פשוט לא ייאמן...

offirla

New member
פשוט לא ייאמן...

לפני מספר ימים, דנו כאן בפורום על אפוד זוהר. אני אמרתי שאין תקן לאפוד זוהר, וכעבור מספר דקות, תיקנתי את עצמי, כיוון שמצאתי באיזה אתר כי יש תקן לאפוד זוהר, וציינתי "לא ניתן לדעת באם האפוד עומד בתקן". בעקבות אותו קטע שקראתי באותו אתר, ואת זה שחזרתי מדבריי, שלחתי דואר-אלקטרוני אל מכון התקנים בנושא. זה מה ששאלתי: " שלום רב, בעוד כשבועיים, תיכנס ייכנס לתוקף סעיף 65ב(1) בפקודת תעבורה, לפיו חייב כל נהג להחזיק אפוד זוהר ברכבו. על-פי אתרי אינטרנט שונים, הבנתי כי לצורך כך נבנה תקן לאפודים זוהרים ומספרו 1258/4. רשתות השיווק קפצו על המציאה, ומוכרים הרבה אפודים, וכל אפוד זוהר, שונה מאפוד אחר שנמכר ברשת שיווק אחרת. אז.... איך אנו, הציבור נדע איזה אפוד לרכוש? הרי, להציג סמל של מכון התקנים, כל אחד יכול.... בקלות מורידים את הסמלים מאתר האינרנט שלכם, ומדפיסים אותם על הבד.... בקיצור, איך אני מבדיל בין זיוף לבין אמיתי? " וזו תשובתם: " אופיר שלום, בעיקרון אתה צודק. אין דרך לדעת אם האפוד נבדק במכון התקנים אם לאו אלא אם יש לו תו תקן של המכון. כיום אין לאף אפוד זוהר תו תקן ולמרות זאת כל האפודים חייבים בדיקת התאמה לתקן ביבוא. הדרך היחידה למעשה העומדת לצרכן לדעת שהמוצר מתאים לתקן ושסביר להניח שנבדק במכון זה - הסימון בעברית על גבי המוצר. במידה וקיים סימון בעברית עם כל פרטי היבואן, הוראות לבוש, כביסה וכד' סביר להניח שהמוצר נבדק במכון. בדרך כלל מוצרים שמוברחים ארצה או שנכנסים ללא בדיקה נושאים את פרטי היבואן בלבד וגם זה באנגלית ולא בעברית. בברכה, ד"ר צבי קרן מנהל המעבדה לכימיה וטקסטיל טל': 03-6465214 פקס: 03-6465036 "

be_roo

New member
בוקר טוב אליהו....

כך הדברים מתנהלים כאן, הרבה לפני חוק האפודים הזוהרים.

OLYMPIAKOS8

New member
תגיד לי..

אין לך מה לעשות בחיים?!?! "עבר את המכון תקנים או לא" נו באמת..

OLYMPIAKOS8

New member
ממה הפגעת?

בסה"כ אמרתי את האמת. אז יצא חוק של האפוד הזוהר. כולנו נקנה, וזהו מזה משנה מכון התקנים או מכון ליווי? זה להתעסק ב"קטנות".

Marble Arch

New member
מעניין שזה יוצא מבנאדם שבמשך חודש

התעסק בסוגיה "טסט ב11 בבוקר או ב11 וחמישה? לשים על ניוטרל ברמזור או לא? ביום שני או שלישי?"..
נו אופנס כמובן.

OLYMPIAKOS8

New member
לא שכחת לי את זה אה :)

וד"א תגיד כדאי לי להגיע לטסט עם עדשות או בלי :)

WildLove

New member
תקן אותי אם אני טועה, אבל לפי מה

שהם אומרים, אני גם יכול לקחת דף ריק לצבוע אותו בצבע צהוב או לצבוע חולצה עם ספרי צהוב - וזה גם אמור להחשב לאפוד זוהר, כי הרי אין תקן?

למעלה