פשוט מדהים!

פשוט מדהים!

שני סיפורים כמעט זהים, השני קרה לפני זמן קצר בימינו, לפני שנה. בס``ד מאת: הרה``ג שלום שבדרון שליט``א בזמנו של הגאון הקדוש בעל אריה דבי עילאי נפטרה אשה שהיתה הולכת בגילוי ראש, והרב התרה בה והזהיר אותה על חומר הענין ולא הועיל. והנה, באותו יום לאחר שנפטרה ונקברה, מגיע אחד מהחברה קדישא אל הרב ומספר לו שנאבד לו הארנק שבתוכו היה כסף ושאר פנקסים ורשימות וכו`, וקרוב לודאי שזה נפל ממנו בקבר של אותה אשה, בשעה שהתכופף שם לעסוק בקבורה, ושאל אם מותר לפתוח את קברה. והשיב הרב כי במקרה זה הוא מתיר לפתוח את קברה של אותה אשה, אבל בתנאי שהוא ובית דינו וכל תושבי בני העיר יהיו נוכחים שם באותה שעה. וכך היה. יצא כרוז בכל העיר, ובאו למחרת הרב והבית דין וכל בני העיר לבית החיים, פתחו את הקבר, ומצאו את הארנק. אולם, לפתע חרדו כל העיר למראה הנורא שנתגלה לעיניהם- אותה אשה שהלכה פרועת ראש והיתה מתגאה בשערה הנה עתה ראשה מקורח לגמרי, כל שערותיה תלושים ומונחים בתוך פיה, ותולעים לאלפים נכנסים ויוצאים בראשה במקום השערות, והיו התולעים מסודרים שם כתלתלים בדיוק כפי שסלסלה תלתלי שערה בחיים. נורא ואיום! והגאון הצדיק הנ``ל אב בית דין ווישניצא הרים קולו לעורר בתשובה לאור המראה הנורא הזה, כי מה` היתה זאת, להראות לעין כל חומר האיסור של פריעת ראש בנשים. ==================================================================== סיפור נוסף דומה אירע בימינו בפתח תקווה בשנת תשס``א: אשה אחת בודדה נפטרה לעולמה ורק אנשי החברה קדישא טיפלו בה ולקחו אותה לקבורה. וסיפר אחד הקברנים, כאשר חזר הוא הביתה בערב, שאלה אותו רעיתו: נו, קיבלת משכורת? הלה חיפש את ארנקו בכל מקום אפשרי אולם הארנק לא נמצא כלל. הבין הוא בליבו שכנראה הארנק נפל בתוך הקבר, והלך ישר אל אחד מרבני פתח תקווה לשאלו אם יכול לפתוח את הקבר בכדי להוציא את ארנקו. הרב השיבו: לך וקח את הארנק ואל תפחד! הקברן הלך לקברה הטרי של אותה אשה, הסיר את העפר וכו`, ולפתע נרתע לאחור- על רגליה של הנפטרת ישב נחש ענק וכרסם את רגליה, וראה עוד זנב אחר של נחש שראשו יושב על ראש הנפטרת והארנק באמצע. הלה, מרוב בהלה, נזכר בדברי הרב שאמר: ``אל תפחד!``, לקח את הארנק בזהירות וכיסה את הקבר וברח במהירות. באותו לילה חלמו כל אלה שהשתתפו בהלויה כדלהן: היות והאשה לא הקפידה על כיסוי הראש כראוי וכיסוי הרגליים כראוי- לפני שתכנס לבית דין של מעלה, שלחו לה שני נחשים בשתי נקודות אלו! (הסיפור נכתב לאחר שהובררה אמיתותו). מאת הרב ישראל לוגאסי מתוך `בנות ישראל`. ** כמובן שאני מעוניין לקרוא את תגובותיהם של הלא מאמינים.

רון סי

New member
פשוט מזעזע

לשמוע שאנשי חברה קדישא פותחים קברים של אנשים ככה סתם. אני חשבתי שבשביל לפתוח קבר צריך צו של בית משפט. לדעתי הסיפור הזה צריך ללכת לחקירה משטרתית. גם ככה השחיתות שמה עוברת כל גבול.

סיפור בעל חשיבות עצומה!

חידוש מדעי גדול!! נחשים אוכלים גוויות , מתחת לאדמה! עד היום לא היה ידוע על אפשרות כזו מבחינה זאולוגית. כל הגופות הידועות למדע, נאלצו להסתפק ברימות! והנה - חידוש שכזה...

ברוריה2

New member
מה לעשות שהגוף נרקב

אני חושבת שבכל קבר שפותחים אחרי כמה ימים יגלו שהגופה מרקיבה ורימות מכרסמות בה. זכור לי בזעזוע איך כשעלינו לקבר של מישהו ב"שבעה", היה הקבר מכוסה כולו בזבובים וחרקים ולא רציתי לדמיין לי מה קורה בתוכו, אם ככה זה בחוץ. אני מתה על ה"גיוס" הזה של סיפורי "מעישעס" כדי לחלץ איזה "מוסר השכל". חרדים אלופים בכך, במיוחד בהתחשב בכך שאינם מסוגלים לראות מהלך נורמלי של חיים, אלא שלכל דבר יש סיבה ומסובב. לפעמים הם מגיעים לרמה של אומנות ב"יכולת" הזו שלהם ל"הבין" את ה"למה?". קבלו את סלידתי מכל הענין הזה. אנתרופולוגים-חומר למחקר לפניכם.

ברוריה2

New member
גופות מרקיבות

אני חושבת שבכל קבר שפותחים אחרי כמה ימים יגלו שהגופה מרקיבה ורימות מכרסמות בה. זכור לי בזעזוע איך כשעלינו לקבר של מישהו ב"שבעה", היה הקבר מכוסה כולו בזבובים וחרקים ולא רציתי לדמיין לי מה קורה בתוכו, אם ככה זה בחוץ. אני מתה על ה"גיוס" הזה של סיפורי "מעישעס" כדי לחלץ איזה "מוסר השכל". חרדים אלופים בכך, במיוחד בהתחשב בכך שאינם מסוגלים לראות מהלך נורמלי של חיים, כי לכל דבר יש סיבה ומסובב והם (!) יודעים מה הם. לפעמים הם מגיעים לרמה של אומנות ב"יכולת" הזו שלהם ל"הבין" את ה"למה?". קבלו את סלידתי מכל הענין הזה. אנתרופולוגים-חומר למחקר לפניכם

preacher

New member
ועוד סיפור אמיתי

בקצה היער, בבית קטן, גרה לה ילדה קטנה, וקראו לה כיפה אדומה...

גוססי

New member
סיפורים חזקים, התרגשתי מאד

בהתחלה סירבתי להאמין, אולם כל ספקותי נמוגו כעשן ברוח לנוכח הפיסקה האומרת כי "הסיפור נכתב לאחר שהובררה אמיתותו".

Dorfl

New member
ב-ד-י-ו-ק

גם לי נמאס שאנשים מתבלבלים בין ציניות וסרקאזם. במיוחד מעצבן אותי הביטוי "דיברתי בציניות". דבר שממש עצבן אותי: הממשלה מקציבה מכספי המיסים כספים שישמשו לצילום סרטים וסדרות ישראליות בעברית. בין השאר הכסף הולך גם לאופרות סבון ישראליות. יום אחד עברתי בסלון בזמן שאחותי צפתה באחת מאלו, ואחת מהדמויות אמרה "...לשקר עליי" או "...לשקר אותי" - לא יאומן כי יסופר. ללא ספק היו על הסט לפחות 20 אנשים באותו הזמן, ואף אחד מהם לא תיקן את התסריט.

begone

New member
כולי זעזוע, הלם וערגה

ועכשיו לסיפור ´אמיתי´ זהה: פעם הלכתי ברחוב ולפתע נגלה לפני אלוהים בכבודו ובעצמו. אמרתי לו - "אלוהים, תגיד לי, איפה היית באושוויץ? מאוד היינו צריכים אותך". ענה לי אלוהים: "אתה צודק. פישלתי. סליחה. בפעם הבאה אני מקווה שזה לא יקרה". אמרתי לו: "מצוין". ואז הוא עלה בסערה השמימה. ממש כך! סיפור אמיתי לגמרי! אתם חייבים להאמין לי! (מר ´נעים מאוד´, לצערי הרב אתה פשוט פתי קטן)

answers2

New member
על גוויות וארנקים.

האם זהו חלק מהנוסח המקובל , שאנשי הגחש"א (חברה קדישא) , מאבדים ארנקים בתוך קברות . על פי הציטוטים שהבאת דומה שמדובר בחלק קריטי מן הפרוצדורה. ועכשיו ברצינות : א) אני אדם מאמין , אולם קשה לי להאמין שמישהו מאמין בסיפורי הבל אשר כאלה. ב) מה אכפת לי מה יקרה לגופתי לאחר מותי? בין לפי התפיסה הדתית ובין לפי התפיסה החילונית , אין פה אלא ערימת חומר דומם בלבד.

begone

New member
על אנשים תמימים

"אני אדם מאמין , אולם קשה לי להאמין שמישהו מאמין בסיפורי הבל אשר כאלה" משפט קלאסי של אדם דתי: ´אני מאמין בשטויות שחינכו אותי מילדות, אבל לפעמים השטויות הן כל כך ברורות עד שאפילו אני (המאמין) מבין שעובדים עליי´. אז ידידי מר answers2 הגיע הזמן שתדע: עבדו עליך מהרגע שנולדת ועד היום. לפעמים אתה קולט את זה (רגעים נדירים) אבל ברוב הזמן אתה פשוט מתנהג כמו פתי מאמין לכל דבר. עבדו עליך! אין אלוהים! ע-ב-ד-ו עליך! ואם לא עבדו עליך - הרי שאנשים שעבדו עליהם מעבירים הלאה את התורה, מתוך תמימות נפשעת.

אלעדמי

New member
אדון begone יקר מאוד!

אני, אדם שומר מצוות ומאמין מילדות, יושב לי על כיסא ליד המחשב ומנסה לחשוב- מה להגיד לך על תגובתך הנוראה. אני לא מנסה להחזיר אותך בתשובה או משהו אבל כל כך עצוב לי על כך שאתה לא מאמין בה´ ועוד יותר עצוב לי על כך שאתה חושב שמי שכן מאמין בו הוא פתי. אדון יקר אנא ענה לי בשיא הכנות והגד לי, האם ביררת באמת בחיים שלך אם קיים אלוקים בעולם או לא?! ואם ביררת וראית שלא, האם הלכת לרב כלשהו ואמרת לו- אני לא מאמין באלוקים. ואם אפשר גם לתת לו נימוקים והסברים למה, וחיכית לתשובתו?! ואני גם יושב כאן וחושב לי האם תוכל לגלות קצת סובלנות כלפי מישהו שלא חושב כמוך?! מישהו שבחן דברים בחייו וחושב שהוא לא פתי...

begone

New member
מאז גיל שש

בגיל שש הרהרתי לראשונה על נושא האלוהים והמוות. מאז לא הפסקתי לחשוב על כך. קראתי המון ספרים, שאלתי המון אנשים, שאלתי המון שאלות - ולא קיבלתי אף תשובה אחת רצינית שתשכנע אותי ש"הוא" קיים. להיפך - ככל שחקרתי, כך אספתי יותר ויותר נתונים המוכיחים את המציאות הפיזית העובדתית: אנחנו בני-אדם, אנחנו חיים בכדור הארץ, ואין שום כוח ששולט בנו שניתן לכנותו ´אלוהים´ וכו´. יש המון כוחות-טבע אדישים ללא רצון או מוסר, ניתן לחקור אותם וללמוד אותם, אבל ´אלוהים´ איננו קיים. זו מסקנתי, לאחר שנות מחקר ארוכות, קריאה מעמיקה וחקירה של דתות נוספות מלבד היהדות. בסופו של דבר, כל הדתות מנסות לענות על אותן שאלות: משמעות החיים? מה קורה כשמתים? בשביל מה קיים היקום? מי שולט בגורל? איך אפשר להיות אדם טוב יותר? כל הדתות עונות על השאלות האלה, בתשובות שונות ומשונות. אבל אני יודע את התשובות האלה בלי להיעזר בדתות ובלי "לקנות" אמיתות מרוכלים כמו אמנון יצחק או הרמב"ם (להבדיל אלף הבדלות). לידיעתך - אני לא מאמין בשום דבר. ממש כך. לא מאמין בכלום. אני רק חי את חיי, יודע מה שאני יודע, לא יודע מה שאני לא יודע, וזהו. מה שטוב לי - זה טוב. מה שרע לי - זה רע. לא מאמין בשום דבר. אמונה, לפי דעתי, היא השערה ללא בסיס עובדתי. אמונה היא דבר מסוכן. הפסקתי להאמין ברגע שהבנתי שאין טעם להאמין. אמונה היא פעולה שצריך להימנע ממנה עד כמה שאפשר. "האם תוכל לגלות קצת סובלנות כלפי מישהו שלא חושב כמוך?" בהחלט כן. אין לי שום אינטרס לגרום לך להיות חילוני. אני לא ארוויח מזה שום דבר. אני רק יכול לומר לך שאמונה היא הימור חסר-סיכוי. כל דבר שתאמין בו באמונה שלמה - תמיד יכזיב. נסה לחיות את החיים כמו שהם, הטל ספק בכל דבר, חשוב טוב לפני כל פעולה, היה שמח כאשר יש שמחה והיה עצוב כאשר היה עצב. אמונה היא הימור חסר-סיכוי. זה לא פסימיזם, זה ריאליזם וטוב לי להיות ריאליסט.

begone

New member
לא, ממש לא

אין לי אף חבר דתי. ותתפלא כמה קל לגרום לחילונים-למחצה להיות חילונים לחלוטין. אתה רק יושב איתם שעה-שעתיים ומסביר להם למה אין אלוהים, והם בסוף אומרים ´אתה צודק´ במבט עצוב, כאילו הם איבדו משהו, ואז הם נרגעים וקולטים שהכל בסדר ושום דבר לא קרה.

uuaa

New member
שטויות

אולי לפי התפיסה שרואה בספר הזוהר ובקבלה גיבוב של שטויות אתה צודק. ועכשיו ברצינות, כתוב בגמרא (שבת) שתולעת בבשר של המת כואב כמו מחט בבשר של בנאדם חי. לפי היהדות נשמת המת נמצאת ליד הגוף עד שנה לאחר מותו. וגם לאחר מכן, חלק מנשמתו נשאר בגויה עד תחת המתים. גם לפי הקבלה נשארים בגוף של הבנאדם 288 ניצוצות לאחר מותו. (ורמז לדבר: מרחפת - מת = רחפ = 288) (אבל כל זה לא מיועד לאנשים שמתביישים בדתם, פויה)

למעלה