פשוט מדהים!

גוססי

New member
כתוב בתורה, אולי בגמרא ../images/Emo79.gif

לכו תשאלו את הרב לה לה לה

uuaa

New member
בעעעע

זה ויכוח בין דתיים. אני מבין שאתה אוהב לראות אותנו רבים.

גוססי

New member
גם, אם כי לא רק

אני נהנה יותר לראות שיש דתיים המסוגלים לגייס מפעם לפעם מידה סבירה של שכל ישר. הדת לא מחייבת אותך להאמין לכל מעשיה מטופשת, מופרכת ושקופה, אז בשביל מה זה טוב?

uuaa

New member
זה מה שיפה בדת

שאפשר להאמין לכל סיפור שמספרים לך, כי אתה יודע שלא משקרים לך.

גוססי

New member
גם הנוצרים טוענים כך

ואף המוסלמים, ולמרבית הפלא האמת שלהם טיפ-טיפה שונה (אם כי נכונה באופן מוחלט, שכן זה מה שיפה בדת, שלא משקרים לך).

White Lion

New member
72 בתולות...

בקלות בלתי ניתנת לתפישה,מאמינים לסיפורים של אלף לילה ולילה גם אצלנו "העם המובחר....

answers2

New member
קשקוש בלבוש בצבע גרוש

זאת עוד ראיה שהזהר איננו אלא ערימת הבלים. (אבל כל זה לא מיועד לאנשים שמתביישים בדתם, פויה) (ואילו הדת שלי היתה אומרת משפט חסר פשר כמו "נשארים בגוף של הבנאדם 288 ניצוצות לאחר מותו" באמת הייתי מתבייש בדתי . למזלי הדת שלי היא הדת היהודית כך שאני יכול להתגאות)

begone

New member
תענוג לקרוא, פשוט תענוג

"עוד ראיה שהזהר איננו אלא ערימת הבלים" אתה ממש עושה בשבילי את כל העבודה. העניין הוא שזה לא נכון. הזוהר היא יצירה אנושית בעלת ערך אמנותי, היסטורי ותרבותי. אלא שמבחינה עובדתית אין לקחת אותה ברצינות - זו פיקציה בלבד. באותה צורה יש לקרוא את כל כתבי היהדות - זה לא מדע, זה שילוב של אמנות, שירה, פילוסופיה, משפט, מוסר וכו´. אבל זה בטח לא ´קדוש´, בטח לא ´אמת´ ובטח שלא ´דברי אלוהים חיים´. זה בסך הכל משהו שנכתב בידי בני-אדם, שרובם לא היו משכילים במיוחד בקנה מידה של היום.

אלעדמי

New member
אם הזהר הוא כזה שטויות

אז איך עבדו הדברים שלו מעולם. ראה המהר"ל מפראג. ושתדע שהזוהר הוא חלק מאוד עיקרי ביהדות שמשפיע בעיקר על פסקי הלכה...

answers2

New member
לכל הדיעות

כאשר הזהר חולק על הש"ס והראשונים , לעולם אין פוסקים על פיו.

תודה על התגובות

כפי שחשבתי שאלו יהיו התגובות רק רציתי חיזוק לכך. כמובן שאשתמש בתגובות שלכם בהתאם.

למעלה