פשוט אבוד

timidy

New member
פשוט אבוד../images/Emo10.gif

הגעתי למצב שפשוט איבדתי כל סיבה לחייך בחיים האלה. אני תמיד מנסה למצוא את הטוב שבדברים, אני חושב שבאמת יש הרבה דברים שאלוהים בירך אותי בהם. ומצד שני, אני מרגיש שבהרבה דברים שמו לי רגל - והגדול בהם הנטייה המינית (קשה לי אפילו לכתוב את זה). ואני מאוד שונא להרגיש קרבן, מסכן. אני מאמין שתמיד צריך להילחם ולנסות לשנות את פני הדברים למה שאתה שואף שיהיה! אבל לאחרונה פשוט אני מרגיש שהכל שחור - רוב החברים שהיו לי עזבו, כבר לא חלק מהחיים שלי, אני פשוט ב-ו-ד-ד, השתחררתי לפני כמה חודשים ואני עובד בעבודה נוראית. אני מודה על כל רגע שיש לי את ההורים שלי שהם לצידי (שלעולם לא אספר להם מה עובר עליי, כי זה בפירוש יהרוס להם את החיים). כל החג הייתי פרצוף תחת, ולמשפחה אין פשוט מושג... די! כמה אפשר כבר להדחיק? להלביש על הפנים חיוך מזויף? להעמיד פנים שהכל בסדר. שהכל יהיה בסדר. אני רוצה להכיר אנשים שהם באותו מצב כמו שלי, אבל כולם גם כן מתחבאים מאחורי אותה מסכה. מה עושים?:(

yuni9

New member
צרת רבים נחמת שוטים.../images/Emo8.gif

אם היית בא אלי אחרי השחרור שלי מהצבא הייתי יכול לכתוב על עצמי את אותם דברים. אתה לא צריך להשתנות בשביל אף אחד... רק בשביל עצמך... וזה אומר לשמור את הדברים הטובים.
כמו שאומר הרב קוק באורות התשובה. הייאוש מעצמך צריך לחזק אותך בגלל שזה סימן טוב שאתה לא מרוצה מעצמך.
אלא שחסר לך כח להתמודד עם החיים באופן ישיר כרגע.
לא מספיק ללמוד, צריך להתפלל...ולהשתדל...ולהתפלל.
תרועה...שברים...תרועה להאמין שה' אוהב אותך כמו שאתה וגם שאתה יכול להיות הרבה יותר טוב. לפני ששואלים מה לעשות. צריך לשאות מי אני ומה מטרתי בחיים... שזה קל מאוד, אבל מסובך מאוד. תהיה חזק. נכון שהרבה מאיתנו כאן מתחבאים, אולי מעצמנו, אולי מאחרים. ואולי סתם כי לא כל דבר צריך להוציא לאור בתרועת חצוצרות.
יש כאלו שחושבים שהפיתרון הוא לספר, ככה אולי תהיה בודד אבל ככה תוכל למצוא מי באמת אתה יכול לדבר איתו.
מה שכן באופן כזה שהזהות חסויה אפשר לדבר, להתחבר, בצורה אינטימית וחסרת פניות..
לגעת בפנימיות אחד של השני דרך המילים והכתיבה. וככה גם , קצת ,לגעת בעצמך מבפנים... בקיצור, אתה לא לבד, גם כשאתה מתחבא... ברוך הבא

timidy

New member
תודה רבה,

אני באופן אישי לא מסתפק בפיתרון וירטואלי. אמנם לשתף את הדיעה שלך עם אנונימיים שהם באותו מצב כמו שלך זה מנחם, וזה פורק, אבל לזה אני לא קורא פיתרון.:( אני חושב שחיי משפחה עם אישה זה מבורך, וזו הדרך לאושר אמיתי. אבל אני לא רוצה להתחיל לחשוב על החיים במסגרת כזאת, על השקר ועל המשחק שאני אצטרך לשחק מדי יום. איך אפשר לעשות כזה דבר? מצד שני, מסקרן אותי להיות בקשר עם מישהו כמוני. אולי זה יראה לי שאפשר להיות מאושר גם במצב כזה? למרות שלעולם לא אגלה למשפחה שלי על קשר מסוג כזה. אני מאוד רוצה להתחיל לחפש בחורות/ים ולהתנסות ולראות מה באמת מתאים לי. מה עושים? האם הכרת, ואיך? תודה על העזרה שלך.:/

yenergy

New member
ואוו.

קשה לשמוע את זה. אני יכול להמליץ על קבוצת הדתיים הבוגרת של איגי. חלקם בגילך. לאחר צבא. זה עד גיל 23. זה יעזור לך ליצור חברה משלך, וזה דיסקרטי לחלוטין. תיכף אביא את שאר הפרטים.

טיףטף2

New member
להמליץ על קבוצה שכזו?

עדיין לא מצאתי הבדל בין דתיים ובין איגי רגיל... חכם האדם אשר לא יבקר שם ואילו פעם אחת.

yenergy

New member
אתה היית שם?

אם כן, אז אתה יודע שמה שאמרת עכשיו כל כך לא נכון. אם לא - הרגע היה יום כיפור. מה עם הוצאת שם רע? הקבוצה אינה עוסקת על איך הומו דתי צריך לחיות את חייו. למרות שכמובן יש דיונים בנושא. הנהלת איגי עמלה וטרחה כדי ליצור את הקבוצה הזו, שפועלת בשיתוף כל הארגונים הדתיים הקיימים היום. לקבוצה יש אופי מיוחד, שמותאם לחברה הדתיים. כל החברה שדיברתי איתם שהלכו לשם - שואבים כח מהקבוצה, ואומרים שהקבוצה נתנה להם כוחות חשובים בהתמודדות עם מצבם. אני יודע, שגם קבוצת התמיכה שהייתי בה בעצת נפש, נוראה ככל שתהיה, עזרה לי לצלוח שלב קשה בחיי. וזה היה בקבוצה שלכאורה קיבלה את מי שאני וניסתה לשנות זאת בכל כוחה. אז למה לשלול כל כך מהר פיתרון שאולי לא מתאים לך?! אנרג'י.

טיףטף2

New member
הייתי בפורום שלהם

כפירה וחילול ה' טהור. אחד המגיבים שם אמר לי דוגרי שבקבוצה אני לא באמת יקבל את הרוחניות שמצפים לקבוצה של דתיים ושאוכל להתעייץ עם אחד שמגיע לקבוצה באופן קבוע שלפני שהוא הכיר את הקבוצה הוא היה דתי מאד ועם היותו בקבוצה לאט לאט הוא ירד מהרוחניות. הזוי שבקבוצה של דתיים מפנים אותי לבחור שלאט לאט חוזר בשאלה
הרי זו קבוצה של דתיים,צריכה להיות שם חיזוק ואמונה בה' כמו שיש כאן בפורום ובהו"ד.... ד"א,המנהל בפורום שם דתי מחמיר כפי שהוא מעיד על עצמו................ומגיב כשצריך בפורום בשבת.....

yenergy

New member
אה והפורום מעיד משהו על הקבוצה ממש.

אני לא רוצה להיכנס איתך לוויכוח. לפי מה שאני רואה בתגובות שלך כל מי שלא 100% דתי אורתודכוסי אז הוא תועה בדרך. יש דתיות אחרת ואולי היא לא מקובלת עליך, אבל על אנשים אחרים היא כן. אני חושב שהקבוצה עזרה לרבים וטובים ואני מכיר אותם. אצל חלק היא גרמה, נכון, להתרחקות מהדת כמו שאתה מגדיר אותה אבל לשמירה על קשר אמיץ וחם עם אלוהים (ומי אנחנו שנקבע מה נכון?! מונית למנהל החשבונות של אלוהים מתי שהוא בלי שנודע לנו?) אצל חלק היא עזרה להם להישאר דתיים, ואפילו אצל חלק היא עזרה להם ללכת למקומות יותר דתיים כמו הו"ד וכמוך. אסור לשלול אף פעם שום דבר ואסור לשפוט אף פעם שום דבר שאתה לא שם. זה בדיוק המהות של לשון הרע והוצאת שם רע שעליו נאמר ש "מוטב יטיל אדם עצמו לכבשן האש ואל ילבין פני חברו ברבים". אם לא היית שם - אנא ציין זאת בתחילת דבריך - כדי לפחות שאנשים ידעו זאת. אחד מהמידות הכי חשובות של עבודת ה' היא לימוד זכות. אני ממש מתאמץ פה לא לכתוב דברים ארסיים עליך מכיוון שממש מכעיס אותי שאנשים אומרים דברים מבלי לדעת מכלי ראשון. אנרג'י.

טיףטף2

New member
חה חה חה ההומור הציני שלך

הרג לי מצחוק תטחול
אהבתי את כמות השקרים וריכוז ההבל שכתבת לעיל. לספר לאחר שלא יגיע לקבוצות של איגי זה לא לשון הרע זה מצווה מפני שהקבוצות של איגי מחללות את שם ה' ברבים,יקירי מכל! תמשיך לטמון את הראש באדמה ולהתעלם מהמתרחש באמת ונראה לאן זה יוביל.. אתה רק מראה לי שנית כמה הקבוצה של איגי היא קבוצה של מתרחקים מהדרך של ההלכה. את כמות הארס שיש לך להוציא עלי,תוציאי,אתה ממש מזיז לי גם משהו,הא?
איזה שטחיות אני מת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

yenergy

New member
הפתעה הפתעה.

אתה כנראה לא מבין וחבל לי. חילול השם? איך בבדיוק? מי יודע מה קורה בקבוצות האלו חוץ מהמשתתפים בהם? "כל המציל נפש אחת מישראל כאילו הציל עולם מלא". יש לך מושג כמה התאבדויות הקבוצות האלו חוסכות? גם ככה יש מספיק. אני מעדיף אדם פחות אורתודכסוי וחי, מאשר אדם הומו אורתודוכסי ומת? (מכיר כמה כאלו. או יותר נכון הכרתי) אז תמשיך להתבצר בעמדה שלך. העמדה שלך אומרת שאלוהים חושב שעצם המחשבה על גברים היא תועבה. שאצם ההמצאות שלך בפורום הזו בעייתית - כי נותנים איזה שהיא לגיטימציה לאהבת גברים. אני מציע לך לדבר עם הרב רון גם. אני והוא אולי חולקים על איגי, אבל הוא לעולם לא יתבטא בפרהסיה בצורה שבה אתה התבטאית. אבל שוין. מי זה הרב רון? ומי אלו כל שאר האנשים האלו שמצילים חיים יום יום? הרי טיף טף מונה על ידי אלוהים להיות מנהל החשבונות שלו, וברצונו ימית וברצונו יחיה. בהצלחה בחיים. אנרג'י.

חבל על האנרגיות, אנרג'י

יש פה אנשים צעירים ולא בוגרים דיו, שהתובנה שהחיים מורכבים טרם תפסה אותם. מבחינתם יש "שחור או לבן" ושום אפור באמצע אסור בתכלית האיסור. לכן הוא יתנגדו ל"חברותא", "איגי-דתיים" ועוד ועוד בכל התוקף. צריך ללמוד לא לקחת ללב, ולתת להם להתבגר קצת... לא כל הדתיים "צדיקים" כמוך, טיף טף. יש הרבה גוני ביניים, שלא תמיד מתאים להם מקומות שהולכים לפי "ההלכה הנוקשה" ודעת הרב אלישיב או מה שלא יהיה. שדתיותם מוטלת בספק קשה לנוכח "חוסר המקום" שהם רואים עבור אנשים כמוהם בדת ובתורת משה. קרא להם "דתיים לייט", "חפיפניקים", "בדרך החוצה" - ואולי פשוט כאלה שמתמודדים עם הבעיה למען הפשטות- זה כלל לא משנה. יתכן שעוזר להם להכיר אנשים שמתמודדים עם אותם הקשיים, וייתכן שעבורם "איגי דתיים" הוא הפלטפורמה לכך. חשבת שאולי הם לא היו נשארים דתיים בכל מקרה? תופעה שהיא לא כ"כ נדירה במחוזות הומואים דתיים...אז לפחות הם לא נשארים לבד לדכאון, לאבדון ולבדידות (כמו המצב שמתאר טימידי).ומן הסתם שיהיו כאלו שדווקא יקבלו חיזוק לזהותם הדתית, אי אפשר להבטיח כלום. תמיכה ועזרה לפחות ניתן להציע, זה הרבה מאוד לאנשים מסוימים במצבנו! בכל מקרה, גם להם יש מקום, לדאבון ליבך הצר. גם אם אתה לא מאשר כי עשית סקר שוק...בפורום שלהם (!) ובכלל מפתיע אותי חוסר הסבלנות הזו שלך בתור מישהו שהיה פעם גם "בצד השני", החילוני. לא משנה שאתה, "מנהל החשבונות יקר" כפי שכונית פה, הולך מסיבות גייז (מקום הרבה יותר ברוח ההלכה האורתודוקסית, בטוח) וגם אפעס עושה סטוצים במושב האחורי של מכוניות (שלבטח מקדש שם שמיים ברבים). אינני אוהב להתנגח באנשים ולשפוט אותם בצורה כזו, אבל הצביעות המתמשכת שלך מקוממת אותי. תתעורר! "לעולם יהא אדם ירא שמיים בסתר כבגלוי, ומודה על האמת ודובר אמת בלבבו..."

טיףטף2

New member
ארגון הו"ד זה ארגון שבאמת מועיל

אני אמנם לא שמח לדעת שהארגון שלכם מציל מהתאבדויות כי עצוב שיש לאנשים מחשבות שכאלו,אבל מחמם לדעת שהארגון שלכם מציל במידה ויש. הקבוצה שלכם יכולה להיות יעילה מאד בלתת מענה למתלבטים ולכל מיני מקרים כללים,אבל היא אינה קבוצה תמיכה להומואים שרוצים לשמור על הזהות היהודית. אתם יוצאים בהצהרה"קבוצה דתיה"כדי לתת תחושה של שיכות להומואים הדתיים אבל בקבוצות שלכם אין טיפה של דת אלא של מתירנות. איזה רב מוסמך מלווה אותכם? הרב רון יוסף מוסמך לתת מענה להומואים דתיים ולא אתם. הלוואי והייתם לומדים ממנו דבר או שניים. וכן אני המנהל חשבונות שלו,מפריע לך?

yenergy

New member
אין לי כוחות. וחול פירדמידות ענה לך כבר.

אתה שוב חושב שאתה יודע מהי יהדות ומהי זהות יהודית - בלי ללכת אפילו פעם אחת לקבוצות הללו. בלי להבין באמת שמה שאתה חושב שאתה יודע - רק מראה כמה אתה לא יודע. החכמה בחיים היא לדעת שאתה לא יודע, ולנסות לקוות יום אחד שבאמת תדע כמה אתה לא יודע. י אם ככה - אם אתה חושב שהאמת היא רק בצד שלך, הויכוח הזה חסר תועלת. אני לא אתווכח איתך מעל דפי האינטרנט רק לשם הוויכוח. הזמן שלי יקר לי. אני יאחל לך שלקח הצניעות והענווה מול גדלותו של אלוהים והאמת שלו ורק שלו, יגיעו אליך בשלב בחיים שעוד תוכל לנצל אותו ולא מאוחר מדי. חיים ארוכים. אנרג'י.

ארגון הו"ד כבודו במקומו מונח

אין ספק שהו"ד והרב רון (בסופו של דבר הם הינו הך; זה לא שהארגון מכיל עשרות פעילים) משרתים נכונה את ההומואים הדתיים, אבל אף אחד לא אמר שהם כתובת הבלעדית. מעבר לכך להו"ד אין את כוח האדם והמשאבים לפרוס קבוצות תמיכה ברחבי הארץ, ומה יעשה אותו הומו דתי שלא התמזל מזלו להיוולד במרכז כמוך? אותו נער שגר במושב קטן בדרום או בצפון, והוא ספון בדלת אמותיו ווכיתות רגליו באופן קבוע לתל אביב נראה אימתני, מפרך ומייגע? מה יהיה עליו? מי יסייע לו? לו חלק הארי של הרבנים הדתיים-לאומיים היו באמת נכונים לעזור בלי דעות קדומות או הפנייה אוטומטית ל"עצת נפש" השרלטנית (כאילו זהו הפתרון האולטימטיבי היחיד ואין בלתו), אותו בחור אומלל יכול היה לפנות לר"מ שלו, לרב היישוב או לרב בית הכנסת. כפי שהלוואי והיה, זה היה מונע כל כך הרבה קשיים לכל כך הרבה בחורים דתיים. אבל זה לא המצב; "איגי" מציעה מענה רחב ומקיף לאותם אנשים בתפרוסת ארצית. מעבר לכך, גם בפה בפורום אין "הכוונה רבנית" וראה זה פלא אנו דנים בנושאים דתיים כל הזמן. כי מה שחשוב הוא הנוכחות של הומואים דתיים לאומים שמתמודדים עם אותם קשיים, פחדים ולבטים. הם לבד כבר יציפו את הנושאים הרלוונטים, וכך גם שם. נכון, ל"איגי" יש עמדה ברורה מאוד (ומוטה) שכל הומו צריך לקבל עצמו ולהשלים עם נטייתו. אין פתח לטיפולי המרה, חתונה עם לסבית או שאר פתרונות. בכל מקרה, מי שמחפש את הפתרונות האלו (כנראה) שמלכתחילה לא יפנה ל"איגי" מלכתחילה, אלא "לעצת נפש" או ל"כמוך". הדברים ידועים. למרות הכל, זה לא מתירני, כופר או מחלל שם שמיים להשלים עם מי שאתה. זה לא שהם משכנעים אנשים להפסיק להיות דתיים. יש להם מקום לגיטימי עבור הומואים דתיים למורת רוחך. כאלו שמחפשים להכיר מתלבטים כמוהם על בסיס קבוע (אחת לשבועיים). שום ארגון אחר לא יכול להציע להם את זה כיום. ובעניין אחר, באמת שאני מתאפק לפעמים לא להעמיד אותך במקום לנוכח התגובות הציניות, היהירות והסרקסטיות שלך. האמת לא כולה אצלך, כמו שהיא גם לא כולה אצל אחרים, ותמיד יש קצת מן האמת אצל כל אחד מאיתנו. השלילה המוחלטת שלך של כל דבר שאינו לרוחך תעמוד לך לצנינים בהמשך גם בתחומים אחרים, וחבל. אני מקווה בשבילך שלא כך יהיה א"יה, ושעוד תתפכח ותתבגר לפני. (זה הקטע שאתה אמור לענות לי בציניות "תודה...צחקתי ממש חזק על העלבונות שאתה יעני מנסה לזרוק עליי" עם הסמיילי האהוב שלך-
או משהו כזה, שבו אתה כמובן לא נאפשר לשום דבר להכנס הנה חסכתי לך) וקצת הערכה, אנרג'י מתנגדב לעזור להומואים דתיים במצוקה, מה אתה עושה לרווחתם?

Nחמן

New member
באמת אתה צודק

וייתכן, שטיף טף צעיר מדי ואיננו בשל דיו. רק אני סבור, שבדבר אחד שניכם לא צודקים: אין כאן יריבות בין אף אחד. כל אחד מנסה לעזור בדרך שלו ועל פי הבנתו. לכן אני סבור, שלא היה מזיק להתבטא בצורה מכובדת מעט יותר משני הצדדים.

חחחחחח טיף טף

הוכחת את הנקודה שלי בדיוק!! חיוך גדול עלה על שפתיי (אם כי היה חסר לי ה-
למען האמת). אין לך יכולת להגיב לביקורת, רק לתקוף חזרה. אני מנסה לשכנע בכתיבה שלי, ולא לחרוץ עובדות או לסנוט במישהו. חבל שזה תמיד נגרר לפסים האלו, והסגנון יכול להיות אחרת, גם אם אתה לא מסכים עם מישהו. כל אחד יעשה עם זה מה שהוא רוצה, וד"ל לי חבל שמכל מה שכתבתי, היה לך רק תגובה רגשית (שוב לא בוגרת) להגיב. באמת חבל!
ונחמן חלילה וחס מיריבות, אך "מדבר שקר תרחק". אני לא מושך לצד מסוים, ברור שהמצב שלנו מורכב. אני רק אומר שיש מקום לגיטימי גם "לאיגי-דתיים" לסייע להומואים דתיים (צעירים) במצוקה. חבל לי כל פעם לראות שארגון אחר פה מושמץ ומוכפש לחינם, כל עזרה שיש מבורכת (כל עוד היא באחריות). המשך חג שמח ונעים!

Nחמן

New member
תודה על התגובה לדבריי

לא חלקתי על דבריך. גם אני תומך בארגון הו"ד אבל מעולם לא שללתי שום ארגון. לכל היותר אני יכול למתוח ביקורת עניינית ולצפות מאותם אנשים להגיב לה עניינית. גם לי נראה, שעיקר דבריך לטיף טף היו ענייניים אבל לפעמים הסגנון הופך אותם למשהו אישי. לכן הצעתי, שהכתיבה תהיה מעט מעודנת יותר, כי בכל זאת אינני חושד בטיף טף בכוונות לא טובות אבל אינני יכול להעמיד עצמי אל מול אף אחד כאן בפורום לנוכח נסיוני עתיר השנים. לכן אני משתדל להיות זהיר בתגובותיי ולא לפגוע בגולשים למרות שלא תמיד הצד השני מבין זאת. בכוונה לא נכנסתי כאן לדוגמאות אבל האמן לי, שהיו לי לא מעט שיחות אישיות במסרים עם גולשים צעירים, שלא רוצים ללמוד מנסיון החיים אבל מצטערים על החברה, שאיננה מוכנה להתחשב ברצונם. חג שמח!

טיףטף2

New member
אמרת חבל על האנרגיות

לכן לא באמת טרחתי לקרוא את השיעמום שחיברת כי חבל על האנרגיות
כשתזלזל יזלזלו בך,יקרי

למעלה