פשוט אבוד

לא ציפיתי שתקרא...

התגובות שלי לא נכתבו אליך באמת, אלא לכל מי שקורא פה באתר, ולי חורה שהוא מושפע מדעות קדומות של אחרים. אני לא חי במטרה ל"שעשע" אותך או ל"עניין" אותך

די! כפי שכתבתי לך גם באופן אישי

ההתכתשויות האלו חסרות תועלת ולא מכובדות, ולכן אני מפסיק אותם כאן ועכשיו. "דרך ארץ קדמה לתורה"

Nחמן

New member
באמת אין לי זמן רב

בכל זאת שאלתך נגעה לליבי. קראתי כאן את השרשור. כל הכותבים כאן הם אנשים משכמם ומעלה אבל אנשים. כל אחד יכול לטעות. אינני מכיר את איגי. אני מכיר את "חברותא" ויכול להמליץ עליהם באמת בע"מ למרות שאינני מסכים איתם בנושאים רבים. עם זאת אני יודע, שאיש מהם לא עוסק בשכנוע לעבור על מצוות הדת. אדרבא! משרוצה להתחזק, יכול לקבל מהם עידוד ותמיכה בלי כל קשר להשקפתם של חברי הקבוצה, המהווים מגוון רחב של דעות. אני מכיר מקרוב את הרב רון ואת הו"ד ויודע, שהשקפתו היא השקפה אורטודוקסית נקייה. עם זאת גם הרב רון יודה, שהתורה איננה רק שחור ולבן, שאלמלא כן, מה טעם ביום הכיפורים? אומנם התורה איננה תורה של פשרות אבל גם לא של "הכל או לא כלום". התורה נתנה לבני אדם ולא למלאכי השרת. מטבעם של בני אדם הוא, שיש בהם חולשות או חסרונות. שים לב לתגובתי לעיל לטיף טף על צערו על מות הרבנית קנייבסקי ע"ה. שים לב גם לתגובה קודמת שלי בעניין שחרורו הצפוי של גלעד שליט. לו היית חי 40 שנה קודם לכן, לבטח גם אתה היית אומר, שהמצב שלנו מצוין. איך זה מסתדר עם הביקורת הנוקבת שלי בשתי התגובות הנ"ל? הגמרא בסוף מסכת "מכות" מסיימת במעשה ברבי עקיבא וחבריו, שהיו מהלכין בהר הצופים, ומשראו את הר הבית בששממונו, החלו בוכים ורבי עקיבא משחק (= צוחק). כאשר שאלוהו, מפני מה הוא משחק לנוכח המראה הנורא, השיב להם: עד שלא נתקיימה נבואתו של אוריה: "ציון שדה תיחרש וירושלים עיים תהיה והר הבית לבמות יער", הייתי מתיירא, שמא לא תתקיים נבואתו של זכריה: "עוד ישבו זקנים וזקנות בחוצות ירושלים איש משענתו מרוב ימים". אינני נביא אבל אני יכול לצטט מפורשות את דברי הנביאים, שגרמו לרבי עקיבא לחייך באופטימיות לנוכח המצב. לא מעט נבואות נכתבו גם על התקופה שלנו וכולן מדברות על מצב קשה מאוד מבחינות רבות. קרא שוב את ההפטרה שקראנו אתמול (שבת חול המועד סוכות) ותראה, כי הדברים אינם נתפסים כלל במוחנו. אתה יכול להאמין וגם יכול שלא להאמין אבל המציאות טופחת בינינו ודברי הנביאים מתגשמים אחד לאחד. לפיכך צא מהבית אל הסוכה באוויר הצח וחשוב על המשמעות של היציאה מהבית המבוצר לסוכה הרעועה. על מי יש להישען? על אבינו שבשמים. עתה עשה ככל שביכולתך לתקן את מה שצריך תיקון אבל אם לא הצלחת בכך, אל תתייאש. נסה שוב ושוב אך רק אל תיםול לדיכאון. החיים מלאי נסיונות וחלקם קשים מזה. "והיית אך שמח" זו מצווה לכל השנה ("עבדו את ה' בשמחה). נכון. המצב לא פשוט כלל וכלל. משום כך אני ממליץ לכל אחד להרבות בצדקה ובמעשים טובים ללא חשבון. אל תחשוב, כמה מגיע לי וכמה מגיע לו, אלא שמח בחלקך. גם שלמה המלך במגילת קוהלת, שאף אותה קראנו אתמול, אמר דברים מעין אלה. אם תחשוב רק על הטוב, תרוויח שני דברים: האחד - יהיה לך טוב באמת, והשני - גם תדע להעריך את הטוב הייחסי. חג שמח, אחי היקר!

טיףטף2

New member
אני כל כך מבין אותך

הפיתרון היעיל ביותר עבור המצב בו אתה נמצא כרגע זה להתפלל הרבה לה' ולעורר חסדי שמים ולהכיר חבר'ה בגלך (תנסה להכיר את חברי הפורום)שמתמודדים עם מצב בו שלך או עברו מצב כמו שלך שתוכל לספר בפניהם את העובר עליך וללמוד מהם כיצד להתקדם בחיים בצל הנטיה המינית.(אם אתה שואף להקים בית בישראל אז רק לפני מספר שבועות כותב ותיק ופעיל בפורום התחתן עם בחירת ליבו.) הכי חשוב שיהיה לך חבר או ידידה טובים על מנת לשתף אותם בעובר עליך כך תוכל להתמודד טוב יותר.

avitano

New member
חיים ללא מסכות...

אני לא חושב שמישהו חי בעולם הזה בלי מסכה ולא, לא רק הומואים / לסביות לכל אדם יש את צרותיו אלו ואת הדברים שמקשים עליו בחייו כולנו לומדים לשים עלינו מעטה של אופטימיות, חיוך גם כשמבפנים אנחנו אוכלים את עצמנו יש עליות וירידות בחיים ולפעמים מרגישים בודדים ושהכל מסביב רע אבל תחשוב, יש לך בית, משפחה שעוטפת אותך, עבודה שמפרנסת אותך גם אם אתה לא אוהב אותה (בינינו כמה באמת אוהבים את העבודה שלהם?) חשוב שתכיר עוד אנשים במצבך, שתוכל לשתף ולהתמודד ביחד תחייך כי אתה בריא, כי אתה חי, נושם, משכיל ומותר גם להיות קצת עצוב מבפנים ולחשוב על החיים, זה בסדר, אני לא בעד לברוח מהבעיות או הדברים שמטרידים אותנו אבל אל תשקע בהם, כי טוב לא יוצא מזה הגעת לפורום שהוא בית חם, אתה יכול להכיר כאן אנשים מדהימים, כאלה שגם אני הכרתי ולשתף אותנו גם על גבי הפורום אשמח לשמוע ממך, אם אתה רוצה לדבר באופן פרטי תיבת המסרים שלי פנויה בשבילך שיהיה המשך חג שמח :] אופיר

timidy

New member
תודה לכל מי שהגיב

אמנם עכשיו אני מרגיש פחות גרוע, אבל מצבי הרוח האלה הם דברים שבאים וחולפים. יש פה מישהו ששיך במקרה לקבוצת איגי בוגרים? אשמח לשמוע ממנו תודה שוב וחג שמח לכם אחים!

איתן223

New member
הכל אבוד [רק זמני]

גם אני חווה , תקופות של שחור , שהכול נראה אבוד ורע ושאין מי שיעזור .. אבל גם יש תקופות בדיוק הפוכות , לא כך ? צריך לדעת להיות שמחים ולעודד את עצמנו , גם כשעצוב ורע לנו . לדעת לחוות את עצמנו . לדעת להכיר בבדידות , העצבות והכאב , ולהבין שגם הם נצרכים .. כמו הצד שמנגד: הביחד והשמחה , הסיפוק והאושר .. הכול הם צדדים של החיים . אלו דברים נרחבים, שצריכים עוד הרבה הסברים ועבודה על עצמנו .. וגם צריך מישהו שיתמוך בנו, ויבין אותנו ושיוכל לסייע ולעזור בדרכי פיתרון למצב .. ואיך לשנות אותו . מקווה שעזרתי במשהו .. :? שבת שלום

למעלה