באמת אין לי זמן רב
בכל זאת שאלתך נגעה לליבי. קראתי כאן את השרשור. כל הכותבים כאן הם אנשים משכמם ומעלה אבל אנשים. כל אחד יכול לטעות. אינני מכיר את איגי. אני מכיר את "חברותא" ויכול להמליץ עליהם באמת בע"מ למרות שאינני מסכים איתם בנושאים רבים. עם זאת אני יודע, שאיש מהם לא עוסק בשכנוע לעבור על מצוות הדת. אדרבא! משרוצה להתחזק, יכול לקבל מהם עידוד ותמיכה בלי כל קשר להשקפתם של חברי הקבוצה, המהווים מגוון רחב של דעות. אני מכיר מקרוב את הרב רון ואת הו"ד ויודע, שהשקפתו היא השקפה אורטודוקסית נקייה. עם זאת גם הרב רון יודה, שהתורה איננה רק שחור ולבן, שאלמלא כן, מה טעם ביום הכיפורים? אומנם התורה איננה תורה של פשרות אבל גם לא של "הכל או לא כלום". התורה נתנה לבני אדם ולא למלאכי השרת. מטבעם של בני אדם הוא, שיש בהם חולשות או חסרונות. שים לב לתגובתי לעיל לטיף טף על צערו על מות הרבנית קנייבסקי ע"ה. שים לב גם לתגובה קודמת שלי בעניין שחרורו הצפוי של גלעד שליט. לו היית חי 40 שנה קודם לכן, לבטח גם אתה היית אומר, שהמצב שלנו מצוין. איך זה מסתדר עם הביקורת הנוקבת שלי בשתי התגובות הנ"ל? הגמרא בסוף מסכת "מכות" מסיימת במעשה ברבי עקיבא וחבריו, שהיו מהלכין בהר הצופים, ומשראו את הר הבית בששממונו, החלו בוכים ורבי עקיבא משחק (= צוחק). כאשר שאלוהו, מפני מה הוא משחק לנוכח המראה הנורא, השיב להם: עד שלא נתקיימה נבואתו של אוריה: "ציון שדה תיחרש וירושלים עיים תהיה והר הבית לבמות יער", הייתי מתיירא, שמא לא תתקיים נבואתו של זכריה: "עוד ישבו זקנים וזקנות בחוצות ירושלים איש משענתו מרוב ימים". אינני נביא אבל אני יכול לצטט מפורשות את דברי הנביאים, שגרמו לרבי עקיבא לחייך באופטימיות לנוכח המצב. לא מעט נבואות נכתבו גם על התקופה שלנו וכולן מדברות על מצב קשה מאוד מבחינות רבות. קרא שוב את ההפטרה שקראנו אתמול (שבת חול המועד סוכות) ותראה, כי הדברים אינם נתפסים כלל במוחנו. אתה יכול להאמין וגם יכול שלא להאמין אבל המציאות טופחת בינינו ודברי הנביאים מתגשמים אחד לאחד. לפיכך צא מהבית אל הסוכה באוויר הצח וחשוב על המשמעות של היציאה מהבית המבוצר לסוכה הרעועה. על מי יש להישען? על אבינו שבשמים. עתה עשה ככל שביכולתך לתקן את מה שצריך תיקון אבל אם לא הצלחת בכך, אל תתייאש. נסה שוב ושוב אך רק אל תיםול לדיכאון. החיים מלאי נסיונות וחלקם קשים מזה. "והיית אך שמח" זו מצווה לכל השנה ("עבדו את ה' בשמחה). נכון. המצב לא פשוט כלל וכלל. משום כך אני ממליץ לכל אחד להרבות בצדקה ובמעשים טובים ללא חשבון. אל תחשוב, כמה מגיע לי וכמה מגיע לו, אלא שמח בחלקך. גם שלמה המלך במגילת קוהלת, שאף אותה קראנו אתמול, אמר דברים מעין אלה. אם תחשוב רק על הטוב, תרוויח שני דברים: האחד - יהיה לך טוב באמת, והשני - גם תדע להעריך את הטוב הייחסי. חג שמח, אחי היקר!