פשוט לא יאמן

בן אביו

New member
אף אחד לא אסר להשתמש במדרכה

אנשים פרטיים לא יכולים לאסור להשתמש במדרכה.
אין להם אמצעי חוקי לכפות זאת.
שמו שלט שמבקשים. את יכולה לסרב לבקשה ואם מישהו ינסה לכפות עלייך הוא ימצא את עצמו במעצר, ובצדק.

Sophalin

New member
לא נכון

אם הם רוצים להציב שלט כזה צריך לקבל אישור לעיריה. לא כל אחד יכול לשים שלט איפה שבא לו ואיך שבא לו.
אדם נכה למשל לא יכול לשים תמרור שמורה על חניית נכים ליד הבית שלו או אפילו לשים שלט שמבקש להתחשב בזה שבבית גר נכה ולא לחנות שם.

cwen

New member
ואם ברחוב חילוני ישימו שלט שמבקש מחרדים

לא לעבור במדרכה ליד בית קפה שיושבים בו הרבה אתיאיסטים כי זה מפריע להם בעיניים לראות לבוש חרדי, גם תתייחס לזה בשוויון נפש ותגיד שזכותם לשים שלט?

בן אביו

New member
לי אישית אין בעיה עם הפרדה בין חרדים וחילונים

וגם היה מקרה לא מזמן בקניון רמת אביב שפעילות של חרדים הפריעה לבאי הקניון, אז ההנהלה ביקשה מהחרדים לא לעשות את הפעילות שלהם.
לא כל דבר שמפריע לאחד צריך להוביל להימנעות או הרחקה של מי שמפריע לו. אבל יש דברים שכן. זה תלוי בתרבות.
בתרבות שלנו מקובל להפריד בין המינים. גם בחברה החילונית יש מקומות שמפרידים. הרבה פחות מקובל להפריד בין אנשים על סמך הלבוש או האמונה שלהם. כך שזה נראה יותר בעייתי.

cwen

New member
אבל זה לא אותו דבר

בקניון רמת אביב לא אסרו על חרדים להכנס כי לא רוצים לראות אותם. אסרו על חרדי אחד ספציפי להכנס כי עסק בפעילות אקטיבית שהפריעה לכל באי הקניון.
וכמובן, קניון זה עסק פרטי בעוד שרחוב זה מקום ציבורי ששייך לכולם.

אל תתן לי דוגמאות מתוך מקומות סגורים ששייכים למישהו.

איך לדעתך היה מתקבל שלט שמבקש מחרדים לא לעבור *ברחוב* כי המראה שלהם מפריע למישהו שיושב ליד הרחוב הזה?

בן אביו

New member
אני לא מדבר על החרדי שאסרו עליו להיכנס

זה היה בניגוד לחוק חד וחלק, ולהבנתי הנהלת הקניון לא לקחה אחריות על זה.
אני מדבר על זה שהנהלת הקניון ביקשה מהחרדים המסוימים להימנע מהפעילות שהפריעה לבאי הקניון. בלי לאסור עליהם להיכנס. וזה היה גם מוצדק לדעתי, וגם חוקי.
זה שמקום הוא בבעלות פרטית לא נותן זכות להפלות, אם המקום מיועד לשימוש הציבור. אני מציע לך לעיין בחוק איסור הפליה במוצרים ושירותים. אני בטוח שאת לא אוהבת את ההגבלות שיש בסופרים דתיים על צורת הלבוש של הנשים הנכנסות.

cwen

New member
להמנע מ*פעילות אקטיבית*

לעבור במדרכה המיועדת למעבר זו לא פעילות אקטיבית.
מה שהנהלת הקניון ביקשה מאנשי חב"ד זה להפסיק לפנות לאנשים ולשדל אותם להניח תפילין. זו הטרדה אקטיבית. ובהחלט זכותה של הנהלת המקום למנוע מאנשים להטריד את אורחי הקניון.
מצד שני אין להם זכות לאסור על אנשים בלבוש חרדי להכנס למקום כלשהו רק מכיוון שהם לבושים כחרדים.

אני באמת לא אוהבת את ההגבלות שיש בסופרים דתיים על צורת הלבוש של נשים נכנסות, אבל לפחות פה זה מקום סגור שההנהלה מפעילה בו קוד לבוש כללי. זו לא מדרכה ששייכת לכולם.
שוב, אני לא בעד הגבלה על לבוש בסופרים חרדיים, אבל זה לגמרי לא באותה ליגה כמו יוזמה פרטית למנוע מאנשים שימוש במדרכה. זו לא הבעיה של העוברים ושבים (או העוברות ושבות) שיש שם בית כנסת.

אסננוש15

New member
כי ה"ערכים" שלהם מנוגדים

לעקרונות השוויון, ע"פ החוק. לי מותר לעבור במדרכה עם איזה לבוש שבא לי, ומי שלא נאה לו שילך עם רעלה על העיניים.. מה זה מעניין אותי ??

ואני ממש בספק אם אתה חילוני ויש לך משפחה חרדית עושה רושם שאתה ממש אחד משלהם.

cwen

New member
אבל אין להם שום זכות להפריד ברחוב

השלט היחיד שהיה מקובל עלי זה בקשה (לא דרישה, בקשה) מאנשים (משני המינים) לא להתקהל ליד היציאה מבית הכנסת, כדי לא להפריע למתפללים שיוצאים בבת אחת כולם ביחד.

בן אביו

New member
לי נראה שהנוסח בשלט הוא של בקשה

"הנשים מתבקשות להימנע ממעבר-שהייה במדרכה"
אילו זו הייתה דרישה היה כתוב "נדרשות", ואילו היה זה לשון של איסור היה כתוב "אסור לנשים".
אבל ברור שאי אפשר לאסור על נשים לעבור במדרכה, בלי להשתמש באלימות, שרק תוביל לעוד יותר בלגן. אפשר רק לבקש.
מגברים אין מה לבקש לא לעבור/לשהות שם, שהרי כל העניין ששם הם עוברים ביציאה מבית הכנסת.

cwen

New member
יפה, והנה שורש הבעיה

שמבקשים רק מנשים ולא מגברים. זו אפליה, והיא אסורה. ואסור גם לאדם פרטי להתקין שלטים ברחוב על דעת עצמו.

תגיד, מה המטרה שלך פה בפורום?

בן אביו

New member
גם בתוך בית הכנסת מבקשים מנשים לא להיכנס

לחלק של הגברים. האם גם זו אפליה?
זה שאסור להתקין שלטים בלי אישור זה נכון. אבל זו נקודה טכנית ולא מהותית. הרי אם היה מותר להתקין שלטים, זה לא היה משנה לכם.

לשאלה שלך, זו שאלה טובה מאד. גם אני שואל את עצמי את השאלה הזו. הפורום הזה מופיע לי בדף הכניסה (כנראה כי פעם כתבתי פה במקרה) ולפעמים אני לוחץ עליו ורואה הודעה שיש לי מה להגיד לגביה. ואני באמת מתלבט אם לשלוח את התגובה שלי או לא. האמת היא שאני לא בדיוק מבין את המטרה של הפורום הזה. זה פורום ויכוחים? או שזה פורום של תמיכה במי שמתנגדים לכפיה דתית ולחרדים? לא ברור לי. בכל אופן לפעמים אני שולח את התגובה, ואז כמובן מעניין אותי לראות אם ענו לי, וככה זה מתגלגל.
אבל אם יגידו לי שהנוכחות שלי לא רצויה (אני בעיקרון תומך בחרדים, כי למרות שאני חילוני וגדלתי כחילוני, יש לי במשפחה חוזרים בתשובה חרדים שאני מכבד ואוהב אותם), אני אכבד את זה.

cwen

New member
אתה באמת לא מבין מה ההבדל בין בית כנסת לרחוב?

בן אביו

New member
מה ההבדל מאיזו בחינה?

את רצית לדבר על "אפליה".
בית כנסת הוא מקום ציבורי. הרחוב הוא מקום ציבורי. רק שבית הכנסת מקורה.
האם מותר להפלות במקום ציבורי מקורה?

אסננוש15

New member
בבית כנסת זה מקובל בגלל

שבית הכנסת במהותו נועד לצרכי דת וקדושה... אז ברור שאין כ"כ מה להלין וזה די לגיטימי. בוא נגדי שעל הפרדה כזו אף אחד לא יתלונן ולא יתבע.

אבל מדרכה????< אתה באמת לא מבין מה ההבדל בין מדרכה לבית כנסת? כאילו רק התקרה עשתה לך את ההבדל בין שניהם ???

Sophalin

New member
לא נכון

גם בבית הכנסת מדובר באפליה אבל היא מקובלת "בשם אלוהים" כמובן...

cwen

New member
בית כנסת הוא מקום ייעודי למטרה מסוימת

ומי שלא נוח לו עם מה שקורה בבית הכנסת ממש לא חייב להכנס אליו (הנה, אני נמנעת מכניסה לבתי כנסת בדיוק בגלל הסיבה הזו, של הפרדה בין גברים לנשים).
גם אנשים דתיים יכולים להתפלל מחוץ לבית הכנסת, והם יכולים להקים לעצמם בתי כנסת עם חוקים אחרים (כמו הקונסרבטיבים והרפורמים).

אבל מדרכה היא האמצעי שלך להגיע ממקום למקום. והיא מיועדת לשימושם של כולם באותה מידה, ואין לאף אחד זכות להפקיע חלק מהמדרכה לשימוש של קבוצה מסוימת בלבד.

ומדהים שאפילו הבחורה החרדית בפורום חושבת שאתה טועה.

בן אביו

New member
כלומר מותר להפלות בתלות בייעוד המקום

יש אפשרות לשנות ייעוד של מדרכה גם. למשל משנים ייעוד של המדרכה מול מסעדה, ואז המסעדה שמה שם כסאות ושולחנות, והולכי הרגל מתבקשים לא לעבור שם. מותר להם לעבור, אבל מצפים מהם להימנע.
לפעמים לוקחים מהמדרכה את הרוב שלה ואז הולכי הרגל צריכים לעבור בצד השני של הרחוב.
אם כך מה שנשאר זה רק לקבוע שייעוד של מדרכה ליד בית כנסת דומה לייעוד של בית הכנסת. כמו שייעוד של מדרכה ליד בית קפה דומה לייעוד של בית קפה. ואז אפשר להחיל את האפליה המותרת בבית הכנסת גם על המדרכה ליד בית הכנסת.

איזו בחורה חרדית יש בפורום?

cwen

New member
אסננוש 15 חרדית

ושינוי יעוד של מדרכה זה משהו שמותר לעיריה לעשות. וגם לזה יש חוקים, והמסעדה משלמת עבור השימוש במקום הזה.

לאנשים פרטיים אסור להחליט שהשימוש בחלק מסוים של מדרכה לא פתוח לכולם.
כנראה שעד שלא יאסרו *עליך* לעבור במקום ציבורי כי למישהו לא נאה להסתכל עליך, לא באמת תבין.

בן אביו

New member
היא חרדית? לא הייתי חושד לרגע

אז למה היא מדברת על החרדים כ"הם"?
טוב, יכול להיות, יש גם כל מיני חרדים כמו שיש כל מיני חילונים. זה לא מקשה אחת לא אצלם ולא אצלנו.
אם אני אגן על חרדים מזרחים יכול להיות שאולטרא-חרדי אשכנזי לא יסכים איתי.

בכל אופן את שוב חוזרת לאספקטים הטכניים במקום המהותיים.
הבעיה היא לא שעוברים על חוקי עזר עירוניים. או אפילו על חוק המדינה.
הבעיה שלכם היא ביחס לנשים שההתייחסות הזו מגלמת.
אם היו עומדים ברחוב ומחלקים עלונים שבהם כתוב שנשים מתבקשות לא לעבור שם, זה כן היה בסדר מבחינתך?
אני מניח שלא.
אני פשוט מראה לך שטיעונים * עקרוניים * על מעמד של מדרכה, כאילו אין שום הצדקה להפלות שם, אינם נכונים. רק הטיעונים הטכניים-פרוצדורליים נכונים.

אם יגידו לי שקטע מדרכה הוא לפני מקום שמשרת נשים (נגיד מלתחה, או מקווה, או אפילו חדר כושר של נשים בלבד) ויבקשו ממני לא לעבור שם כי זה מפריע להן כשהן בדיוק נכנסות ויוצאות ממקום שהן רוצות בידוד מגברים בו, אני אכבד את זה ברצון רב.

למעלה