פשוט ככה!

מצטער שאני נדחף

אבל אני יכול להסביר את כוונתו - יש מצבים שהמחשבות מתחילות לפתח דימיונות ודיכאונות גם כאשר באמת לא קרה כלום... והשאלה היא מה אמורים לעשות כדי שהדמיונות לא יפתחו מעשים שטותיים ? (לי יש פיתרון משלי שבאמת יצאתי ממנו, אבל בא נשמע את דברי הרב.. !) מקווה שהבנתי נכון...

אני עדיין לא רב

אבל תמיד כדאי לדעת את מקורם של המחשבות. וכשעושים משהו עם החיים, כשמוצאים איזשהו דבר חידוש, או דבר מה שיעניק סיפוק, אפשר בוודאי להתגבר על אותם מחשבות.

‏.....

אבל בשורה התחתונה כל בר דעת יודע שסיפוק יש רק בתורה ! אבל המציאות שבזמנים מסויימים הרגש שולט על השכל, והדימונות של סיפוקים מהבלי העולם הזה מתחזקים ! והאדם חושב לעצמו מדוע שלא ננסה למצוא את הסיפוקים בדברים נוספים ? וזה מה שמכניס את האדם לדיכאון שהוא לא יודע איך לנווט את הרגש לדברים החיוביים, וזה יכול להסתיים בהשלכות גרועות מאוד... עד שהוא יבין ויכיר שהסיפוק האמיתי קיים רק בדבר אחד... !

לא בכולם רגש זה הוא המכה

אבל אותם שרגש זה מפריע ומציק להם יצטרכו לעבור הרבה תהליכים ואם לא יהיה להם רב שידריך ויכוון אותם הדרך לאושר כמעט חסרת סיכוי אצלם. אם יחכמו ויתחברו לרב, הם בדרך הנכונה, במקרים רבים הוא יוכל לסייע להם בקיצור הדרך.

למעלה