כן, יש חיה כזאת - אפילו טעים
פשטידת טונה פשוטה וטעימה מתכון זה הכנתי מספר פעמים - אכן מוצלח חומרים: בצק עלים 2 קופסאות קטנות של טונה משומרת בשמן, מסוננות היטב 2 ביצים 5 כפות מיונז 2/3 כוס חלב או 1/3 כוס חלב ו 1/3 כוס שמנת מתוקה 2 כפות גבינה צהובה מגוררת דק 1 כף אבקת מרק עוף פלפל שחור תוספות: 1/2 כוס תירס מקופסא 1/2 כוס זיתים קצוצים 1/2 כוס בצל מטוגן אופן ההכנה 1. משמנית את תבנית התנור ומניחים עליה את צק העלים כך שיכסה גם את הדפנות, אופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות צלזיוס במשך 10 דקות, או עד שהוא מתחיל להשחים. 2. בינתיים: מערבבים טוב את כל יתר החומרים - כל אחד יכול לבחור בתוספות לפי טעמו. 3. שופכים את התערובת על בצק העלים שהשחים, ואופים עוד כ - 1/2 שעה. מקור המתכון: הילה, Ynet פשטידת טונה רכיבים: 1/2 1 כוסות שעועית ירוקה משומרת, מסוננת 1 צנצנת גזר ואפונה, מסוננים 300 גרם טונה משומרת במים, מסוננת 50 גרם גרגרי טפיוקה 1 כוס חלב 3 ביצים 1/2 מיכל שמנת מתוקה 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 20 גרם חמאה (לתבנית) אופן הכנה: 1. מסננים היטב את השעועית, הגזר והאפונה. מסננים ומועכים את הטונה. 2. מרתיחים את החלב ומבשלים בו את גרגרי הטפיוקה במשך 5 דקות. מוסיפים לטונה ומועכים קלות יחד, במזלג. 3. טורפים את הביצים, השמנת, המלח והפלפל ומוסיפים לטונה. מערבבים בזהירות. 4. משמנים בנדיבות תבנית מוארכת ומורחים על תחתיתה מתערובת הטונה. מפזרים על התערובת את שכבת האפונה והגזר, מוסיפים מתערובת הטונה, שמים שכבת שעועית ירוקה ומכסים בתערובת. 5. אופים ב-180 צלסיוס במשך 50 דקות. מפרידים בסכין מן הדפנות ומניחים לצינון במקרר במשך 12 שעות. 6. פורסים ומגישים קר. מקור המתכון: נירה רוסו