פשוט רע לי.

Princess amit

New member
פשוט רע לי.

אני עמית,בת 15 וחצי,עברתי לפני חצי שנה לגרמניה.. לברלין.. חצי שנה ופשוט לא הצלחתי להתאקלם עדיין. בכלל.. אני לא מצליחה ללמוד את השפה..והמורים מנסים לבוא לקראתי ולהסביר לי באנגלית אבל עדיין קשה ואני גרועה בלימודים ומבחינה חברתית בכלל אין לי כאן חברים..יש כמה בנות שתמיד מנסות לדבר איתי אבל אני לא ממש מתקשרת איתן..אני פשוט לא מצליחה. אני אומרת להן כמה מילים וזהו. לא מצליחה להתגבר על הביישנות.. אני מנסה כל כך להתאקלם אבל לא מצליחה. אני חוזרת מהבית ספר ונשארת בבית כל היום. רק בסופי שבוע לפעמים יוצאת עם ההורים. מה עושים? איך אתם התאקלמתם? אני חייבת עצות!!

ציקהלה

New member
את לא מנסה

אחרת לא היית מתיאשת, כי אם תמשכי לנסות את תצליחי בסוף. לי זה ניראה כמו פרישה מוקדמת. אין תרופה אחרת צריך לזרוק את עצמך בעמצא ולנסות להכנס לשוק ולצאת ממנו עד שזה כבר לא שוק. בהצלחה.

את תהיי בסדר, חמודה ../images/Emo13.gif

רובנו עברנו את השלב הזה, וכולנו מבסוטים בסופו של יום! אבל אחרי חצי שנה רע לך.. זאת תמונה שמאוד קל להזדהות איתה. לפני חמש שנים זה הייתי אני, חצי שנה ורע לי. ואז עברה עוד חצי שנה, ועדיין היה לי רע ולא היו לי חברים. ואז עברה עוד חצי שנה, ואז התחלתי למצוא את עצמי, לדבר עם אנשים, להקשיב לאנשים, ולצאת. או שזה יקח לך פחות זמן, או שזה יקח יותר, אבל מתישהו תצליחי להתחבר עם מישהו אחד - או מישהי אחת, וזה יהיה כל ההבדל. את רוצה עצות, וזה נהדר, כי זה אומר שאת יודעת שזה אפשרי
אבל מה אנחנו יכולים להגיד בלי שזה יהיה טריוויאלי? תדברי עם אנשים? תציקי להם? תבקשי מהם לתקן אותך? תצטרפי לאיזה חוגים או מועדונים או איזה ספורט בשביל להכיר אנשים? הרי את כל זה את כבר יודעת

AnnabeI Lee

New member
כי לפחות אם ההית מתרגמת באופן

ישיר מספרדית (יש מצב שפורטוגזית היא שונה) זה no creo que necesito agregar algo mas

eynav br

New member
את שנהם לא הבנתי...חחחחחח

את הפורטוגזית כן אבל אני לא הייתי כותבת ככה..

AngeIDust

New member
אה הוא אדום

בגלל שהוא אומר בדיוק את מה שאני מתכוונת לכתוב, ואז זה חוסך לי הודעה

MissUnKnown

New member
חוגים זה דבר טוב להכיר אנשים

בעיניין השפה, תנסי אולי לצפות בסרטים עם תרגום בגרמנית ואם היכולת בקריאה שלך סבירה תמציא איזה ספר שאת כבר קראת בעברית ותנסי לקרוא אותו בגרמנית: לדוגמה הארי פוטר.

Princess amit

New member
הארי פוטר יהיה לי קשה

מאוד לקרוא בגרמנית,אבל שווה לנסות.. פחות קשה לי בקטע של לקרוא גרמנית,אלא יותר לכתוב\לדבר בגרמנית.. וגם ההורים מתעקשים לרשום אותי בחוג,אבל לא יודעת. כלום לא מעניין אותי.. אולי אני אלך לחוג אמנות זה יכול להיות נחמד .

זה יותר פשוט ממה שזה נשמע

לפי מה שאת מספרת הרבה אנשים מנסים לעזור לך, זאת הזדמנות נהדרת להתאקלם וחבל לתת לביישנות להרוס את זה. אני יודע שזה דבר די טריוואלי להציע, אבל תנסי להתגבר על הביישנות. זאת נראת לי הבעיה העיקרית שלך, וזאת בעיה שאת שולטת עליה. כלומר: זה לא נשמע כאילו יש לך גורמים סביבתיים שמונעים ממך להתאקלם אלא גורמים אישיים, ובהם הרבה יותר קל לטפל. שיהיה בהצלחה! נתי

Emc2

New member
also.. wie schon gesagt

Du musst aufhoren dich zu schamaem und statt dessen sollst du annfangen mit die leute zu sprechen. Anfangs ist es immer schwer, und du denkst die ganze zeit "scheisse, ich habe angst Deutsch zu sprechen, denn was passiert wenn ich was falsches sage?" aber da genau liegst du falsch. viele Leute werden es nietlich finden das du (zumindenst) versuchst Deutsch zu sprechen, und ganz ganz wenige werden darueber lachen. versuch es einfach, auch wenn es was ganz einfaches ist wie "wie spaet ist es" oder "wie viel kosten die bananen" im Supermarkt. Versuch es ein kleines Gespaech zu fuerhen und dann wirst du langsm merken das du sogar nicht so schlecht bist, wie du denkst. So wirdest du schon sehen wie langsam alles einfacher laeuft. ABER, DU musst den ersten Schritt machen, DU muss die Kraft finden, und staendig versuchen. Nur du kannst dich die Sprache bei bringen in dem du die Sprache praktizierst. :) viel viel Glueck in die Hauptstadt und viel viel Spass, mit etwas Glueck komme ich auch nach der gross Stadt in paar Monaten :D

Princess amit

New member
חח היה קשה לקרוא..

ואתה צודק..אני באמת צריכה לנסות אפילו בסופרמרקט או במכולת אבל אני פשוט מתביישת לדבר גרמנית כדי שלא יצחקו על המבטא שלי,אז אני מעדיפה אם כבר לדבר אז לדבר אנגלית..ואני יודעת ששום דבר שיגידו לא יעזור כי מה שחשוב זה אני ואני זו שיכולה לשפר את המצב שלי. אני באמת משתדלת ואומרת לעצמי מחר בבית ספר יהיה טוב ואני אתחיל לדבר אבל משום מה זה לא ממש קורה. אולי אני צריכה לרצות יותר ולשכוח כבר מישראל וממה שהיה שם ולהתחיל לבנות את החיים פה כי אי אפשר לחיות בעבר.. ותודה. מאיפה אתה בגרמניה?

StasAshdod

New member
תאמיני לי שלשים את העבר בצד

זה הדבר ההכי נכון וההכי טוב שאת יכולה לעשות בכל הסיטואציה הזאת. ברגע שאת שוכחת את מה שהיה בישראל, את תתחילי להתמקד בחיים החדשים שלך, הרצון שלך יהפוך למעשים, זה דבר מאוד חשוב. ועוד משהו, למרות שאת מנסה לשים את העבר בצד, משהו שטוב לעשות זה כשאת בשיחה תעלי איזה חוויה שהייתה לך בישראל שקשורה לנושא שעליו את מדברת. אבל תנסי שלא להשוות בין ישראל לגרמניה יותר מידי, בכל צורה שמראה שישראל יותר טובה מי גרמניה, זה לא רעיון טוב. אה, וחוגים וכל מיני מועדונים זה דבר שמאוד טוב להצטרף אליו, הכי טוב זה קבוצת ספורט שם עושים חברים מאוד מהר.

למעלה