פשוט מאוהבת

פשוט מאוהבת

שלום לכולם, אני חונכת של ילד אוטיסט בן 12 ואני פשוט מאוהבת. ולמרות כל התסכול שיש בהשקעה ללא תמורה, זה שווה את זה. כשהתחלתי לעבוד איתו, העצמאיות ורמת התקשורת שלו היו נמוכות מאד, אפילו שואפות לאפס. לא ידעתי למה לצפות, למרות שבעבר עבדתי עם אוטיסטים אבל בגישה שונה לגמרי. בעבר טיפלתי באופשיין וכיום ב a.b.a + טיפול במשחק. אני משתדלת בכל טיפול ללמד הכי טוב שאני מסוגלת + לטפטף כמה שיותר רגעים של שמחה. ועכשיו אחרי כמעט שנה שאני איתו, אין בכלל מה להשוות. הוא הרבה אבל הרבה יותר עצמאי, מתקלח, מצחצח שיניים, מתלבש, ומארגן שולחן לארוחה לבד. נוסע על אופניים ללא גלגלי עזר ומחליק על סקטים. כרגע הוא לומד לקנות במכולת לבד. התקשורת שלו השתפרה בצורה מדהימה. הוא מבקש דברים שלא יכל לבקש בעבר. בנוסף הוא מאד מאד השתפר מבחינה לימודית, קריאה, כתיבה ,חשבון וכו'. וכמו שאמרתי, אני פשוט מאוהבת בילד המקסים הזה וזאת בעצם התמורה הקטנה שלי. ובמידה מסוימת, אני לפעמים ממש מעריצה אותו, על הרצון שלו להתקדם ולגדול. אני רואה שהוא באמת באמת רוצה. ואני כל כך מאמינה בו! ובמשך הזמן אני יותר ויותר מבינה, כמה אפשר ללמוד מהילדים האלו. הם באמת ילדי מלאכים!

beezi

New member
נועה, ../images/Emo45.gif מעודד לקרוא את דבריך

וזאת לאחר ההודעה של "עוגה עוגה" שלטעמי ולדעת הורים רבים צריך להחליף מקצוע. אני הייתי רוצה חונכת כמוך לבן שלי.

avneh

New member
../images/Emo140.gifנועה את מקסימה!

אני ניסיתי להבין את עוגה עוגה. האמנתי שהוא כתב את מה שכתב פה בפורום הזה בגלל התסכול שהוא חווה בחונכות שלו. הוא ניסה לקבל אמפטיה דווקא מאיתנו, ההורים לילדים אוטיסטים. ציפה שנבין את התסכול שלו בגלל שזה מה שגם אנחנו חווים לעיתים. גם לי כאמא, יש רגעים כמו שלו וזה לא אומר שאני לא אוהבת את הילד שלי. ההפך הגמור - אני חושבת שהוא הילד הכי חמוד ויפה בעולם, רוצה לתת לו את הכל כדי שיתקדם וכואבת את השונות שלו. מהר מאוד ראיתי שרוב ההורים כועסים על עוגה עוגה ומזדעזעים ממנו. רק אני מנסה להבין אותו... הודעה כמו שלך מחממת לי את הלב. כן ירבו כמוך! נטע

למעלה