פשיטת רגל

פשיטת רגל

תחילת הליך פשיטת רגל, הבנתי שזה יכול להמשך עד שנתיים או יותר אם רואים שלחייב אין כלום ממש כלםם לעכל ובכל השנים לא הבריח ולא ניסה להבריח וכי הכל נעשה בתום לב- אם מגלים זאת בהקדם יש מצב שחצי שנה יכול כבר לקבל הפטר? תודה

תשובה

ההליך יכול להימשך הרבה יותר משנתיים ויכול להסתיים בהפטר לאלתר - שהחייב מוכרז כפושט רגל ומייד מקבל הפטר. המצב האחרון נדיר יותר. ישנם הרבה שיקולים שיכולים להשפיע על האפשרות לקבל הפטר. בגדול הסיכוי לקבל הפטר אם מציעים תשלום סכום מסוים לקופה, גדול יותר.

תודה עוד שאלה בענין אם אפשר

אם אין לחייב מה להציע ממש כלום. משכורת מינימום, ללא מזונות - ואפשר לבדוק כל השנים בדפי חשבון, אין כרטיסי אשראי ולא שימוש בשיקים - להיפך, סיוע מכל מיני גורמים להתנהלות יומיומית. זה ממש מצב בו אי אפשר לתת שום סכום לפשרה, וגם מן הוכחה שלא הוברחו או הועלמו כספים ולא היו טיולים ולא מותרות בכל המובנים מכלכלה ועד ביגוד. הפגישה עם עוה"ד השבוע - אבל מכיון שיש מתח שמשפיע מאוד קשה, אז אני שואלת אותך ותודה על התשובות.

תשובה

לשיקולים אם לתת הפטר או לא יכולה להיות רלוונטית גם השאלה האם פושט הרגל מממש את פוטנציאל ההשתכרות שלו. כך למשל, במקרה של מהנדס שמשתכר 5,000 ש"ח לחודש ולכן משלם תשלום חודשי נמוך עשויה להיות התנגדות לתת הפטר, משום שהטענה היא שהוא יכול להשתכר יותר ולשלם תשלום חודשי גבוה יותר. לגבי השאלה אם באפשרות החייב להציע סכום מסויים, הרי זה המקום לגייס את המשפחה המורחבת ואת החברים, על מנת שניתן יהיה להציע סכום ולקבל הפטר. זה יאפשר לחייב לפתוח דף חדש בחייו. מכיוון שיכולים להיות הבדלים גדולים ושיקולים שונים בין מקרה למקרה, מי שיוכל לתת לך את התשובות הכי טובות זה עורך הדין שלך שמכיר את התיק שלך הכי טוב.

בסדר תודה רבה

קצת בעיה, אין עזרה ממשפחה בכלל וחברים אין, לא מתוך שנאה חלילה:) מתוך נסיבות מסוימות של התבודדות בגלל המצב שהיה. אם אדם רוצה לסגור חודש [שכירות, חשמל, גז, כלכלה, ילדים וכל הוצאות החובה שאין עליהן שום מותרות והוא עובד 14 שעות - כדי לסגור חודש ולא לקחת יותר הלוואות [גם הבנק כבר נעל מכל כיוון כך שאין חשבון בנק] אז זה גם יכול להוות בעיה? כי ההכנסה היא מינימום אבל אנשים רוצים לעבוד יותר כדי לסגור חודש לא בשביל מותרות. טוב, אני מחר בפגישה מקווה שאקבל תשובות לשאלות שמלחיצות אותי כבר.

למעלה