פשוט לא להאמין!

רועי אפ

New member
TOKYO

קודם כל תחייב אותו להחליף מנעול ובגלל התקרית, תגיד לו שאם הוא רוצה להכנס, אז שייתאם את זה אתך. לשם הרתעה, אתה יכול לקנות מערכת אזעקה פשוטה - יש ב100-200 דולר.

ננסנס

New member
טוקיו, האם כל היפאנים כאלו?

כלומר כתבת "זאת גרם לי לשנוא אותם לתעב אותם בא לי להקיא מהם". הרי אני מניח שפועלים זרים בישראל חוו חוויות נוראיות לא פחות ולא הייתי רוצה שיחשבו כך על כולנו. האם קשה לחיות ביפן? כישראלי, זר או בכלל?

Tokyo

New member
ברור שלא כולם כמוהו

ופה אין פועלים זרים וזה לא קשור בכלל כי אם בארץ באים עושים חיפוש או לתפוס פועלים זרים זה משהו אחר לגמרי אתה מודע לזה פחות או יותר- הענין הוא שיפנים מבוגרים שיצאו לפנסיה מאוד משועממים ופדנטים. שמתי לב שהוא מסדר גם את הדואר בתיבה - הוא עבר את הגבול! ביפן מאוד מאוד קשה להשכיר דירה בתור זר לא משנה ישראלי או לא , הם לא משכירים לזרים בדרך כלל אלא אם כן יש לך חברה או אשה יפנית שרושמת את הבית על שמה- בקיצור סרט אחד שלם לגור כאן- כל הענין שלא נראה לי שהמשטרה תעשה משהו נראה לי אני ידרוש ממנו חודשי שכירות חינם לתקופה מסויימת אם לא, נשלח לו סוללה של עורכי דין
שבת שלום טוקיו

פשוט מפחיד......../images/Emo5.gif

אם אני הייתי רואה מישהו זר בחדר שלי...בטוח הייתי מתעלפת מרוב פחד... מומלץ ביותר להחליף דירה כי את האמון בבעל הבית הזה אבד... בהצלחה

נראה לי שזה

נראה לי שזה מקרה די חריג היפנים בדרך כלל מאוד לא חטטניים . כך התרשמתי משהותי ביפן (חצי שנה). לכן אוליי באמת עדיף לסגור את הדברים בניכם, ואני בטוחה שמרוב בושה הוא לא יעז להרים את הראש כשתעבור בסביבה. בהצלחה.

MicMik

New member
לא רק שלא ירים את הראש

צפה לפיצוי רציני ביוזמתו

gozala

New member
כולנו פה אחד: compensation../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

שאכן יוותר על שכירות, (נראה אותך מוציא את זה ממנו, תלוי כמה אשם הוא מרגיש) אחרת אני מתלונן (גם המשטרה בטוקיו עונה ש"אין עניין לציבור"?) או פונה לעו"ד. ושישלם על החלפת מנעול!

efrat100

New member
לפני שאתה מחליף מנעול....

תבדוק היטב מה כתוב בחוזה שלכם על שינויים בדירה. למרות שהוא לא היה בסדר (ועל זה אני תיכף אוסיף בפסקה נפרדת) יכול להיות שאם תחליף מנעול הוא יוכל לתבוע אותך (עד כמה שזה נשמע אבסורדי, אבל זאת עדיין הדירה שלו). כך שאני אולי הייתי מוסיפה את הסוגר הפשוט (כמו אלא שיש על הפלדלת בארץ מתוך הדלת) שזה רק משהו שמבריגים ולא צריך להחליף את כל המנעול. בקשר למה שהוא עשה - חודש/חודשיים שכירות נשמע לי פיצוי הולם. קשה לי להעריך כמה המשטרה תתייחס לזה ברצינות הראויה אם באמת תלך על האופציה הזאת, כי אני ממש לא מכירה את המשטרה היפנית. בכל אופן, אני הייתי מתחילה לחפש דירה אחרת בלי שום קשר. ואם אתה רוצה להשאר אולי כדאי לשאול לקנות Nanny Cam (רק שאתה שומר על הדירה ולא על התינוק...). אפרת

Suity

New member
../images/Emo18.gif

אני הייתי מקבלת התקפת לב אם זה היה קורה, תעבור דירה מהר אבל קודם תראה לו שאתה ישראלי

שכירות חינם ??

אני הייתי תובע אותו ומוציא את הדירה. ובלי שום בעייה הייתי "לוקח" חיריקירי על המצפון שלי. על טעויות משלמים.

הייתי פונה למשטרה

יש לך חוזה? כתוב בו שהוא יכול להכנס מתי שבא לו? אם לא, אז זוהי פריצה. בכל אופן לא הייתי עוברת בשתיקה, אבל גם לא הייתי עוברת דירה.

ש משהו בזה

אפשר לשים מצלמה נסתרת, לחפש דיירים נוספים של אותו בעל בית, להוציא ממנו וידוי מוקלט (כביכול בשיחה פרטית בטלפון ולהקליט) ואם באמת חסרים דברים, יש סיכוי שהם יימצאו אצלו

לא הבנת אותי

לא התכוונתי לשאלת אמונתם בעצם קיומו של החיטוט. התכוונתי ב"התיק נסגר מחוסר עניין לציבור". במילים אחרות - שאין הבדל בין פנייה למשטרה ואי-פנייה למשטרה.

billy milligan

New member
היחיד שנכנס לארון שלי חוץ ממני

זה החתול שלי סמוקי
אני לא יודע מה החוקים אומרים אצלך, אבל פה בניו זילנד זה נחשב לפריצה. על כל המשתמע מזה. ונכון שפה מנסים כמה שאפשר לדבר ולנסות לשמור על דברים רגועים ולא ללכת לקיצוניות, זה הכול במוקדמות. ברגע שנעשתה ה"טעות" יורדים עליך חזק עד הסוף. בעל הבית שלי מנסה למכור את הבית כבר כמה חודשים. יום אחד אני חוזר הביתה מגלה את סוכן המכירות מתכונן להכנס לבית ולהראות אותו לקונים, בלי לתאם איתי מראש. אמרתי לו שיעוף לכל הרוחות (בנימוס
) התקשרתי לבעל הבית ולבוס של הסוכן וצעקתי עליהם (בנימוס
) ואז התקשרתי לארגון הדיירים המקומי ושאלתי מה עושים. ענו לי תדבר איתם ותנסה ותעשה כך וכך יענו לדאוג מראש שזה לא יקרה. אבל אם יש לך הוכחות שבעל הבית או הסוכן נכנסו בלי אישור, זה נקרא פריצה. ובלי לחשוב פעמיים תלך למשטרה להתלונן. זה מה אמרו לי וזה מה אני ממליץ.

billy milligan

New member
היחידי שנכנס לארון שלי חוץ ממני

זה החתול שלי סמוקי
אני לא יודע מה החוקים אומרים אצלך, אבל פה בניו זילנד זה נחשב לפריצה. על כל המשתמע מזה. ונכון שפה מנסים כמה שאפשר לדבר ולנסות לשמור על דברים רגועים ולא ללכת לקיצוניות, זה הכול במוקדמות. ברגע שנעשתה ה"טעות" יורדים עליך חזק עד הסוף. בעל הבית שלי מנסה למכור את הבית כבר כמה חודשים. יום אחד אני חוזר הביתה מגלה את סוכן המכירות מתכונן להכנס לבית ולהראות אותו לקונים, בלי לתאם איתי מראש. אמרתי לו שיעוף לכל הרוחות (בנימוס
) התקשרתי לבעל הבית ולבוס של הסוכן וצעקתי עליהם (בנימוס
) ואז התקשרתי לארגון הדיירים המקומי ושאלתי מה עושים. ענו לי תדבר איתם ותנסה ותעשה כך וכך יענו לדאוג מראש שזה לא יקרה. אבל אם יש לך הוכחות שבעל הבית או הסוכן נכנסו בלי אישור, זה נקרא פריצה. ובלי לחשוב פעמיים תלך למשטרה להתלונן. זה מה אמרו לי וזה מה אני ממליץ.

Ho Oh

New member
טוקיו, לא הייתי נגררת

למשפט כ"כ מהר בארץ זרה. נכון מה שעברת זה מפחיד, מדאיג וחולני במידה מסויימת (גם ע"פ התיאור עם המכתבים) אבל תמיד יש אבל. ניתנו פה המלצות לא רעות כמו סוגרים פנימיים לדלת ואזעקה ואת הכל אתה יכול לנסות להוצי על חשבונו. החלפת מנעול - אם הוא יעשה זאת היה סמוך שהוא ישמור לו העתק של מפתח ואולי זו זכותו ובאשר להחלפת מנעול על ידך את זה הייתי בודקת כפי שהציעה עדי כי אולי בתוקף החוזה אינך יכול. בשלב ראשוני תעשה ספירת מלאי ואת תמצא שחסרים לך דברי ערך אז פנה למשטרה. בשלב שני הייתי ממליצה לנסות לחפש בית אחר ועד שצתמא תגיד לו שיתקין אזעקה או סוגר פנימי לדלת שלפחות לתקופת ביניים זו תרגיש קצת יותר בטחון. החוויה היא לא נעימה ואני מכירה אותה כי לנו פרצו לבית סינים בעודנו ישנים בבית. היה חזק ושבת שלום.

Lina nj

New member
יפנים לא מפחידים, רק ../images/Emo153.gif

מוזרים מאוד. לא יודעת אם אתה חדש בבניין מגורים הזה או לא, אך ניחוש שלי הוא ככה - או שיש לך עסק עם איזה קלפטומן (עסק מעולה לאדם כזה - להשכיר דירות), או שהוא נורא הסתקרן לגביך. אל תשכח שביפן הדלה בפשיעה, כשכן קורה משהו - בד"כ זה משהו נורא מוזר ומעוות. הייתי מדברת איתו בצד ומפחידה אותו כמו שצריך: משטרה, חברים שחקני רוגבי אוסטרליים וכו'. חרקירי הוא לא יעשה מזה, אך ייבהל. ותגיד לו שתספר את זה לדיירים אחרים וההשלכות של זה, לפי רצונך. סה"כ יפנים הם לא מזיקים, די פוחדים מזרים ולא אוהבים להתעסק איתם. Gambatte kudasai!

למעלה