פשיטת רגל

נירה42

New member
פשיטת רגל

הודעה לאסף העו"ד אני הגשתי לפני כחודש פשיטת רגל ולא משנה מי כרגע הדליף לי שהסכום שנקבע לי הוא 2500 ש"ח ואני בשום פנים ואופן לא יכולה לעמוד בסכום הזה מה אני עושה אני עדיין לא קבלתי צו כינוס , בגלל שכרגע ביטלו את חקירת היכולת ומייצבים חוקר לתיק שלי ולפי המסמכים הוא קובע את ההחלטה , אני לא יכולה לעמוד בסכום כזה הוא אסטורנומי ואם אני אקבל את הצו הכינוס אני צריכה להתחיל לשלם, ואם אגיש ערעור עד שאקבל תשובה מבית המשפט שנמצא כרגע בפגרה אני לא אתחיל לשלם את צו כי זה לוקח זמן אני יראה כמנצלת לרעה את הפשר אבל אני לא יכולה לשלם כזה סכום אני חייבת עזרה תעזור לי בבקשה מה לעשות , אני חייבת עזרה אני חייבת לטפל בזה יש לי משכנתא ויש לי ילדים קטנים איך אני יוצאת מהסבך הזה אני רוצה לשלם אבל סכום שאני אעמוד בו מצידי גם כל החיים אבל סכום נורמלי

תשובה

שלום נירה, לאחר שתקבלי את צו הכינוס בו ייקבע גובה התשלום החודשי, תגישי באופן מיידי וללא דיחוי בקשה שכותרתה "בקשה דחופה להפחתת תשלום חודשי", בה תצייני מדוע התשלום החודשי שהושת הינו מעל ומעבר ליכולתך הכלכלית. כמובן שצריך לצרף אסמכתאות לנימוקייך על מנת לשכנע את בימ"ש/כונ"ר. עצה - עד שתקבלי את ההחלטה בבקשת ההפחתה, תקפידי לשלם את הסכום שאת טוענת כי זהו סכום התואם את יכולתך הכלכלית הסכום צריך להיות סביר ולא לקבוע סתם תשלום נמוך שאינו פורפורציונאלי להכנסותייך. במילים אחרות אם הושת עלייך 2,500 ש"ח, אל תשלמי 100 ש"ח כי זה מה שנוח לך לשלם. לסיום, המלצה חמה - רצוי להיעזר בעו"ד הבקיא בתחום. בברכה ובהצלחה!

נירה42

New member
המשך פשיטת רגל

אני מוכנה לשלם כל חודש 1000 ש"ח זה מתאים מבחינת פרופרוציות וגם מבחינה כלכלית קשה יהיה אבל זה סביר ואני אוכל לעבוד בעבודה נוספת מהצד ולהרוויח את הכסף הזה על מנת שלא יהיה לי קשה האם זה בסדר ? אני עדיין לא קיבלתי את הצו כינוס אתה יודע יש לו קשרים ומישהו הדליף ככה מהצד ונודע גם לי ואת האמת קיבלתי את שוק חיי איך עושים כזה דבר האם מנסים להוציא אותי כאחת שמנצלת לרעה בכח איך אני יכולה לעמוד בכזה דבר אם הייתי יכולה לעמוד בכזה סכום לא הייתי ניגשת לפש"ר מכלתחילה . אודה לך אם תעדכן אותי תודה ויום טוב

חוזר על תשובתי הקודמת

ברגע שתקבלי את צו הכינוס תגישי באופן מיידי בקשה להפחתה מנומקת כולל אסמכתאות. בינתיים שלמי את מה שאת טוענת שהולם את יכולתך.

hutc10

New member
אני רק שאלה

אם ביטלו את החקירה שלך בינתיים ועדיין לא מינו חוקר שיחקור את מצבך הכלכלי איך קבעו לך צו חיוב של 2500 ש"ח? נשמע קצת מוזר מה שאת מספרת.

נירה42

New member
פשיטת רגל

לא ביטלו לי את חקירת היכולת אתה לא הבנת נכון היום כבר לא עושים חקירת יכולת לכל אחד זה חוק חדש שיצא רק לחקירים ליוצאים מהכלל ולכן מינו לי חוקר שכנראה חקר את המסמכים שיש בידו והחליט על הסכום הנקוב אבל אני עדיין לא קיבלתי את צו הכינוס , לבחור שמטפל בי יש קשרים בכנר והודלף לו הסכום שהחליטו לגבי ולכן אני אומרת שזה סכום שאני לא יוכל לעמוד בו בשום צורה ממנה אני אחיה עם חצי מהמשכורת שלי זה הסכום שהם דורשים לא הייתי עושה פשר אם הייתי יודעת שזה מה שהולך לקרות לי

הבהרה

למיטב ידיעתי, לאחרונה החלה מגמה (במחוז תל אביב) להשית תשלום חודשי על פי החומר המצוי בתיק ולא ע"פ חקירה פרונטאלית.

למעלה