פשטידת פלפלים

oisdvib

New member
פשטידת פלפלים

קיש פלפלים קלויים רצוי לקלות את הפלפלים לבד, אבל אפשר להשתמש בפלפלים קלויים מוכנים - רק לא לשכוח לשטוף אותם טוב טוב שלא יהיו חמוצים. נזדקק ל: 80 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות (2.50 ₪, ל-100 גרם) 1 כוס קמח 1 ביצה 1/2 כפית מלח 2 בצלים סגולים (או 1 ממש גדול) פרוסים (2 ₪) 3-4 פלפלים קלויים בשנים-שלושה צבעים (6 ₪) 1 כף אורגנו קצוץ דק-דק 2 ביצים (סך הכל עם הבצק - 2.5 ₪) 1/2 מכל שמנת מתוקה (ניקח את החצי שנותר מהקיש הראשון) מלח ופלפל שחור וכך עושים: 1. מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון חמאה, קמח ומלח ומעבדים כמה שניות עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד שמתגבש כדור בצק. אם צריך מוסיפים כף או שתיים של מים קרים. אוספים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה. 2. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס. 3. במחבת מחממים מעט שמן ומטגנים את טבעות הבצל כ-5 דקות, עד שמתרככות. 4. חותכים את הפלפלים לרצועות אורך יפות. טורפים ביחד ביצים, שמנת, אורגנו, מלח ופלפל. 5. מרכיבים את הקיש: מרדדים את הבצק לעלה דק ומניחים על תבנית קיש (24 ס"מ). על קרקעית הקיש מפזרים בצל מטוגן ומעליו מסדרים יפה רצועות הפלפלים. על הכל יוצקים את בלילת הביצים. 6. אופים כחצי שעה - עד שהקיש משחים

oisdvib

New member
סלט קישואים+פטרוזיליה+נענע

סלט קישואים בנענע ופטרוזיליה את הסלט הזה רצוי להכין כמה שעות לפני ההגשה כדי לו זמן לשבת בנחת במקרר ולספוג את כל הטעמים. נזדקק ל: 2 בצלים קצוצים (2 ₪) 2 קילו קישואים קלופים וחתוכים לקוביות (9 ₪) 2 שיני שום קצוצות 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה (3 ₪ לצרור שלם) 1/4 צרור נענע קצוצה שמן זית לטיגון מלח ופלפל שחור וכך עושים: 1. במחבת גדולה מטגנים את הבצל בשמן זית, על להבה נמוכה. כשהבצל מתרכך מוציאים אותו ושומרים בצד. 2. מוסיפים מעט שמן למחבת ומטגנים את הקישואים, גם כן על להבה נמוכה, עד שהם מתרככים, אך עדיין שומרים על צורתם (לא ממליחים את הקישואים כדי שלא יגירו נוזלים). מורידים מהאש ומערבבים בקערה עם הבצל. מוסיפים פטרוזיליה, נענע, שום קצוץ ותבלינים.

big mama 2

New member
אויש אייזה מתכונים...

במיוחד הקיש פלפלים ....תודה אורנה

effyba

New member
וכאן פשטידת פלפלים שקבלתי מהספרית

שלי - זיוה. (אתמול היה היום שלי במספרה ....ממש "יום לימודים ארוך"..."ואני ממש לא סבלנית...) מתכון: פשטידת פלפלים רכיבים: 8 פלפלים צבעוניים חתוכים לרצועות. 1 בצל גדול שמן זית שום כתוש קופסא פטריות חתוכות (אני לא אוהבת…אבל…) 3 ביצים 1 גביע קרם פרש פלפל, מלח לבסיס: בצק שק"ם דהינו: 1 חמאה 1 קמח תופח קטן (350 גרם) 1 שמנת או אשל או…קרם פרש פרמזן לגירוד ועוד יותר מוצלח: מוצרלה. אופן הכנה: מאדים את הפלפלים עם הבצל, מוסיפים שום, וממשיכים טיפה לאדות. מסננים (חשוב! להגרת הנוזלים)ומצננים. מערבבים עם קופסת פטריות חתוכות מסוננות, ביצים, וקרם פרש. מתבלים. שוטחים בתבנית בצק ומנקבים במזלג. מניחים מעל את המלית, ומעטרים בפרמזן או מוצרלה מגורדים אופים בחום בינוני כ-40 דקות עד להשחמה. ז(מן האפייה אינו מדוייק וכדאי לבדוק בהתאם לאופי תנורי האפייה.) מקור: מישהי אצל זיוה….. הערות: מקור המתכון: אפרתבן ארי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

monday

New member
וגם לי יש פשטידת פלפלים נהדרת

פשטידת פלפלים 2 ק"ג פלפלים ירוקים בהירים 2 קופסאות גבינה מעודנת %5 (250 גר' כל אחת) גוש גדול של גבינת כבשים בולגרית %30 שומן 5 ביצים מלח ופלפל 1. שוטפים את הפלפלים ומנגבים אותם. קולים אותם אחד אחד על להבות הגז או (לעצלנים) בגריל בתנור. 2. מניחים את הפלפלים בתוך שקית ניילון, ומחכים שיתקררו. מוציאים, מקלפים, חוצים ומוציאים את הגרעינים. משמנים את תבנית הפיירקס, ומסדרים את הפלפלים כשכבת בסיס על התבנית. 3. מפוררים לתוך הגבינה הלבנה את גוש הגבינה הבולגרית. מערבבים לתוך התערובת את חמש הביצים, ושופכים את העיסה על הפלפלים. 4. מכניסים את התבנית (תבנית פיירקס עמוקה) לתנור שחומם מראש לחום בינוני, אופים 20 עד 25 דקות, ומוציאים.

למעלה