פשיטת עור

Eltar H

New member
פשיטת עור

שלום! מספר פעמים עלה פה בפורום הנושא של פשיטת העור לנחש שמת, רציתי לדעת איך בדיוק עושים את זה ואם אפשר תמונה או קישור לתמונה של התוצאה הסופית. * אני לא מתכוון לעשות את זה לנחש ישראלי ובכלל לא לנחש חי אלא בעתיד לנחש שמת בשבי. תודה.

dreaming h

New member
פשיטת עור - המצרכים הדרושים

נחש מת (לא כזה שמת במיוחד לצורך האירוע, אלא מת מזדמן, לא ישראלי!! להזכירכם, הזוחלים הישראלים מוגנים גם כשהם מתים)

Nevo Schwartz

New member
לזה אני קורא להיות מוכן עם תשובה../images/Emo3.gif

יפה מאוד, וכל הכבוד על הרצון לשתף.

Eltar H

New member
תראו תוצאות מדהימות מהרשת

עכשיו, איך מגיעים לתוצאות כאלו מושלמות? צריך לעבוד עם חומרים כלשהם? אני שואל כי במדריך העור של הקינג ההוא נראה יותר כמו נשל (בלי להעליב חס וחלילה
), פה ממש רואים שזה עור...

dreaming h

New member
אה, מעולה....

מצאת אתר שגם משתמש בעור נחשים לתעשיית האופנה..

Eltar H

New member
כן...

כתוב שם שאת רוב העורות הם מפיקים מנחשים שמתו מוות טבעי בשבי אצל מגדלים וחלק מצייד. אני נגד הצייד אבל כאשר נחש מת מוות טבעי בשבי, זה בסדר להשתמש בעור שלו. אז איך העורות בתמונות שם נשמרים ככה? יש לדעתך שימוש בחומרים משמרים?

dreaming h

New member
האמת

שאני ממש לא יודעת. אני מניחה שיש חומרים שאפשר למרוח על העור ששומרים על הצורה והצבע, אבל אין לי נסיון איתם. אני אנסה לחפש ברשת.

dreaming h

New member
טוף

לדעתי מדובר בפיחלוץ, אבל יש התייחסות מעמיקה לטיפול בכל העסק - כאן. וגם **פה** יש דיון בנושא.

Eltar H

New member
../images/Emo2.gif../images/Emo93.gif

באמת לא נראה טוב... בכל מקרה תודה על המידע!

dreaming h

New member
כמה כלים

יותר שימושיים, ופחות שימושיים... העיקר שנעים לכולם..

dreaming h

New member
ומתחילים בעבודה....

(הדוגמא הנ"ל היא כנראה אחת האופציות האפשריות לפשיטת עור, לא ניסיתי אחרות) מניחים את הנחש על גבי משטח ישר, פייסינג אפ, כלומר, על הגב.

dreaming h

New member
מומלץ להצטייד בסכין מנתחים

מבצעים חתך ישר ככל האפשר לאורך הבטן.

dreaming h

New member
בסיום החתך

מפרידים את הקצוות, ומתחילים לנקות את המיץ של הזבל מבפנוכו. זה לא נעים, אבל גם לא נורא, לפחות לא בנחש קטן. אני מניחה שאם הגופה היא של נחש בוגר, זה הופך לסבל קצת יותר מוצלח.

dreaming h

New member
ולבסוף,

בעזרת נעצים או סיכות (עדיף סיכות, לנו לא היו בבית..) מקבעים את העור למשטח, על מנת לאפשר לו להתייבש. נדמה לי שאפשר לפזר מלח על מנת לזרז את תהליך ההירקבות של מה שעוד נשאר על העור, ואולי צריך למרוח שצן על הצד החיצוני של העור. על כל פנים, זו הדרך. הצילום הוא צילום אילוסטרציה, למצולם אין קשר ישיר לכתוב, הוא רק עובד כאן.

dreaming h

New member
שצן = שמן

אבל אולי אפשר גם שתן, כל אחד ומה שעושה לו את זה.. מדינה חופשית..

תיקון קטן

מלח לא מאיץ את תהליך הריקבון, הוא מוציא את הנוזלים מהבשר והעור ובכך עוזר בייבוש העור ומניעת ריקבון שעלול לפגוע בעור. שתן עוזר בשמירה על העור לאחר הפשיטה אבל אני לא בטוח שזו הדרך לעשות כשיש זמן לייבש אותו כראוי. בכל מקרה חשוב לזכור שעור שנמכר כאביזר אופנתי זה עור שעבר עיבוד בחומרים שונים שעוזרים לשמור אותו גמיש לאורך זמן. ועכשיו לקטע הרציני: את מלבד אחד את כל האביזרים שהכנסת לתמונה אני מקבל ומעריך כמסייעים לעבודה, רק מה הקשר לידית של החלון של המכונית?

Eltar H

New member
תודה רבה!

לא ציפיתי למדריך מפורט כזה, תודה על ההשקעה!

למעלה