פשטות

ortal333

New member
פשטות

איך ניתן להסביר את העובדה שצמד המילים "רפואה הוליסטית" מרגש אותי ומסקרן מבלי להבין את משמעותן?

קוראת, מתרכזת, מתעניינת. ועדיין לא מצליחה להבין ממה.

אפשר להסביר את צמד המילים האלו בצורה פשוטה כלשהי?:)

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
כניראה שיש שם משהו שמרתק אותך

רפואה הוליסטית - ניתן להבין רק מהמילים שזה משהו שמדבר על היכולת לרפא אנשים, או לעזור להם להבריא מתוך ראייה כוללת.
מה את שומעת במילים האילו?
מה במה שאת שומעת ומדמיינת על זה נשמע לך מושך?

ortal333

New member
אולי אנסה לחדד את המחשבה.

אולי אנסה לחדד את המחשבה.

אימון הוליסטי.

אני מבינה שיש מגוון עצום של דרכי רפואה לאדם, ממגע באברי גוף בצורה מוחשית עד לכדי העברת אנרגיה-חום-זרמים בצורה פחות מוחשית, אך אני פחות מתכוונת לזה.
אני מנסה להבין מזה אומר שאדם עובר אימון הוליסטי שהוא מעבר לצורת מגע, אלא בצורה הוורבאלית יותר, שכן זה יכול להתפרש אצלי כמו פן של פסיכולוגיה, כגון: פסיכולוגיה חיובית.
או שמא אני טועה ואימון הוליסטי מעצם היותו- הינו סוג של מגע-לא מגע שמשחרר את הרצון הוורבלי לשחרר ולהתקדם ולהירפא. זה כמובן בהתחשב לכך שאני מתחברת יותר לפן של מילים ופרשנויות ופחות לפן האנרגיות ומגע נקודתי.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
לא הבנתי

כל כך לאן כיוונת כאן.
עכשיו את מדברת על אימון הוליסטי, שזה משהו אחר מן הסתם. וגם מאוד לא מוגדר - אין הגדרה מהו אימון הוליסטי.
מה את היית רוצה לעשות? כיצד המילה הוליסטי נוגעת בך וברצונות שלך?

תמיר1671

New member
אימון הוליסטי

היי

אני מאמן אישי הוליסטי. ואנסה להסביר לך

התפישה של אימון אישי הוליסטי
רואה את המתאמן כמכלול של מחשבות, רגשות,אנרגיה וצרכים רוחניים ופיזיים שיש קשר והשפעה ביניהם
האימון האישי ההוליסטי מתחיל קודם כל בבניית היסודות - בעבודה הפנימית (being) של המתאמן כמו חיבור לערכים שלו ,ליכולות ,מיקוד,(לאור=ריפוי) מחזקת אותו , שחרור חסמים מגבילים כמו אמונות ,פחדים ובהמשך ובמקביל עוברים לשלב הביצוע(doing) של ביטוי פיזי של היכולות והערכים בחייו,מימוש החזון והמטרות שהציב לעצמו..

כל זה נעשה ללא מגע אלא בכלים מגוונים(חלקם טיפוליים) כמו שיחה,כתיבה,התבוננות, דמיון מודרך, יצירה כמו ציור, קלפים, הרפיה ועוד

כל טוב
תמיר

LiroNLP

New member
ביותר מידי דרכים

ישנם המון דברים שמרגשים הרבה מאד אנשים.
לכל אחד יש את הסיבות שלו להתרגש ובד"כ הן סיבות לא מודעות.
כל החיים אנחנו מוקפים בדברים שמעניינים אותנו ונדיר שאנחנו עוצרים לחשוב על הסיבה.

יכול להיות זה קשור לערכים שלנו או למשהו שלמדנו מאז שהיינו קטנים.
אם דאגה לאנשים ובריאות הם שני ערכים שיש לנו, אז רק לפי השם הם עשויים להקשר לביטוי "רפואה הוליסטית"

יכול להיות שהכרנו את המונח דרך אדם כריזמטי שאנחנו רוצים להיות דומים לו או דרך חבר שהקשר איתו חשוב לנו.
דרך הקשר הזה והרצון בקרבה אולי התקרבנו גם למונח "רפואה הוליסטית" שאותו אדם הציג בפנינו.

ויכול גם להיות שבדיוק כששמענו או קראנו את צמד המילים "רפואה הוליסטית" קרה משהו.
למשל, יכול להיות שבדיוק הרחנו לחם טרי שאנחנו כל כך אוהבים (אם אנחנו אוהבים אותו).
אם הריח הזה מגרה אותנו אנחנו עשויים לפתח תשוקה לא מוסברת למונח.
רשימת הדרכים היא אינסופית.

מאותו רגע אנחנו בונים את הסקרנות ההיא בזה שאנחנו קוראים, מתרכזים ומתעניינים.
במיוחד במשהו מופשט שכל אחד יכול למצוא לו פרשנות משלו.

לפעמים אנחנו מחפשים הסברים ופרשנויות של אחרים, מסתבכים ומסתבכים יותר מידי.
בדרך כלל מגיע הרגע שבו תוך כדי חפירה אנחנו פתאום מוצאים את הפרשנות שלנו ואז
הסקרנות יכולה להשתנות או להעלם ברגע.
מצאת כבר את הפרשנות שלך?

ortal333

New member
ובכן

אני מבינה שאם נסתכל על השאלה בתור : מהי פרשנות צמד המילים עבורי, זה יכול להגיע מאלפי סיבות לא מודעות של התנייה קלאסית או מפגש עם אדם כריזמטי.
אני גם מבינה שברגע שנפתחנו לזה- הסקרנות גורמת לנו לפנות לפורומים ולשאול.
אין לי ספק שאנחנו כל החיים מחפשים פרשנויות של אחרים.
ועוד יותר, אין לי ספק שיש לנו נטייה אנושית להסתבך יותר ויותר.

אך, כשמגיעים למקום שבו אנחנו מקבלים את עצמינו ולומדים את עצמינו בתוך זרימה של החיים ולא בתור ביקורת, הפרשנויות והתסבוכות הופכים להיות פחות שכיחים וזה מכניס פן של רייקנות. עד כמה עצוב שזה נשמע. מהמצב הזה אני מאמינה שאנשים מחפשים שוב משו להתעסקות- לא בצורה מודעת כמובן- ושואלים שאלות כמו: מהי פרשנות של צמד המילים עבורי.

אני מניחה שהתשובה שלי הינה שלא מצאתי את הפרשנות שלי
:)

למעלה