פשיטות רגל/צ'קים

gaby18

New member
פשיטות רגל/צ'קים

האם מי שמגיש בקשה לפשיטת רגל ולפני הבקשה מסר צ'קים דחויים של בנק הדואר האם ביזה שהו שלב במהלך הבקשה החשבון בבנק הדואר יוגבל והצ'קים יחזרו מסיבת החשבון מוגבל? אני במקביל לבקשה ממשיך לעבוד לפרנסתי כעצמאי וכדי שאוכל להמשיך ולשלם את הסכום שיקבע על ידי הכנ"ר ולשלם את כל ההתחייבויות שלי אני חייב חשבון צ'קים. האם יחסם חשבון הצ'קים?

nb666

New member
תשובה

על מנת להמשיך לעבוד כעוסק מורשה לאחר מתן צו הכינוס עליך להגיש בקשה לבית המשפט שישאר לך לעבוד כעוסק מורשה, עליך להראות שאין סיכון ביצירת חובות חדשים. לעניין השיקים אני מניח שאם החשבון יהיה במינוס אז הם יחזרו והחשבון יוגבל. אני לא בטוח לגבי המשך ההתנהלות עם השיקים לאחר מתן צו הכינוס.

תשובה!

על חייב המצוי בהליך פשיטת רגל חל איסור להחזיק פנקס שיקים (אחת מהמגבלות המוטלות עוד בתחילת ההליך - במסגרת קבלת צו הכינוס). היה ויתברר כי אתה ממשיך לעשות שימוש בשיקים לאחר מתן צו כינוס אתה מסתכן עד כדי ביטול ההליך - ("התנהלות בחוסר תום לב בהליך"). כדי שתוכל להמשיך לעבוד לפרנסתך כעצמאי, עליך להגיש בקשה מתאימה לבית משפט בו תנמק את הצורך שלך להמשיך להיות עצמאי. הבקשה תעבור לתגבות הכונס הרשמי. תשומת ליבך, כי היה ויאושר לך להיות עצמאי, אזי שהעסק אמור להתנהל על בסיס מזומן - ללא יצירת התחייבויות וללא העסקת עובדים.

למעלה