פרשת תרומה

פרשת תרומה

פרשת תרומה " ויקחו-לי תרומה.." יש מס שהוא חובה המיועד להחזקת המנגנון ושירות הציבור, ויש תרומה שכל אחד לפי רצונו מנדב למטרה מסוימת. התרומה עבור המקדש צריכה להינתן מרצון. ה' לא מוכן לבוא לשכון בבית שבניו בנו לו מתוך כפייה, או מתוך חובה. הוא רוצה משכן של תרומה מתוך אהבה וכבוד. מסופר על כך שמשה פנה אל נשיאי השבטים קודם. הם התלהבו מן הרעיון והציעו: " הכול עלינו!" הם יקימו את המקדש ויספקו את כול החומרים. משה לא הסכים. הוא אמר להם: " מאת כל-איש אשר ידבנו לבו.." המשכן צריך לסמן את אחדות העם! כל אחד צריך להשתתף בפועל! הנשיאים שאלו אותו: כיצד ידע העם מה להביא? הרי כול הפרשה הזאת היא תוכנית הנדסית המפרטת את הקמת המשכן לפרטי פרטים. לפי האגדה השיב להם משה: " תנו לכל אחד להביא מה שהוא רוצה ומה שיחסר תשלימו." הנס הוא שהקימו את המקדש בדיוק לפי התוכנית ולא חסר דבר. " לכל כלי המשכן ובכל עבדתו.." * המטרה מקדשת את האמצעים במובן החיובי. ההזדהות הלאומית ואחדות העם גורמות לכוח עליון. רק אתמול היינו עדים למאמץ ספונטני משותף של קבוצת אנשים מזדמנת שהרימו בידיים את המנוף הכבד השוקל טונות וחלצו את האישה מתחתיו. שבת שלום

yaely2

New member
מנהל
שלום כולם. קטע מהספר לי יצחק ../images/Emo23.gif

שלום כולם,
אנו יודעים שיצחק כותב ספרים. הפעם הוא כתב קטע מספרו "נבוך בארץ" בפורום שואה הנצחה ותיעוד. הבאתי את הקישור לקטע הזה, כי הוא טוב מאוד לדעתי וגם שיהיה זמין לנו לקריאה. בהצלחה יצחק

עמליה3

New member
שבת שלום../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

עוד מעט שבת,ואני קוראת מדברי יצחק. כנראה שהעם מאד רצה מרכז רוחני גדול שתרם מרצונו. גם היום יש התורמים מרצונם ואנונימי. קראתי בשקיקה בפורום את חלק מכתביך. היכן אני יכולה לקנות את הספר? ש/בת שלום לכולכם.

אנפה2

New member
חוויות מסוג אחר.

הייתי בבית קברות עם כל המשפחה, אמא, אחות, בנות, אחינים בעל, היתה היום אזכרה לאבא שלי שהוא כבר 6 שנים מלאך, עמדנו בחלקת הקבר, בירקונים, בית הקברות היה הומה מאנשים, על כל הקברים היו פרחים יפים שנראו למרחוק כמו גן פורח, אנחנו עומדים בעלי מתפלל, ופתאום אני שומעת מוסיקה חרישית שמימית יפיפיה, אמרתי לעצמי , אנפה את מדמיינת, אבל המוסיקה ממשיכה, אני מסתכלת סביבי ולפתע רואה, שליד אחד הקברים עומד זוג, והגבר מנגן בכינור מנגינות יפיפיות. הסתכלנו אחותי אלי ואני אליה, והחלטנו שכל אחד נושא את תפילתו בדרך שהוא מוצא לנכון. ועל זה נאמר, אם תסתכל סביב תראה דברים, גם מבית הקברות אפשר לחזור עם חוויות. שבת שלום.

עמליה3

New member
אכן אנפה

האחד מביא פרחים, השיני שותף את האבן האחר מדליק נר ואחרים מתפללים וגם לנגן ליד הקבר זו דרך לזכור את אלה שאינם לידינו. יפה ששיתפת אותנו. שבת שלום.

ערב טוב ושבת שלום לכולם../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

לא הייתי כאן היום כי על הבוקר יצאתי לכיוון ת"א, יש לי מינוי לסדרת קונצרטים במוזיאון ת"א במסגרת שנקראת - "קלאסיקה במימד אישי". המלחין עליו דובר ונוגן היום היה - ברהמס.שמענו תוך כדי הדגמת קטעים מיצירותיו על ילדותו והתפתחותו המוסיקלית. אני מאד אוהבת את הקונצרטים האלה שמוגשים בצורה עממית וקלילה, שגם כאלה שלא מסוגלים לשבת בקונצרט כבד של הפילהרמונת,(כמוני) יכולים למצוא שם עניין. ראיתי שהיתה כאן היום פעילות יפה וענפה. יצחק - מה שאהבתי בפרשת השבוע הפעם, זה המשפט בו תיארת שה' לא מוכן לשכון בבית שבניו בנו לו מתוך כפיה,רוצה רק בית שנבנה בתוך אהבה וכבוד. סוף שבוע מקסים ונעים לכולם.

לומילה1

New member
למר יצחק וולסטר

למר יצחק וולסטר, הרבה תודה ויישר כוח על שהבאת לנו את "פרשת תרומה". מאוד אהבתי את מה שהאגדה מספרת על הנס שבבניית המקדש, שלא חסר דבר, ודווקא בגלל "שאיש כאשר יידבנו לבו" התאים לכל אחד מבני ישראל אז. והנמשל שהבאת על הצלת נפש בישראל ע"י אנשים שהזדמנו, ותרמו במשותף למאמץ הגדול של הרמת מנוף כזה כבד כי לחלץ אישה מסכנת- חיים. תודה ושוב תודה, ושבת שלום לכולם. לומילה

למעלה