פשוט מרגיז

בן אביו

New member
התקציב מחולק קודם כל לפי אילוצים

ולא לפי העדפות השלטון.
השלטון הנוכחי בישראל מעדיף להשאיר את הכסף אצלו.
איפה שהוא נותן כסף זה כי אין לו הרבה ברירה.
הוא יכול לתת גם לניצולי שואה. בלי קשר למה שנותן לחרדים.
אם תצליח למצוא דרך לתת פחות לחרדים השלטון לא ייתן את העודף לניצולי שואה.
הוא ישאיר את העודף אצלו בכיס.
חסר 20 מליון לניצולי שואה. בטוח שיש לשלטון הכסף הזה.
הוא לא נותן כי לא לוחצים עליו מספיק.
הוא ממציא תירוצים למה לא לתת.
אם רוצים כסף לניצולי שואה צריך ללחוץ על השלטון שייתן. ואין תועלת לדבר איתו על החרדים.

Sophalin

New member
אילוצים????!!! על אילו אילוצים אתה מדבר?

איזה בדיוק אילוץ יש לממשלה לחלק כסף לחארות האלה שכל היום יושבים בישיבה ומקללים את ישראל ביידיש על ימין ועל שמאל?
השלטון צריך לקחת את הכסף מהשמאקים האלה ולזרוק אותם גם לים אכול כרישים!

"נא לנשום עמוק ולהרגע. תודה."

לאונידס

Active member
הסתקרנתי, באיזו קופה השלטון שומר את הכסף?

כל הכלכלנים בלי יוצא מן הכלל אומרים שהממשלה הנוכחית פזרה כספים בלי הכרה - הרבה יותר ממה שיש לה.
כל כך הרבה כספים שבשנים הקרובות יפגעו הרבה שירותים לאזרח כי נצטרך להחזיר את מחיר חוסר האחריות הזה.

אתה בא וטוען ההיפך, הממשלה הוציאה הרבה פחות מהכנסותיה.
על סמך מה אתה מבסס את דבריך?

someboddy

New member
מה, לא ידעת?

לשטייניץ יש בבית בריכה מלאה בשטרות של מאתיים, ולשם הולך כל הכסף של המיסים. אם יבטלו את המימון לחרדים, הכסף שייחסך ילך לשם כדי ששטייניץ יוכל לעשות קפיצות ראש(עכשיו הוא לא יכול, זה רדוד מדי).

benedict arnold

New member
בגלל האוניברסיטאות אין כסף לניצולי שואה!!!

לפי דו"ח מבקר המדינה לשנת 2010 האוניברסיטאות בישראל צברו גרעון עתק בסך 18 מיליארד ש"ח, בין היתר בגלל סירובן לעבור מפנסיה תקציבית לפנסיה צוברת.

במילים פשוטות, תאוות הבצע של עובדי האוניברסיטה התובעים תנאי שכר חריגים שאין להם אח ורע בשרות הציבורי היא הגורם לכך שניצולי שואה אומללים נמקים ברעב ומתים מחוסר תרופות.

בפעם הבא שאתם נקלעים לאוניברסיטה על תשכחו לחרף ולגדף את ראשי המל"ג על אטימותם המרושעת ואדישותם המוחלטת לסבלם של פליטי השואה שהם בחלקם גם הורים שכולים ונכי צה"ל.

דמם של ניצולי השואה על ראשם של אנשי סגל האוניברסיטאות. רק במדינה מטורללת ניצולי שואה גוועים ברעב בשעה שפרופסורים חמדנים לוקחים תקציבים שלא מגיעים להם.

(כל האמור לעיל מבוסס על עובדות ברורות שאינן מוטלות בספק ולכן אין לראות בהם דמגוגיה לשיטת דת'קסטר וכנופייתו).

חחח, תראו את החרדי מתעצבן ב-2 בלילה

ברגע שנוגעים לו בכסף, או רומזים שהוא קיבל כסף על חשבון של מישהו שמגיע לו יותר - הוא מאבד שינה.

מר דמגוג, הבנו את ההשוואה הלא משכנעת שלך. אתה רק שוכח שהאוניברסיטאות תורמות למדינה ומקדמות אותה. ואילו אנשים עצלנים, בריאים בגופם ולא זקנים, שלא משרתים ולא רוצים לעבוד - לא תורמים.

מצדי שהאוניברסיטאות יקבלו טריליון ש"ח. להשכלה גבוהה, לקידום המדע - יש ערך עליון. לפרנס חבורה של פרזיטים נוטלי השכלה - לא.

תתמודד עם העובדה הבסיסית שהחרדים רק מקבלים ולא תורמים בחזרה, במקום להסיט את הדיון.

אסננוש15

New member
יש הבדל גדול

בין תרומה למדע, לבין תנאי השכר של סגל האונ'.

האחרונים- וכאן אני מסכימה עם ארנולד- דואגים המון לתנאי שכרם, ולדעתי כן הרבה פעמים על חשבון דברים אחרים.

הראשונה- אני בהחלט חושבת שיש לעודד לה עוד ועוד תקציבים.

בלי קשר לשאלה האם ועד כמה צריך לממן חרדים או לא....

אבל זאת השאלה העיקרית

האם בכלל לממן את החרדים. כי אפשר להשוות עם מגזרים אחרים עד מחר, "למה הם כן ואני לא?" וכד'. זאת רק התחמקות דמגוגית מהשאלה העיקרית.

הפורום הזה קם רק בגלל שיש חלוקה לא שוויונית של תקציביים וכוח פוליטי לטובת הדתיים הקיצוניים. ובאים לפה כל מיני דמגוגים בשקל שיש עוד להם חוצפה להצדיק את העוול הזה מבלי לומר פעם אחת באופן ישיר למה מגיע להם כסף.

אסננוש15

New member
אוקיי על כך אני מסכימה

שהפורום הזה ודומיו שואפים להשיג חלוקה שיוויונית בתקציב. ואני גם מסכימה שצריך לחלק את התקציב אחרת לגמרי, ולהגדיל את נתח לימודי מדע וכד'.

קיימת חלוקת לא הוגנת במימון הכוללים לטענתך, שגם עם זה אני מסכימה, (סתם לדוגמא, למה אברך כולל נהנה מהנחה של 80% בארנונה ואני, סטודנטית - לא מקבלת שקל הנחה. כל פעם זה מטריף אותי מחדש. הרי משרד הפנים משלים עבור כל האברכים הללו, מה שאומר עוד הטבות לאברכים.. אחד הדברים השנואים עלי כשלא משווים סטודנטים לאברכים, לפחות..) וכאן אני איתך.

מה שאני לא מסכימה הוא, זה שהעוגה מחולקת בצורה לא הוגנת (ואני בכוונה לא כותבת שוויונית, כי אין קשר, לדעתי, בין הוגנות לשוויון) לא אמורה לאפשר חריגות דומות במגזרים אחרים. הווי אומר, גם אם חרדים נהנים מהטבות יתרות ותקציבי יתר (שלדעתי לא הוגנים ואני לא מתחמקת מכלום!) לא נותן לגיטימציה לסגל האונ' לחרוג ג"כ , ולדאוג להנאות אישיות בשכרם על חשבון הקופה הציבורית.

או איך שזוהר אוהב לומר? משתי עוולות לא ייצא צדק.

OK, אז בואי נסכם ככה

מבחינתי, שגם סגל האוניברסיטה לא יקבלו תקציב חורג וגם הכוללים לא. כנ"ל גם לגבי כל מיני מגזרים וקבוצות אחרות, שחורגים לא בצדק מהתצקיב המוצדק. בכלל, שכל אחד יגלה אחראית אזרחית בסיסית ויפסיק להתייחס לכסף שהוא מקבל כמובן מאליו.

Sophalin

New member
ובכל זאת אני חושב שפיספסת

את הטענה העיקרית

לאונידס, אלכס, זוהר, אני ואת לא מנסים להגיד שהאוניברסיטאות בסדר או לא. הבעיה שלנו זה עם דמגוגים כמו בנדיקט שבמקום להתייחס לשאלה - מסיטים (לעיתים בהצלחה) את נושא הדיון כדי להרחיק להם את האש מהישבן...

האם דו"ח מבקר המדינה

הנחמד טרח לחשב בגרעון את כל התקציבים שהאוצר הבטיח ולא העביר, או הקיצוצים החריפים שהוא ביצע בעשור האחרון בתקציב האוניברסיטאות או שאת הפרטים הזה הוא השמיט מן הגרעון?
במילים פשוטות - למה שכתבת אין קשר למציאות. עובדי אוניברסיטה לא משתכרים סמוכי עתק ורוב האנשים שם משתכרים לא משהו.

לאונידס

Active member
באמת קשה לך להבחין בין השקעה לבזבוז נטו

במסגרת ההשקעה בהעשרת המחצב הכי חשוב של מדינת ישראל שמביא לה המון הכנסות - השכלה, יש לעיתים בזבוז.
אין מערכת חפה מהבעיה וצריך לטפל בבזבוז.
אבל אין גזירה שווה בין מערכת מועילה שיש בה מעט בזבוז לבין מערכת שכל כולה נוצרה כדי לבזבז ולא להביא תועלת

deathcaster

New member
בוודאי שיש קשר בין התקציבים

והקשר הוא שמי שאחראי לחלק אותם, מחליט לחלק לפרזיטים (שיכולים ללכת לעבוד במקום להתנדנד בבית כנסת) במקום לנזקקים אמיתיים.

Sophalin

New member
בהחלט יש קשר בין התקציבים

הם כולם מגיעים מאותו המקור.

להגיד שתקציב החרדים לא בא ע"ח ניצולי שואה זה לשחק אותה דאמי.
תקציב החרדים בא ע"ח ניצולי שואה - לא רק אבל גם. למעשה התקציבים שלהם באים על חשבון רבים אחרים - סטודנטים, תלמידי ביצפר, בתי חולים ומרפאות, בטחון פנים, שירותי הצלה ושירותי משטרה וכו'.

איילת1974

New member
תקציב המדינה, כמוהו קפיטליזם

זה משחק סכום אפס טהור.
נצחון של אחד זה הפסד של השני.

האמת שזו טענה נכונה חלקית

תקציב המדינה הוא כמו קפיטליזם, אבל בקפיטליזם אין בהכרח משחק סכום אפס, על אחת כמה וכמה שלא טהור.
זה איננו משחק סכום אפס כי השקעה נבונה בתקציב המדינה משמעה הגדלת העוגה לכולם. למשל השקעה בחינוך, במדע, בתשתיות, במפעלים, בייצור מקומות עבודה, ברווחה ושירותים חברתיים (בתנאי שהם הופכים אנשים לייצרנים) וכו'.
לעומת זאת, השקעה בחרדים לא מועילה לאף אחד.

למעלה