פשטידת בצל טבעונית של p e b b l e

פשטידת בצל טבעונית של p e b b l e

ומה אתם בישלתם מהמתכונים? ברכות על הזכיה אני ממש שמחה הכנתי לראיה התמונות במקום 3 בצלים סגולים שמתי 2 והוספתי כרישה אין איפה שאני גרה מרגרינה צמחית כי בדרך כלל בזו שהם קוראים צמחית יש BUTTERMILK אז שמתי מעין מרגרינה מסויה. יצא מעולה. בן הזוג כל כך התלהב שהוא רוצה עוד. נגמר תוך יומיים. תודה !! אני צריכה מתכון לפשטידת קישואים או קיש קישואים אם יש לך. כולם נותנים לי קישואים מהגינות שלהם:))

p e b b l e

New member
איזה יופי, שמחה שיצא מוצלח

מבינה אותך לגבי המרגרינה, אני גרה בארה"ב וקשה למצוא כאן מרגרינה טכעונית. לעומת זאת יש כאן מוצר דומה שקוראים לו shortening וניתן למצוא לו גרסאות צמחיות בקלות יחסית. מה שאני הכי אוהבת לגבי הקיש זה שאפשר להחליף את הבצל בירקות אחרים בלי לשנות את שאר המרכיבים (אבל הבצל הכי טעים). אם את רוצה קיש קישואים, אני ממליצה לגרד קישואים (מספר הקישואים תלוי בגודל שלהם), לסחוט ולטגן קלות, ובמקום הבצל במתכון פשוט להחליף בקישואים. כדאי לגרד כמות גדולה מכיוון שלאחר סחיטה וטיגון קל הם יאבדו מהנפח. אישית, קישואים אני הכי אוהבת לקלות כחלק מאנטי פסטי.

p e b b l e

New member
טוב, בשבילך אני מוכנה להחליף את הבצל בפטריות

ואם פטריות גם לא נראה לך, אפשר להחליף את הבצל בירקות קלויים למשל. האמת שנראה לי שבקרוב אני הולכת לנסות גירסא של בטטה ותרד. מבטיחה לדווח. תגידי, הלכת בסוף למסעדה הסינית בצ'יינה טאון?

פצית219

New member
כן, לצערי פעם אחת בלבד כי כל החברים

הישראלים שדירדרו אותי מלכתחילה לצמחונות חזרו לארץ ביוני. האוכל באמת היה מעולה, אכלתי סלט עם אננס וצ'ילי, ומרק על בסיס בטטה ודלעת וחלב קוקוס. אפילו ניסיתי וונטון שהיה טעים למרות שהמילוי הכיל פטריות והשד יודע איזה עוד שיקוצים.

בצק אלים עשתה בטטה ותרד !!

רק שלפעמים אני לא יודעת איך להמיר את המתכון שלה לטבעוני. אחרי שנתת לי רעיון לרוטב בשמל טבעוני אני רוצה לנסות את הלזניה שלה עם שבבי סויה במקום הבשר ואם הרוטב בשמל שלך במקום הגבינות. נראה איך ייצא:)) אני מאוד אוהבת את האתר שלה היא מסבירה כמו שצריך להדיוטי מטבח כמוני:) נראה לי שיצא טעים דווחי אחרי שתנסי.

p e b b l e

New member
כמעט והגשתי תביעה על גניבת רעיונות למתכונים

אבל אז ראיתי באתר שהיא הכינה קיש אחד עם בטטה ואחד עם תרד. אני רוצה לנסות קיש אחד ויחיד עם בטטה ותרד יחדיו. ניסיתי כבר קיש בטטה בעבר. יצא טוב אבל הבצל יותר טעים...

pirge

New member
בטטות ותרד - אפוי

קחי רעיון מפה ותוסיפי רק את הבצק לקיש . יש לי מגוון קישים באתר את יכולה לבחור משם. http://www.pirge.co.il/אירוח/מאפה-בשכבות-בטטות-ותרד-אפוי http://www.pirge.co.il/אירוח/מאפה-בשכבות-בטטות-ותרד-אפוי בטטות ותרד-אפוי פורסם בתאריך 12 ביוני 2008 @ 04:17 מופיע בקטגוריות: אירוח, מאפים בלי ביצים, פשטידות מאפה בטטות ותרד משולחן החג שהכינה אחותי נמסר כלשונו ללא שינוי מהספר של השף ניר צוק מתמיד אהבתי תרד על כל גווניו וצורותיו. המאפה עדין ונהדר. תוספת הגבינה למעדן שידרוג של אחותי. המצרכים וההכנה לבסיס ולכיסוי: 1/2 1 ק"ג בטטות - תלוי בגודל התבנית. צריך שכבת בסיס ושכבה עליונה. קולפים את הבטטות וחותכים לעיגולים בגובה של 1.5-2 ס"מ. מתבלים עיגולי הבטטה בשמן זית, מלח גס, ופלפל שאטה גרוס. מניחים שכבה על תבנית מלבנית או מרובעת. המצרכים וההכנה למילוי התרד: 2 חבילות תרד קצוץ (לא טחון) של סנפרוסט - מפשירים וסוחטים את הנוזלים. (אפשר לבשל עלי תרד טריים(. מוסיפים קוביות גבינה מסוג בולגרית או פטה (כחצי חבילה). מתבלים במלח, פלפל גרוס ושום כתוש (אפשר קפוא - אני משתמשת בריבועים הקפואים של דורות) מערבבים ומניחים על שכבת הבטטות. מכסים בשכבת בטטות עליונה. שופכים מיכל שמנת מתוקה לבישול (אני משתמשת בשף הלבן 15% שומן) מכסים בנייר כסף ואופים בתנור חם 30-40 דקות, עד שהבטטות מתרככות. מורידים את הכיסוי ומשחימים את הבטטות כעשר דקות נוספות ומגישים חם. תהנו UA:F [1.2.3_620] © כל הזכויות שמורות 2009 - טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה

p e b b l e

New member
תודה רבה על הרעיון

אני אכן מתכננת לקלות את הבטטות אבל את התרד (טרי) אני רוצה להקפיץ עם קצת שום לפני. בכל מקרה המלית תהייה ללא ביצים או מוצרי חלב. בנוגע לבצק אני רוצה דווקא לנסות את הבצק שמציעים בבלוג שכבר לא טינקרבל קישרה אליו. לצערי לא נתקלתי במתכונים טבעוניים לקישים בבלוג שלך.

מממ...

תגידי לי איך יצא לך. בכלל לבחורה יש הרבה דברים מעניינים בבלוג אם תגלי איך עושים מתכונים שלה טבעונים ספרי גם לי. עשיתי קיש היום עם קישואים במקום בצל ויצא מעולה אני אשים תמונה שתראי ואתן מתכון כשהמצלמה תחזור אלי:) אגב לפעמים יש לי שגיאות כתיב והקלדה זה בגלל שאני משתמשת במקלדת וירטואלית ועושה העתק הדבק ודי לא פשוט לי. כמו בתגובה שרשמתי לך אם במקום עם... טעות סופר סורי:))

דגנית

New member
למה?

לפעמים אפשר להתקין את העברית על המחשב, ועל המקלדת לכתוב בטוש לא מחיק את האותיות [אלא אם את מקלידה עוור]... וכך לא צריך מקלדת וירטואלית.. בכל חור בהודו כשקלטו שאני כותבת על עיוור, ביקשו שאכתוב אותיות על המקלדות

כי המחשב

שלי ז"ל נשאר בארץ וכרגע אני עם הלפ טופ של בן הזוג שבעצם זה הלפ טופ של העבודה שלו. כך שיש לנו כרגע שני לפטופים שאף אחד מהם לא שלי ואני לא יכולה להתקין עליהם עברית או לקשקש על המקלדת... הטעויות שלי אגב נובעות מזה שאני מקלידה עיוור למחצה. די מתעצלת למחוק טעויות ולפעמים אני מתעלמת מאותיות סופיות אם אני לא מוצאת אותם מהר - למשל אני רושמת סופ במקום סוף. לפעמים בת דודה שלי מתלוננת שאני לא שמה סימני פיסוק או שמה יותר מדי נקודות והיא לא תמיד מבינה מה אני רוצה אבל באמת שהכל מתוך עצלות כי המקלדת הוירטואלית טובה ככל שתהיה לא ממש נוחה לי. אולי מישהו יקנה לי מחשב משלי ואז... אני כל כך מסכנה אפילו האופיס באנגלית. את יודעת כמה קשה לי עם אקסל באנגלית? למרות שכמו שבן הזוג שלי אומר זו עוד דרך ללמוד ולהתרגל. אז אני אשב לבד בחושך בינתיים.

למעלה