשוט נאיבי מידיי ולא קורה את המפה נכון.
אשמח לתשובות

תשובה!

על מנת לקבל הפטר יש להגיש בקשה. היה ולא תעשה כן תמשיך להיות בהליך...

כמו כן, ככל שאתה סבור כי התשלום החודשי הינו מעבר ליכולתך הכלכלית עליך להגיש בקשה להפחתה.

fix111

New member
שאלה נוספת

האם היותי נכה ומוכר על ידי המוסדות בתור נכה בעל אחוזי נכות לא מקלה על ההחלטה לגבי,

בנוגע להפחתת לתשלום החודשי אני מכיר את הנוהל .

לי בכל אופן נראה שעורך הדין שלי רך מידיי בגישתו לעניין שלי.

girl on mars

New member
בהליך של פשיטת רגל

אין איזשהם כללים מנחים ונהלים מיוחדים שעל פיהם הולכים עוה"ד שעובדים בתיק (בכונס הרשמי). כלומר, עצם היותך נכה בעל אחוזי נכות לא מהווה קריטריון גורף שעל פיו יחליטו אחרת בעניינך. הכל שאלה של עוה"ד שמטפל בתיק ושל איך מציגים את הנתונים. זה גם תלוי בנושים ובעקשנות שלהם, בגישה של בית המשפט וכד'.
בכלל, תמיד מומלץ לפרט את המצב האישי וכיצד הוא משפיע על יכולת פרעון החובות, אבל אין איזשהו צ'קליסט לפיו בוחרים האם להסכים או לא להסכים לבקשות בתיק. הרבה פעמים מסתכלים גם על ההתנהלות הקיימת בהליך ולאו דווקא על הנתונים הראשוניים (וזה יכול לרוב לפעול לטובתך - כי יש לך שליטה על ההתנהלות שלך בהליך כיום ואין כמובן אפשרות לשנות את שהיה בעבר...).

אגב, בהמשך למה שעו"ד אסף אייל אמר - מההודעה שלך לא ברור האם הגשת בקשה להפטר והיא נדחתה, או שאתה מצפה שינתן לך הפטר ללא כל בקשה? אם אתה מעוניין בהפטר, אתה יכול להגיש בקשה, לפרט בה את כל הנתונים כולל השינויים ביכולת פרעון החובות שלך ולחכות לעמדת הכונ"ר.

fix111

New member
פשיטת רגל

אכן הסברת כראוי. מבין שאת שולטת בחומר. חבל שלא את עורכת הדין שלי. שוב תודה לך

פשיטת רגל - הפטר

שלום,

המצב שאתה מתאר אכן עגום ודורש טיפול.

אולם במערכת המשפט, ופשיטת רגל היא הליך משפטי, אין הדברים קורים מעצמם וצריך להגיש בקשות
מתאימות כדי שדברים יתרחשו.

כדי לקבל הפטר אתה צריך קודם כל להגיש בקשה להפטר בבית המשפט המחוזי בציון כל הנסיבות ובצרוף אסמכתאות.
ההפטר הנו תהליך המתחיל מן הרגע בו החייב מגיש את הבקשה ולא קורה לעולם מעצמו.

אמיר דניאל 050-5919502

למעלה