פשוט הופעה מדהימה!!!

פשוט הופעה מדהימה!!!

כל מי שלא ראה את ההופעה עכשיו של DEEP PERPLE פיספס..... לצערי ראיתי רק מהאמצע... אגב ישהו יודע י היו אלו ששרו איתם בסוף את SMOKE ON THE WATER?? ואיזה אולם זה היה ואיזה תזמורת זאת הייתה??? טוב זה בטח כתוב כבר למטה לא חשוב...

בשתיים

באיזה ערוץ גרמני... אני חושב שזה היה הפעם הראשונה שהם משדרים משהו בלי לדבב אותו

deeper

New member
ההופעה הזו

היא חגיגה של 30 שנה לאלבום של דיפ פרפל a concert for a group and orckstra משנת 1969. האלבום הקורי הוקלט באולם הרויאל אלברט הול היינו האולם של הקונצרטים הקלאסיים של בית המלוכה. בזמנו התזמורת שליוותה את פרפל היתה התזמורת הפילהרמונית המלכותית של מלכת בריטניה ובקונצרט שראית התזמורת היתה התזמורת הפילהרמונית של לונדון כי התזמורת המלכותית ההיא פורקה. התזמורת הפילהרמונית של לונדון היא התזמורת היצוגית של בריטניה . המנצח היה פול מאן מגדולי המנצחים בעולם. הסיפור של הקונצרט הוא שמי שהלחין אותו היה (החלק הראשון) גו`ן לורד הקלידן של פרפל לפני 33 שנים והוא הולחן ללהקת רוק ולתזמורת של 160 נגנים. לורד שכח לגמרי מהעניין עם השנים אבל מוזיקאי נורווגי או שוודי לא. הוא כל הזמן חיפש את העבודה של לורד ולורד לא יכל למסור לו אותה כי הוא לא מצא. הבחור הזה ששמו ורטהיים עבד שלוש שנים עד שהוא חשב שהצליח לשחזר את כל העבודה. לקראת 30 שנה לאותו קונצרט הוא פנה ללורד וזה שמע את העבודה וביחד הם תקנו אותה במשך 3 חודשים. הקונצרט הזה הוקדש לורטהיים וסה``כ היו 3 הופעות ברויאל אלברט הול מהם הוקלטו שני דיסקים ודי. וי. די. מה שראינו בהופעה היו 55 דקות מתוך שעתיים ו 10 דקות. האומנים בסוף היו: הזמר הענק אך הגמד - רוני ג`ימס דיו (אקס ריינבו ובלק סאבאת ומנהיג להקת דיו) גיטאריסטים טוני יומי (בלק סאבאת` וסטיב מוריס וסטיב מורס של דיפ פרפל הבלונדיני בשחור. היתה היו זמרי אופרה מהאופרה האוסטרית.

Bodom-child

New member
היה ממש מעניין

אבל זה לא גרם לי לשנות את היחס שלי לדיפ פרפל... יש להם שירים יפים אבל עדין אני לא מת עליהם. למרות זאת הנגנים תמיד היו מעולים. הגירסא שהם עשו בסוף לסמוק און דה ווטר (אין לי כח להעביר לאנגלית) היתה פשוט מדהימה. דרך אגב מה שמו של הקלידן ?

untitled

New member
הייתה הופעה מצויינת

באמת לא הבנתי פתאום מאיפה הגיעו עוד 2 גיטריסטים וזמר וכו` וזה היה ב SAT3, ערוץ גרמני (47 בכבלים) מתי באמת יש שידור חוזר, או שידור מלא של הכל

untitled

New member
איך קוראים לגיטריסט

זה עם השער הארוך החלק, הגיטרה הכחולה והאצבעות המהירות

אגב עם אני לא טועה

הגיטריסט הקודם שלהם היה סטריאני... זה יכול להיות דבר כזה?

deeper

New member
ככה .. ללמוד למבחן:

גו`ן לורד הוא הקלידן. הגיטאריסט הוא סטיב מורס לשעבר קנזס וגם בעל להקה משל עצמו שבינתיים שבקה חיים לכל חי שמה : דיקסי דרג. להקה מעולה אבל כשהוא גוייס לפרפל הוא עזב את זה ומילא רק התחייבויות שהיו לו לחברת התקליטים. טוב, סטיב מורס הוא מרצה בסימנסטרים של קיץ לגיטארה ולג`ז באוניברסיטת מיאמי הוא היה תלמיד של נגן ג`ז מפורסם ששכחתי את שמו והוא המורה לגיטארה של גו`ן פטרוצ`י (כן). מורס החליף את ג`ו סטאריאני בדיפ פרפל. גו` סטאריאני החליף את ריצ`י בלקמור שהוא הוא הגיטאריסט של דיפ פרפל והוא עזב אותם באמצע סיבוב ההופעות שלהם לאלבום דה באטל רייג`ס און בגלל שהוא לא יכל יותר לסבול את אהבת הקהל לאיאן גילאן הזמר. הלאה: ג`ו סטאריאני המשיך איתם את סיבוב ההופעות של האלבום ביפן ובמזרח הרחוק אבל לא יכל (ומאוד רצה) להיות הגיטאריסט שלהם בגלל החוזה שלו עם חברת התקליטים הוא אינו בעל לבל פרטי כמו פרפל ולכן נאלץ לרדת. סטיב מורס כיום הוא ענק בזכות ההצלחה העצומה של הלהקה אחרי לכתו של בלקמור ובגלל שני אלבומים טובים מאוד שהם הוציאו פרפלדיקיולאר ואבנדון (שיותר נכון לקרוא לו א בנד און ). אז זה בקצר היסטוריה של התקופה האחרונה ללהקה של 33 שנה.

deeper

New member
כן פט מטיני

זה שמו של המורה של מורס. ואין שידור חוזר כבר בדקתי אבל הקלטתי...

wiz

New member
לא הוא לא המורה של פטרוצ`י

אבל הוא כן היה ההשפעה העיקרית שלו.

למעלה