פרשת שפטים

פרשת שפטים

פרשת שפטים " שפטים ושטרים תתן-לך בכל שערך.." בפרשה הקודמת אמרנו שחייב להיות חוק וסדר, כאן משה מסביר כיצד לעשות את זה. העיקרון המרכזי של קיום המצוות הוא ניקיון הכפים. רבים הופכים את הדת לקרדום לחפור בו. מקפידים על הסימנים החיצוניים ומזלזלים במהות. לכן בא כאן ההסבר: " משפט צדק: לא תטה משפט לא תכיר פנים ולא תקח שוחד.." " על פי שנים עדים או שלושה עדים יומת המת, ולא יומת על פי עד אחד.." " יד העדים תהיה-בו להמיתו.." יש להטיל את כל כובד האחראיות על העדים, על מצפונם ועל יושר יבם, גם באופן מילולי וגם באופן פיזי. אלו הדרישות מן השופטים ומן העדים, אבל זה לא מספיק, גם בעלי הדין חייבים לשתף פעולה. הם חייבים להישמע לדיינים ולקבל את אשר נגזר. " ואיש אשר-יעשה בזדון לבלתי שמע.. מת האיש ההוא.." התורה אינה מתעלמת מן הצורך במנהיג אמיתי. " תשים עליך מלך.. ככל הגוים.." רק מה, המלך לא יהיה נוכרי, לא ירבה סוסים ונשים, ולא ישיב את העם מצרימה. מנהיג אמיתי חייב להיות צנוע ולעסוק בצרכי העם ולא בפאר ממלכתו. " לבלתי רום לבבו מאחיו ובלתי סור מן – המצוה.." ושוב אזהרה מפני ידעונים, קוסמים ומכשפות. " נביא אקים להם מקרב אחיהם כמוך.." היזהרו מנביאי שקר ומתרבות זרה. הוא חוזר על עניין ערי המקלט ומגנה את נקמת הדם. " ולא ישפך דם נקי בקרב ארצך.." היחסים הטובים בין אדם לאדם, בין שכן לשכן הם הערובה לחיים נורמליים. " לא תסיג גבול רעך.." גם בעת שלום וגם בעת מלחמה יש להתחשב בזולת, בבעיותיו ובמצוקתו, כדי לחזק את המורל של הכלל. משחררים לפני הקרב את כל: " אשר בנה בית חדש.. אשר נטע כרם.. ואיש אשר ארש אישה." וגם " הירא ורך לבב ילך וישוב לביתו ולא ימס את-לבב אחיו.." כי גם במצב של מלחמה צריך להאמין בשם שהוא יוליך לניצחון. אף לניצחון יש חובות מוסריות. " כי-תקרב אל-עיר להילחם עליה וקראת אליה שלום.." לעודד ולבקש את השלום, אבל להילחם בטרור בלי פשרות. בעיר כבושה יש להתחשב בצרכי התושבים. " לא תשחית את עצה..כי האדם עץ השדה.." שבת שלום

בוקר טוב ../images/Emo42.gif

פורומיסטים יקרים. תודה ליצחק על הפירוש הנפלא כרגיל של פרשת השבוע תודה לכל הפותחים האופטימיים של היום, תודה מיוחדת לך רוקסן על מה שכתבת דברי חוכמה אמיתיים. דוגמא לאחת הפסקאות יש לי בעצמי. אני אבדתי את אבי בגיל 11. כמעט כל שנה אני נוסעת ביום הזכרון לחללי מלחמות ישראל לחיפה להיות שם אתו ופעם אחת הגעתי ופגשתי את בתו של החלל ששוכב בקבר ליד אבי וגם הוא השתתף באותה שיירה. היא שאלה אותי בת כמה הייתי כשזה קרה וכשאמרתי לה 11 היא אמרה שהיא מקנאה בי כי יש לי זכרונות ולא אין כי היא היתה רק בת 3. יעלי כמו שכתבתי אתמול, הכל יסתדר בעזרת הכוח העליון צריך רק לעשות את הפעולות הנחוצות בלי לחץ ולמסור לו והוא כבר ידאג בזמנו לתוצאות. עכשיו אני מסיימת, כי עוד מעט באים לקחת אותנו לבר מצוה בגן אורנים ועלי להיות מוכנה.

עמליה3

New member
סוף שבוע נעים

לכל מקדמי שלום. לאחר שסיימתי אתתורנו הנכדות קיבלתי הפוגה עד יום ראשון. מודה לסתיונית על הבדיחה הנכונה במיוחד לאור כל התלונות על הטרדה מינית. מזכיר לי : כשבאתי לעיריה לרשום את הבית החדש בקשו ממני לשלם" מס השבחה". לשאלתי למה המס ענו לי אולי תרצי לבנות על הגג שלך ולהשביחו. עניתי שיש איסור להוסיף על הגג מאומה ואני בכלל לא מעונינת להוסיף דבר. התשובה "אולי בכל זאת תוסיפי פעם...". כך למשל ספורך מתאים למתלוננת על רמון שרצה לנשקה והיא אמרה לו לא! ואז הוא עזבה. (יכל- ועזב) למלכה אנפה יעלי רוקסןהמקורית(האם יש עוד רוקסן?) לדוביק על הסיפור שהיה קשה לי לקרוא,לעליזה וליצחק תודה לפרשת השבוע .איך הכל מתאים לימינו. שולחת לכם מצגת עם השיר"שדות ירוקים" אל תפסידו היא נהדרת.

נורית44

New member
שבת שלום לכולם../images/Emo16.gif../images/Emo48.gif../images/Emo16.gif

שלום חברות וחברים יקרים חזרתי לפני מחצית השעה הביתה( נסעתי מהבוקר לבית היכן שאימי יושבת שבעה) קראתי ונהנתי מכל מה שנכתב כאן היום לכל החברות והחברים
ממני בשבוע הבא אחזור למסלול אכנס לכאן יותר אגיב וגם אכתוב. שבת שלום וסוף שבוע נעים ורגוע נורית

erika6

New member
יצחק תודה לך על פרשת השבוע

שאתה מעביר לנו ולידיעתנו. נחמד מאוד מצדתך. אני מחכה כל שבוע לקרוא את מה שאתה כותב. בנוסף על כך לפי פרשת השבוע, אני יודעת שעברה שבוע לא כן.

אנפה2

New member
שבת שלום../images/Emo16.gif../images/Emo141.gif../images/Emo20.gif../images/Emo141.gif../images/Emo16.gif

yaely2

New member
מנהל
יצחק יישר כוח../images/Emo45.gif תודה מכל הלב../images/Emo23.gif

תודה על פרושך הנפלא והאקטואלי.

רונה 2346

New member
שבת שלום לכולם

ליצחק תודה על ההתמדה בהבאת פרשת השבוע מעניין מעשיר ואקטואלי לעמליה ומשפחתה תהנו ותרוו נחת מהילדים והנכדים תודה על המצגות המעניינות והמרגשות לפסיפלורה ברכות לבת המצוה של נכדתך תעשי חיים בגולן תבלי ותהני מהביקור חודש אלול - מה דעתכם על נסיעה לירושלים לביקור ותפילה בכותל, ביקור במנהרות הכותל וסיום ארוחה במסעדה באבו גוש. רונה

רונה 2346

New member
סליחה מכולם

הוי איזה פשלה עשיתי סליחה מכולם - בפורום 60+ כתבתי - מה דעתכם לנסיעה לירושלים מבלי שראיתי את הצעתה של אריקה על פגישה בשפת הים ואני מתנצלת על כך. על הפגישה בשפת הים (שהצעתי בעבר) ראיתי שאין הענות ולכן הצעתי באה לכיוון ירושלים להזכירכם חודש אלול ואני כל שנה נוסעת לכותל ורציתי לשתף אתכם בחוויה. אני כמובן משאירה לכם את האופציות פתוחות לפניכם. מאוד רוצה שניפגש לקראת השנה החדשה ולאחל אישית לכל אחד מכם שנה טובה. רונה

עמליה3

New member
שבת

איזה רעיון נחמד לעשות יום הולדת בפארק. ואנחנו לא היחידים עם הרעיון הזה. באות משפחות מסמנות עם חוטים ובלונים את המקום שלהם . מזמינים איזה ליצן .הכיבוד והלכלוך בחוץ. וחוזרים לבית נקי (כלים חד פעמיים לפח)עם כל המתנות. יש מה ללמוד מהצעירים. רק שנהיה בריאים. מחר אני עוברת למשמרת כוכב יאיר לשמור ליומיים על הנכדים, עוד שבוע לחופש הגדול שלהם ולנו החופש הגדול מתחיל בספטמבר.

עמליה3

New member
בדיחה מוצלחת ששלחה לי ציפי היחידה

בדיחה מחבל אל קעידה מסתובב במדבר ומחפש נואשות מים להרוות את צמאונו כשלפתע רואה משהו מרחוק באופק. הוא מתקרב למקום ומבחין ביהודי קשיש העומד במרכז המדבר סביבו ארגזים מלאים בעניבות חדשות. המחבל מצליח להתגבר על שנאתו ופונה ליהודי:"יש לך מים ? ". "אין לי מים אבל אולי תרצה לקנות עניבה ? זה חמישה דולרים בלבד"? ענה לו היהודי. "יהודי מטומטם". אמר המחבל."אין לי צורך בעניבה המטופשת שלך ששווה גם פחות מהמחיר שהצעת.לישראל בכלל אין זכות קיום.אני צריך להרוג אותך אבל קודם אני אחפש מים ואח"כ אני אחזור להרוג אותך " צעק עליו המחבל. "טוב " אמר היהודי הקשיש. "זה לא משנה לי שאתה לא רוצה לקנות עניבה ושאתה רוצה להרוג אותי ,אתה רואה את הגבעה הזו ממזרח ? חמישה ק"מ אחריה יש מסעדה נהדרת .שם תוכל למצוא את כל המים שאתה מבקש.שלום לך !" אחר מספר שעות חוזר אליו המחבל מזיע ועייף:"אחיך לא נותן לי להכנס בלי עניבה..."

עוד בפרשה

האקטואליה בפרשת השבוע ביום שישי לא הוספתי את האקטואליה שבפרשה כי חשבתי שזה מובן מאליו. בכל זאת כמה ציטוטים: " שפטים ושטרים תתן-לך.." השבוע ממנה שיטרית את דורית בייניש לנשיאת בית המשפט לעליון. " והוגד- לך ושמעת ודרשת היטב.. על- פי שנים עדים או שלושה.." כל הפרשיות שנמצאות בחקירה.. " ולא ירבה- לו נשים.." המלך ועוד.. אבל הכי חשוב ההבטחה שבהפטרה: אחרי כל מה שעברנו לאחרונה אמר הנביא (בישעיה סימן נא) " ותפחד תמיד כל-היום מפני חמת המציק כאשר כונן להשחית.." אבל, " לקחתי מידך את-כוס התרעלה את- קבעת כוס חמתי לא-תוסיפי לשתותה עוד: ושמתיה ביד מוגיך.." שבוע טוב

למעלה