פשוט לא!!!

-yaf-

New member
פשוט לא!!!

אני בת 18 ומתגייסת עוד כמה ימים. הדעות הפוליטיות שלי כבר די מגובשות ואני אמצה אותם בכמה משפטים: אני שונאת קיצוניים ופנאטיים ואנשים שכופים את הדעות שלהם על אחרים. ואני לא אוהבת אנשים שמתחשבים יותר באויבים שלהם מאשר בעם שלהם. הניסיון להגדיר אופי ואיכות של קבוצת אנשים בגלל העובדה שהם דתיים/ ימניים/ שמאלנים או לא משנה מה היא מגוחכת. אין לי שום דבר נגד דעות שונות אבל מה שקורה בפורום הזה זה גועל נפש! "הימין רצח מנהיג פוליטי" (???!) מה זה צריך להביע? עוד לא הבנתם שמקור כל הצרות היא צרות המוחין הזאת? הכל שחור ולבן???????! כל אדם בעולם אחראי על המעשים שלו. שלו בלבד. ולכל אדם הזכות להאמין במה שהוא רוצה ולאף אחד אין זכות לערער על זה. באשר לצבא ולהתעסקות האובססיבית בחוקים המיותרים שלו. נו באמת! הצבא הוא ה-כ-ר-ח-י למדינת ישראל ובלעדיה אין לאף אחד מאיתנו מה לעשות פה. המדינה הזאת חשובה לי והאנשים פה הם מדינת ישראל. אני לא רואה את עצמי בשום מקום אחר, אין לי ארץ אחרת ואני לא יודעת מה אתכם אבל אני לא חושבת שזה מוסד שצריך לזלזל בו. בזכותו אנחנו עוד חיים. כמובן, לכל אדם הזכות להיות פציפיסט, ולדעתי לא צריך לגייס אדם לצבא אם הוא לא מעוניין בכך, אבל באמת שהצבא כבודו במקומו מונח! העניין הוא שנורא קל להגיד "אתם לא בסדר". נורא קל להיות הומניים ולהיות "יפי נפש" ולא לראות מי האויבים האמיתיים שלך. אני גרה ליד כפרים ערביים, במהומות שנה שעברה כמעט רצחו אדם מהישוב שלי אנשים שראינו בתור שכנים וידידים. זה הימם אותי. לא כולם כאלה, אבל יש גם כאלה. תבינו שהאוייב קיים, ודי לשנאה בתוכנו ודי לתת יותר כבוד והבנה לאנשים שמוגדרים כאויבים, אבל לאבד את עקרון הפלורליזם והסובלנות כשמדובר באנשים מתוככם. זה עם אחד. די לשנוא , די לסווג, ודי לדעות קדומות, משני הצדדים. תנסו באמת לחשוב על זה. אולי יש בזה משהו...

טל קר

New member
??

דוקא בשל חשיבותו של צה"ל, דווקא בשל מרכזיותו בחיים של כל אחד ואחד מאיתנו חשוב שהוא יעמוד לביקורת. לא רק שלא ראיתי התעסקות אובססיבית בנוגע לחוקים בצה"ל, אלא ראיתי רק ידיעה אחת בנושא מאז הקמת הפורום בתפוז, וגם היא נשמעת לי לא אמינה. וחבל. צה"ל ראוי שיעמוד לביקורת ציבורית. הצבא הכרחי, אבל לא כל דבר בצבא הוא הכרחי. ולא כל נורמה בצבא היא הכרחית. אגב, מהודעה אחת הפכת את זה להתעסקות אובססיבית? לא אמרת שאת לא אוהבת קיצוניות? אגב, אם את חושבת שמדובר באדם אחד בלבד, יגאל עמיר, שפעל במנותק מרוח הדברים שהיתה לפני הרצח, מהתמונות של רבין במדי אס אס, מארון הקבורה, וכו´ (אולי הם לא התכוונו, האין כולנו טורחים להגיע להפגנות רק כדי לצעוק דברים סתמיים ששום דבר לא עומד מאחוריהם מסיבה לא ברורה?) אני מציעה לך לפנות לפורום מולדת לראות איך לדעת כמה אנשים שם לא אדם אחד רצח את רבין אלא מדובר בקונספירציה של השמאל. לא פחות. ובקשר ליש גם כאלה, יש גם כאלה בכל מקום. וגם בתוך העם שלי יש אנשים שאיני רוצה שום קשר עימם בשל מעשיהם. אגב, מאוד יתרום ל"די בשנאה בתוכנו" אם תמנעי על סמך שתי הודעות מלכנות פורום "גועל נפש". זה גם יהפוך את דבריך על שנאת קיצוניות ליותר אמינים.

רעות כ-ץ

New member
ובכן..

ההצהרות שלך על "שנאה" (מלה לא קיצונית בכלל) לקיצוניות די מנותקות מתוכן ההודעה עצמה, אבל לא נהיה קטנוניים. ובאשר לתוכן: הקביעה שהצבא הוא ה-כ-ר-ח-י למדינת ישראל היא שנויה במחלוקת. היות וחלקנו לא רואים בצבא גורם חיובי, תורם ובונה, אלא גורם שלילי, מזיק והורס, אין טעם בהכרזה ש"הצבא כבודו במקומו מונח": כל אחד מתיחס לצבא (כמושג וצה"ל בפרט) בהתאם להשקפת העולם שלו, ויש כאלה שכנראה יבחרו לא להניח כבוד בקרבת הצבא. לגיטימי. לגבי המושגים "הומניים", "יפי נפש" וכו´. אני כנראה נחשבת על סמך דיעותי ל"יפת נפש" (וזאת למרות שטרחת לציין שאין לסווג אנשים ולהדביק להם תוויות מראש..). אם אכן כך הדבר, אני לא רואה במה החיים שלי קלים יותר מהחיים שלך למשל. אני מנסה לחיות בסינכרוניזציה מירבית עם העקרונות שלי, ולא תמיד זה דווקא קל, אם בכלל יש משמעות לתואר "קל" בהקשר הזה. אני לא רואה את עצמי מחויבת להגדרות שהגדירו עבורי הממסד, הממשלה, הקונצנזוס או התקשורת. המונח "אויבים" לא רלוונטי.. אני מעדיפה לחפש שותפים - שותפים לדרך, שותפים לרעיון, שותפים למטרה, שותפים למאבק. כך אני מגדירה את שותפי, ולא עפ"י פרמטרים של לאום, דת, גזע, מין וצבע. כשאת מדברת על "אנשים שמוגדרים כאויבים", את מדברת על הגדרה שלא אני קבעתי ולכן אני לא רואה צורך להתיחס אליה. אני מתיחסת לאנשים בהתאם להגדרות שאני מגדירה אותם (כנ"ל לגבי אלה ש"בתוכנו").

את צודקת בהחלט, רק

שאני רוצה להבין, את מאשימה את נוער מרצ (שאני לא אחד מהם, רק להבהיר) בכל הדברים האלו? זה מגוחך קצת, את יודעת? אכן, יש בנוער מרצ פנאטים (אפשר לשים לב לזה מיד. אני צורח את זה כל הזמן שאנשים מנסים להיות יותר מדי יפים -עד כדי כיעור לפעמים) לדרך מסויימת, אבל הם לא (לפחות פה, בפורום, ששורץ ימנים שבאים להוציא אנרגיות) מגדיר קבוצות, לא מסווג, לא בא לשנוא ובטח שלא בא עם דעות קדומות. אני חושב שכדאי לך לבלות כאן טיפה יותר ולראות בעצמך. נ.ב אני לא שונא קיצונים. אני לא שונא אף אחד. את אומרת "די לשנוא" אבל אומרת שאת שונאת פנאטיים וקיצוניים. גם הם בני אדם עם דרך הגיונית, הם מהווים את קצוות הקשת, ובלעדיהם אין קיום לדמוקרטיה (כמו שאין קיום לדמוקרטיה בלי ימנים קיצונים או חרדים קיצונים...) זה פשוט, צריך להילחם (= להתווכח) בקיצונים בשביל לצמצם את הקיצוניות שלהם אל המרכז, וצריך להיזהר מפניהם לפעמים. זה הכל.

ezrah_us

New member
מולדת

לאלו מכם החושבים כי על מולדת ניתן לוותר . אני מקדיש שיר זה. היש כבוי נשמה שמעולם לא אמר לעצמו: "זו מולדתי – ארצי שלי " ? היש מי שלבו לא יקד בקרבו כשפסע בביתו אחרי שובו משוט בשדות לא לו ? אם יש כזה היטב ציינוהו – שירת חוצות לא תרון למענו . תהי אשר תהי תהילתו , יגאה כאשר יגאה שמו יצמח עושרו ככל שתאבה נפשו על אף תהילתו, עוצמתו ,וממונו, האומלל , המכונס כולו בתוך עצמו, יחיה אמנם , אך בכפל מוות יאבד שמו ויצלול אל תהום הנשייה ממנה הגיח , באין מכבד ובאין באין סופד משגיח.

למעלה