פשוט מסכנות

Sophalin

New member
הבעיה היא אחרת

הבעיה היא שבחברה החרדית גם אם מגלים דבר כזה אז נוטים לטאטא מתחת לשטיח בהרבה מקרים (לא בכל קבוצה של החברה חרדית אבל בלא מעט כאלו)
בחברה החילונית החברה מוקיעה את התופעה ולא עוצמת עין.

הדבר גורם לכך שאם במגזר החילוני נאנסו חלילה 1000 נשים ובמגזר החרדי נאנסו 1000 נשים, הרי שבעוד שבמגזר החילוני תקבלי ידיעות על נניח 800 נשים במגזר החרדי תקבלי ידיעות על 80 נשים.
הדבר יצור אשליה שבמגזר החרדי נאנסות פחות.
עכשיו אם מתוך 800 הנשים החילוניות יגשו 100 לסיוע ובמגזר החרדי תגשנה 10 נשים אז תגידי שזה אותם אחוזים אבל למעשה זה אומר שבמגזר החרדי 990 נשים לא קיבלו סיוע ואילו במגזר החילוני רק 900.

(המספרים סתם נזרקו באוויר לשם המחשה)

AngelInBLACK

New member
זה ידוע

זאת בעיה ידועה ובמרכז הסיוע הדתי מדברים על הבעיה עם רבנים ומנסים להקטין את הבעיה והם נכנסים להרבה בתי ספר חרדיים (כמו הבית ספר שלי לדוגמא) ומסבירים על התופעה ושזה לא בושה להתלונן וכו'..
אין ממש דרך לדעת כמה נאנסות בחברה החרדית אבל זה די מובן מאיליו (ממחקרים שעשו) שזה אותם אחוזים כמו בחברה החילונית כי האנס לא בוחר את הנאנסת לפי צורת לבוש אלא לפי הביטחון שלה (לפי השיטה הזאת ניראלי שאצל החרדים יש יותר אונס כי הבנות מאוד מופנמות וחסרות ביטחון אבל זה רק דעתי)

Sophalin

New member
אני מדבר על בעיה אחרת

הנאנסת מתביישת בזה שהיא נאנסה, אין שום ספק. אני מקבל את זה שלנאנסות מאוד קשה להתלונן מחמת הבושה.
עכשיו בואי נחזור לדוגמא הקודמת 1000 נאנסות מכל צד.
אמרנו שמתוך ה- 1000 החילוניות שנאנסו אנחנו יודעים על 800 - למה אנחנו יודעים רק על 800? כי 200 פחדו, התביישו, חששו להתלונן או שהן סיפרו על זה לאיזשהו מישהו אדיוט שאמר להן לא לספר לאף אחד.
עכשיו מתוך ה- 800 שאנחנו יודעים עליהן - רק 600 באמת התלוננו. אז איך אנחנו יודעים על עוד 200? כי אותן נתגלו על ידי תלונה של אחרים. השכנים שמעו צעקות. מישהי סיפרה לחברה שלה וחברה שלה הגישה תלונה. וכו'.

לעומת זאת אצל 1000 החרדיות, אנחנו שומעים רק על 100 למה? כי החברה עצמה מסתירה ומטאטאת. כך שגם אם מישהי סיפרה לחברה שלה אז חברה שלה לא תספר לאף אחד. היא אפילו עשויה ליעץ לה לסלוח לאנס אם זה נניח אב או אח או רב.
יותר מזה - אם זה בעלה אז הם עשויות להגיד שזה בכלל לא אונס או דברים גרועים יותר.

אז את מדברת על מחקרים שנעשו? את מוזמנת להציג לי מחקרים כאלה כי לפי מה שאני יודע - מחקרים כאלה פשוט לא ניתן לבצע ולהגיע למסקנות שאותו מקום הגיע אליו. וזה עצוב שמקום כזה מציג סטטסיטיקה שקרית - מה שמעודד את הסטטוס קוו באותה החברה.

AngelInBLACK

New member
הבנתי על מה דיברת

העובדות במקום הזה הולכות לדבר עם רבנים ומנהלות בתי ספר בשביל שידעו להסביר לבנות שזה לא בושה להתלונן (מעבר לבושה הרגילה אצל הנאנסת יש גם את הבושה אצל החרדים שעליה דיברת) ושזה אסור לגבר לעשות לאישה ככה וכו'..
הסטטיסטיקות שהראו לנו זה על כמות הפניות ולא על כמות הנאנסות בפועל וזה ברור שאי אפשר לבדוק את זה אבל לאט לאט המודעות לאונס בחברה החרדית גודלת וככה יש יותר פניות..

Sophalin

New member
במקרה הזה לא ברור לי איך את מדברת על אחוזים

את אומרת שנניח 10% נשים פונות למרכז - אז זה 10% מתוך מה? מתוך סך הנשים שקיימות? סך הנשים שנאנסות? סך הנשים שנאנסות במגזר? מהו ה- 100% שמתוכו לוקחים את אחוז הפונות.

בקיצר אשמח לדעת על איזה מחקר מדובר.

אני מסכים שהמודעות לאונס בחברה החרדית גדל - זה עדיין לא מספיק... :\ (למרות שהכיוון נכון)

AngelInBLACK

New member
האחוזים של הפונות לא של הנאנסות

אין לאף אחד אחוזים ברורים של הנאנסות בחברה החרדית אבל יש אחוזים של פונות 40% זה חרדים (אם אני זוכרת נכון)
כנראה הסברתי לא נכון, אין אפשרות לדעת דבר כזה אבל יש אפשרות לדעת כזה דבר

Sophalin

New member
הא אוקיי עכשיו זה יותר ברור

אז אם את אומרת ש40% מהפונות למרכז הן חרדיות אז זה בעצם לא נותן לנו שום נתון על כמות החרדיות שנאנסות וכדומה.
להערכתי כל מה שזה אומר זה שכשמתגלה מקרה אונס אצל החרדים אז הסיכוי שהנאנסת תפנה למרכז גדול יותר (ואני גם יכול להבין למה)

AngelInBLACK

New member
ברור שלא אבל לדעתי

לדעתי אם 40% מהפונות הן חרדיות אז כמו שאמרת רוב הנאנסות החרדיות לא מתלוננות אז יוצא שרוב האונס קורה אצל החרדים (שוב, אני לא בטוחה שזה בדיוק 40%)

Sophalin

New member
זה לא ממש משנה האחוז המדויק

בואי נחזור לדוגמת האלף
אם למרכז הזה מגיעות 100 בחורות מתוכן 40 חרדיות ו60 חילוניות - (מתוך 1000 נאנסות מכל קבוצה) הרי שיש לנו עוד נניח 700 נאנסות חילוניות שהמקרה שלהן מוכר, וידוע והן פשוט בחרו לא להגיע למרכז תמיכה שכזה.
בעוד שאצל החרדיות חוץ מה- 40 שכן הלכו למרכז יש אולי עוד נניח 100 נאנסות שהמקרה שלהן מוכר ובחרו לא להגיע למרכז.

אבל מה? בעוד שאצל החילוניות יש לנו פחות מ300 מקרים שאפ'חד לא יודע עליהם, אצל החרדיות זה יותר מ- 800 מקרים.

(שוב סתם מספרים באוויר לצורך ההמחשה)

ברור שיש כאן את שאלת האיך יודעים בכלל אבל זה כבר סיפור אחר.

למעלה