"פרת משה רבנו"

D o r o t h y

New member
יו, תודה רבה ../images/Emo70.gif

איזה יופי. אני חושבת שאני אלמד את זה ואתחיל לשיר לאחיינים.

אלי ו.

New member
חומייני הוא מלדרה

אני תמיד חשבתי שהחומייני קיבל את שמו מהסיבה הפשוטה שהוא חום אבל הסבירו לי פעם שהוא הגיע במזוודותיהם של העולים החדשים שברחו מאיראן לאחר המהפכה האסלאמית של חומייני ולכן קיבל זכה לכינויו.

mucool2

New member
באמת מה קרה לחומייני?

נמצאו לו אויבים טבעיים או שעשו לו חיסול ממוקד במבצע הדברה מתוחכם? (מעניין שהם התחילו להיעלם פחות או יותר באותו זמן שהמקורי מת, מתישהו בסוף שנות ה-80.)

ihtiyar

New member
../images/Emo18.gif מזל ששינו את שם החיפושית!

בימים חביבים אלו, כשהעולם חוגג את חג האומנות הדנית בשריפת שגרירויות ואיומי רצח עדינים, תארו לכם כמה פקולטות אוניברסיטאיות היו עולות בלהבות כשאיזה משכיל נאור היה מגלה ששמה של חיפושית: א. קרוי על שם אדון הנביאים (חיפושית
ומשה רבנו?!) ב. שמה הלטיני הוא "קוקסינלה" (ספטמפונקטטה). משה רבנו וקוקסינלית?! טפו!!!

ihtiyar

New member
../images/Emo13.gif לי אין דבר מיותר, גם לא לחפושית

שמה של החפושית מופיע בחלק מהכתובים כ-Coccinella septapunctata ובמקומות אחרים כ-Coccinella septempunctata. אישית, אני מקבל את כתיבתו של פנחס אמיתי, המומחה הישראלי לחרקים, ובספריו מופיע הכיתוב septempunctata

masorti

New member
חיפושית ומשה רבנו זה כבוד...

לידיעתך, במצרית העתיקה היה הירוגליף מיוחד בצורת חיפושית שבוטא "חפר" (XPR). שמות פרעונים חשובים כמו חפרע הכילו את החיפושית הזו. ראה כאן, שורה שניה הירוגליף ימני. שלא לדבר על החותמות המצריות בצורת חיפושית (המכונות "חרפושיות"). ובכלל, החיפושית היתה חיה קדושה במצרים העתיקה. להזכירך שמשה גדל כנסיך מצרי, ומן הסתם הוא היה הראשון שהיה מתגאה שחיפושית קרויה על שמו.

ihtiyar

New member
../images/Emo9.gif ל-י-ד-י-ע-ת-ך

אני יודע. זה חלק מהמקצוע שלי.... ובכל זאת: 1. ה"רע" המופיע בשמם של מלכי מצרים קשור לאל "רע" ולא לחפושית 2. החפושית המצרית אינה סתם חפושית, אלא זִבְּלִית. החותם המצרי צורתו היא כצורת זבלית (בכלל, חיות "סניטריות" כמו זבלית, נחש, חתול - היו מקודשות אצלם). 3. מה אומר ומה אגיד, אישית לא הייתי מתחייב לדבר בשמו של משה רבנו.
. יותר מדי מדברים בשמו ובשם אלהים בזמן האחרון........

רציתי להגיד בשמו של משה רבנו

הוא שלח לי כרגע SMS, מבקש להתווכח יותר בשקט, איפה שהוא נמצא ישנים בשעות הללו.

ihtiyar

New member
../images/Emo6.gif

please be quiet ,because my boss, Mr. G. may wake up and then....oy veiz mier SMS = Saint Moses Sleeps

masorti

New member
לגבי חפרע...

היה נדמה לי שפעם קראתי שחפרע הוא חפר+רע. (את זה ש"רע" נובע מהאל רע ידעתי כבר) בדקתי שוב, ואכן אין שם "חפר".

למעלה