פשיטת רגל

אהלוי1

New member
פשיטת רגל

שלום רב,
אני עובד מדינה, בשנים האחרונות עברתי התמוטטות עצבים ומצבי נפשי גרם לדפוס הימנעותי, למעשה, חודשים ארוכים הסתגרתי מפני העולם, חייתי בחרדה מתמדת, אני בטיפול, צברתי חובות כתוצאה מצרכי מחייה שוטפים וכן כאלה שהינם התחייבויות בכרטיסי אשראי, פלאפון וכד' , שהתחייבתי אליהם טרם חליתי.
למעשה, היום אני מצוי לפני חקירת יכולת בהוצל"פ ומשכורתי מעוקלת כבר 4 חודשים.
כעובד מדינה, אני משתכר לא רע, בערך 9000 ש"ח ברוטו, אולם ממשכורת זו מנוכים מדי חודש כ 5000 ש"ח בגין הלוואות מהמעסיק ומבנק יהב לעובדי מדינה, שבגינם, בשלב זה, אין תיקי הוצל"פ כי התשלומים מנוכים דרך התלוש ומה שנשאר לי כדי לחיות זה בין 1000-2000 ש"ח בחודש משכורת נטו לבנק (לאחר ניכוי נכויי חובה, מס הכנסה, ביטוח לאומי, ביטוח בריאות והלוואות) וגם סכום זה מעוקל ואין לי אמצעי מחיה.

שאלתי היא האם כשאני מגיש בקשה לפשיטת רגל יכללו בה גם חובותיי לבנק ולמעסיק (המדינה)?
האם אני יכול השיג עו"ד שיטפל בי כשלמעשה אין לי אפשרות לשלם לו היום, כי אין לי הכנסה (הכול מעוקל)
אין לי נכסים כלשהם פרט להכנסה מעבודה
 
תשובה!

ככל שתגיש בקשה לפש"ר עליך לכלול את כל חובותיך ובכלל זה לבנק ולמעסיק.

חל איסור להמשיך לפרוע הלוואות לאחר כניסה להליך פש"ר, שכן מדובר בהעדפת נושים אסורה.

לעניין שאלתך לתשלום שכ"ט עו"ד - תלוי בהסכמות שתגיע עם בא כוחך. בדר"כ עו"ד בתחום פש"ר גובים שכ"ט מראש.
 
הלוואות לעובדי מדינה לצורך פש"ר

למיטב ידיעתי, עובדי מדינה זכאים לשורה של הטבות בתחום הבנקאות וביניהן גם הלוואות יעודיות למטרות שונות, כל אחת עם התנאים והתקרות שלה.
נתקלתי בהלוואה כזו המיועדת לפש"ר - שווה לך לבדוק את זה.
אני נתקלתי בזה ברשת במסמכים שבהם מפרט החשכ"ל (החשב הכללי במשרד האוצר), שקיים את המכרז על התנאים האלה לעובדי המדינה, את ההתחייבויות של בנק דיסקונט שזכה במכרז ב-2008.
 
למעלה