שלום! מספר פעמים עלה פה בפורום הנושא של פשיטת העור לנחש שמת, רציתי לדעת איך בדיוק עושים את זה ואם אפשר תמונה או קישור לתמונה של התוצאה הסופית. * אני לא מתכוון לעשות את זה לנחש ישראלי ובכלל לא לנחש חי אלא בעתיד לנחש שמת בשבי. תודה.
כתוב שם שאת רוב העורות הם מפיקים מנחשים שמתו מוות טבעי בשבי אצל מגדלים וחלק מצייד. אני נגד הצייד אבל כאשר נחש מת מוות טבעי בשבי, זה בסדר להשתמש בעור שלו. אז איך העורות בתמונות שם נשמרים ככה? יש לדעתך שימוש בחומרים משמרים?
מפרידים את הקצוות, ומתחילים לנקות את המיץ של הזבל מבפנוכו. זה לא נעים, אבל גם לא נורא, לפחות לא בנחש קטן. אני מניחה שאם הגופה היא של נחש בוגר, זה הופך לסבל קצת יותר מוצלח.
בעזרת נעצים או סיכות (עדיף סיכות, לנו לא היו בבית..) מקבעים את העור למשטח, על מנת לאפשר לו להתייבש. נדמה לי שאפשר לפזר מלח על מנת לזרז את תהליך ההירקבות של מה שעוד נשאר על העור, ואולי צריך למרוח שצן על הצד החיצוני של העור. על כל פנים, זו הדרך. הצילום הוא צילום אילוסטרציה, למצולם אין קשר ישיר לכתוב, הוא רק עובד כאן.
מלח לא מאיץ את תהליך הריקבון, הוא מוציא את הנוזלים מהבשר והעור ובכך עוזר בייבוש העור ומניעת ריקבון שעלול לפגוע בעור. שתן עוזר בשמירה על העור לאחר הפשיטה אבל אני לא בטוח שזו הדרך לעשות כשיש זמן לייבש אותו כראוי. בכל מקרה חשוב לזכור שעור שנמכר כאביזר אופנתי זה עור שעבר עיבוד בחומרים שונים שעוזרים לשמור אותו גמיש לאורך זמן. ועכשיו לקטע הרציני: את מלבד אחד את כל האביזרים שהכנסת לתמונה אני מקבל ומעריך כמסייעים לעבודה, רק מה הקשר לידית של החלון של המכונית?