פשיטת רגל

osher1981

New member
פשיטת רגל

שלום רב, אני פרודה מבעלי עדיין לא גרושים קיים רק הסכם חתום מטעם בית הדין לענייני משפחה אנו כעת במצב של לנסות לשקם את הקשר ואל לרוץ לנקודת אל חזור. יש כרגע תיק בהוצאה לפועל נגד שנינו ותביעה בסדר דין מקוצר שניהם מבנקים (חובות על סך 185000 ש"ח) אני כרגע במצב של איסוף נתונים לצורך בניית תיק מטעם עורך דין. בינתיים לאחר שהייתי בהוצאה לפועל וחתמתי על כתב לויתרו סודיות וצירפתי את כל המסמכים הנדרשים לצורך חקירת יכולת ועד היום שום דבר לא הוקלד למערכת , כאילו לא הייתי שם אני אמורה לנסוע שנית להגיש שוב את הטפסים. האם יש כרגע אפשרות לבקש הקפאת הליכים על מנת שלא יעקלו לי משכורת? האם הגיוני שצריך לאסוף מסמכים של חצי שנה אחורה לצורך בניית התיק? הבנקים שלעצמם אינם מוכנים לנדב לי שום מסמך לצורך הצגת החומר בתיק אלא רק על ידי פניה לעורכי הדין שלהם האם יש בכלל סיכוי שינדבו חומר כלשהו? הפרוד שלי רק כעת התחיל לעבוד ולא שילם מזונות חודש קודם ולא נראה לי סביר לתבוע אותו בהוצאה לפועל כפי שעורך הדין שלי ביקש מאחר וכעת אנו מנסים לשקם את הקשר וגם זה לא ייתן כלום מלבד מאסר ואיבוד העבודה החדשה שלו. האם ישנה אפשרות שדבר זה יפגום בתהליך ובאישור להכריז עלי כפושטת רגל? שאלה נוספת, מכרנו את הדירה לפני מספר חודשים כי לא יכולנו לשאת בהוצאות המשכנתא וגם בגלל הפרידה. מאחר והייתי צריכה לפנות את הדירה תוך זמן מאוד קצר לא מצאתי דירה במחיר זול מאוד אלא במחיר של 2700 ש"ח וארנונה של 500 ש"ח לחודש וזאת תוך כדי מחשבה כי הדירה קרובה מרחק הליכה סביר מבית הספר וכי ילדי יוכל להגיע לבד ולחסוך בהוצאות צהרון והסעות ואל מצאתי דירה אחרת. האם זה יכול לחבל או שאני יכולה באמת להסביר מדוע שכרתי דירה במחיר כזה כי לא הייתה לי ברירה והייתי חייבת לפנות את הדירה שלי? האם יכולים להתחשב בכך? תודה מראש אושר

תשובה!

משאלתך, לא כ"כ ברור אם הגשת בקשה לפש"ר או שמא את מצויה בהוצל"פ. יחד עם זאת, אתייחס לשאלתך כאילו את הגשת/מתעתדת להגיש בקשה לפש"ר. העובדה כי לא תבעת את חוב המזונות (לחודש אחד) לא אמורה לפגום בהליך פש"ר מה גם שהסברך להתנהלותך הגיוני. לגבי שכ"ד, יש לבחון אותו ביחס לאזור המגורים. זאת אומרת אם את גרה באזור תל אביב 2,700 ש"ח הינו סכום סביר בהחלט שלא כמו יישובי פריפריה...הכלל המנחה למי שמצוי בהליך פש"ר הוא לא לנהל אורח "חיים פזרני". גם כאן ומהמידע שאת מספקת, יש הגיון בשכירת הדירה הזו שיכולה לחסוך לך הוצאות נוספות אחרות. לגבי הדירה שמכרת - קחי בחשבון שככל ונשאר לך עודף ממכירת הדירה (לאחר כיסוי המשכנתא) סביר להניח שתצטרכי להעבירו לקופת הפש"ר. בהצלחה!!!

osher1981

New member
בהמשך לתגובתך ותודה עליה כמובן

בכספי מכירת הדירה שילמנו חובות ארנונה חשמל מין וגז על מנת להשלים את המכירה אחרת לא היינו יכולים למכרה. במעט שנותר לי 5000 ש"ח העברתי דירה קניתי מקרר האם מישהו יכול להלין על כך? כמובן שעל הכל יש אישורי תשלום. שאלה נוספת, לארח שלב איסוף המסמכים שאני כרגע בעיצומו, כמה זמן לקוח לבנות את התיק להגיש אותו ולקבל צו מהכנ"ר? או שהתבלבלתי בשלבים לתשובתך אודה יום נעים

למעלה