פרשת שפטים

פרשת שפטים

פרשת שפטים " שפטים ושטרים תתן-לך בכל שערך.." בפרשה הקודמת אמרנו שחייב להיות חוק וסדר, כאן משה מסביר כיצד לעשות את זה. העיקרון המרכזי של קיום המצוות הוא ניקיון הכפים. רבים הופכים את הדת לקרדום לחפור בו. מקפידים על הסימנים החיצוניים ומזלזלים במהות. לכן בא כאן ההסבר: " משפט צדק: לא תטה משפט לא תכיר פנים ולא תקח שוחד.." " על פי שנים עדים או שלושה עדים יומת המת, ולא יומת על פי עד אחד.." " יד העדים תהיה-בו להמיתו.." יש להטיל את כל כובד האחראיות על העדים, על מצפונם ועל יושר יבם, גם באופן מילולי וגם באופן פיזי. אלו הדרישות מן השופטים ומן העדים, אבל זה לא מספיק, גם בעלי הדין חייבים לשתף פעולה. הם חייבים להישמע לדיינים ולקבל את אשר נגזר. " ואיש אשר-יעשה בזדון לבלתי שמע.. מת האיש ההוא.." התורה אינה מתעלמת מן הצורך במנהיג אמיתי. " תשים עליך מלך.. ככל הגוים.." רק מה, המלך לא יהיה נוכרי, לא ירבה סוסים ונשים, ולא ישיב את העם מצרימה. מנהיג אמיתי חייב להיות צנוע ולעסוק בצרכי העם ולא בפאר ממלכתו. " לבלתי רום לבבו מאחיו ובלתי סור מן – המצוה.." ושוב אזהרה מפני ידעונים, קוסמים ומכשפות. " נביא אקים להם מקרב אחיהם כמוך.." היזהרו מנביאי שקר ומתרבות זרה. הוא חוזר על עניין ערי המקלט ומגנה את נקמת הדם. " ולא ישפך דם נקי בקרב ארצך.." היחסים הטובים בין אדם לאדם, בין שכן לשכן הם הערובה לחיים נורמליים. " לא תסיג גבול רעך.." גם בעת שלום וגם בעת מלחמה יש להתחשב בזולת, בבעיותיו ובמצוקתו, כדי לחזק את המורל של הכלל. משחררים לפני הקרב את כל: " אשר בנה בית חדש.. אשר נטע כרם.. ואיש אשר ארש אישה." וגם " הירא ורך לבב ילך וישוב לביתו ולא ימס את-לבב אחיו.." כי גם במצב של מלחמה צריך להאמין בשם שהוא יוליך לניצחון. אף לניצחון יש חובות מוסריות. " כי-תקרב אל-עיר להילחם עליה וקראת אליה שלום.." לעודד ולבקש את השלום, אבל להילחם בטרור בלי פשרות. בעיר כבושה יש להתחשב בצרכי התושבים. " לא תשחית את עצה..כי האדם עץ השדה.." שבת שלום

שלום חיים,אני לא "תלמיד חכם"כמו

שאומרים אבל למקרא פרשיות השבוע שאתה מביא , אני פשוט מבינה שהתורה שלנו מתווה חוקים לקיום חיי חברה מוסריים וצודקים.לא שלא ידעתי את זה קודם אבל, בהחלט נעים לרענן את מה שלמדנו ואולי שכחנו. תודה חיים.
חוקים אלה טובים לכל חברה, חבל רק שלא כולם נוהגים על פי החוקים האלה..

חיניה

New member
לכל מברכי תודה. יעלי עשי לי טובה

אני רוצה להעתיק לכאן את הודעתי ביחס לבת המצווה כפי שכתבתי בקומונה. והיות והאינטלגנציה המחשבית שלי לוקה בחסר, אודה לך אם תוכלי לעשות את זה במקומי. תודה

חיניה

New member
לכל מברכי תודה. המסיבה היתה

מברכי תודה.המסיבה אתמול היתהו חיניה ו 16:59 | 09/09 נהדרת.אני מאחלת לכולכם לזכות ולהגיע לבר\בת מצוות של הנכדים ואפילו לנישואיהם. סבא שלי זכה להגיע לבר מצווה של שני בני (ניניו) ונפטר בגיל 92.וכדי להגדיל את השוויץ אביא בפניכם את הברכה שכתבתי לנכדתי ששמה גילי גילי שלי היא הכי נהדרת. יפה, חכמה,טובה ויוצרת. היא כותבת יפה, היא לומדת היטב ולשמוע עליה-מרחיב את הלב. לחברים תושיט יד, להורים היא עוזרת מבינה, רגישה, ילדה לתפארת. חברה מסורה, שחיינית מעולה ומיכסת השבחים רק עולה ועולה. לאביה הגיעה ביום ההולדת, מתנה משמים הבת הנחמדת. ואפילו בבית כשיש ריב בין אחים- ממהרת ליפות הכל ולהשלים. אחרי פירוט המעלות הטובות- ברצוני לברך את הילדה הזאת שהיום מלאו לה (כן ירבו) יב שנים: שהטוב ימשיך לנבוט בך מבפנים. שתמיד תהיי אישיות מאושרת אדם מיוחד-אי אפשר אחרת, שכולנו נזכה ממך לרוב נחת, הורים, סבתות ואחיך גם יחד. ולסיום כל שנאמר מהתחלה: שנזכה גם לראותך כלה. מברכי תודה.המסיבה אתמול היתהו חיניה ו 16:59 | 09/09 נהדרת.אני מאחלת לכולכם לזכות ולהגיע לבר\בת מצוות של הנכדים ואפילו לנישואיהם. סבא שלי זכה להגיע לבר מצווה של שני בני (ניניו) ונפטר בגיל 92.וכדי להגדיל את השוויץ אביא בפניכם את הברכה שכתבתי לנכדתי ששמה גילי גילי שלי היא הכי נהדרת. יפה, חכמה,טובה ויוצרת. היא כותבת יפה, היא לומדת היטב ולשמוע עליה-מרחיב את הלב. לחברים תושיט יד, להורים היא עוזרת מבינה, רגישה, ילדה לתפארת. חברה מסורה, שחיינית מעולה ומיכסת השבחים רק עולה ועולה. לאביה הגיעה ביום ההולדת, מתנה משמים הבת הנחמדת. ואפילו בבית כשיש ריב בין אחים- ממהרת ליפות הכל ולהשלים. אחרי פירוט המעלות הטובות- ברצוני לברך את הילדה הזאת שהיום מלאו לה (כן ירבו) יב שנים: שהטוב ימשיך לנבוט בך מבפנים. שתמיד תהיי אישיות מאושרת אדם מיוחד-אי אפשר אחרת, שכולנו נזכה ממך לרוב נחת, הורים, סבתות ואחיך גם יחד. ולסיום כל שנאמר מהתחלה: שנזכה גם לראותך כלה. מברכי תודה.המסיבה אתמול היתהו חיניה ו 16:59 | 09/09 נהדרת.אני מאחלת לכולכם לזכות ולהגיע לבר\בת מצוות של הנכדים ואפילו לנישואיהם. סבא שלי זכה להגיע לבר מצווה של שני בני (ניניו) ונפטר בגיל 92.וכדי להגדיל את השוויץ אביא בפניכם את הברכה שכתבתי לנכדתי ששמה גילי גילי שלי היא הכי נהדרת. יפה, חכמה,טובה ויוצרת. היא כותבת יפה, היא לומדת היטב ולשמוע עליה-מרחיב את הלב. לחברים תושיט יד, להורים היא עוזרת מבינה, רגישה, ילדה לתפארת. חברה מסורה, שחיינית מעולה ומיכסת השבחים רק עולה ועולה. לאביה הגיעה ביום ההולדת, מתנה משמים הבת הנחמדת. ואפילו בבית כשיש ריב בין אחים- ממהרת ליפות הכל ולהשלים. אחרי פירוט המעלות הטובות- ברצוני לברך את הילדה הזאת שהיום מלאו לה (כן ירבו) יב שנים: שהטוב ימשיך לנבוט בך מבפנים. שתמיד תהיי אישיות מאושרת אדם מיוחד-אי אפשר אחרת, שכולנו נזכה ממך לרוב נחת, הורים, סבתות ואחיך גם יחד. ולסיום כל שנאמר מהתחלה: שנזכה גם לראותך כלה. מברכי תודה.המסיבה אתמול היתהו חיניה ו 16:59 | 09/09 נהדרת.אני מאחלת לכולכם לזכות ולהגיע לבר\בת מצוות של הנכדים ואפילו לנישואיהם. סבא שלי זכה להגיע לבר מצווה של שני בני (ניניו) ונפטר בגיל 92.וכדי להגדיל את השוויץ אביא בפניכם את הברכה שכתבתי לנכדתי ששמה גילי גילי שלי היא הכי נהדרת. יפה, חכמה,טובה ויוצרת. היא כותבת יפה, היא לומדת היטב ולשמוע עליה-מרחיב את הלב. לחברים תושיט יד, להורים היא עוזרת מבינה, רגישה, ילדה לתפארת. חברה מסורה, שחיינית מעולה ומיכסת השבחים רק עולה ועולה. לאביה הגיעה ביום ההולדת, מתנה משמים הבת הנחמדת. ואפילו בבית כשיש ריב בין אחים- ממהרת ליפות הכל ולהשלים. אחרי פירוט המעלות הטובות- ברצוני לברך את הילדה הזאת שהיום מלאו לה (כן ירבו) יב שנים: שהטוב ימשיך לנבוט בך מבפנים. שתמיד תהיי אישיות מאושרת אדם מיוחד-אי אפשר אחרת, שכולנו נזכה ממך לרוב נחת, הורים, סבתות ואחיך גם יחד. ולסיום כל שנאמר מהתחלה: שנזכה גם לראותך כלה. מברכי תודה.המסיבה אתמול היתהו חיניה ו 16:59 | 09/09 נהדרת.אני מאחלת לכולכם לזכות ולהגיע לבר\בת מצוות של הנכדים ואפילו לנישואיהם. סבא שלי זכה להגיע לבר מצווה של שני בני (ניניו) ונפטר בגיל 92.וכדי להגדיל את השוויץ אביא בפניכם את הברכה שכתבתי לנכדתי ששמה גילי גילי שלי היא הכי נהדרת. יפה, חכמה,טובה ויוצרת. היא כותבת יפה, היא לומדת היטב ולשמוע עליה-מרחיב את הלב. לחברים תושיט יד, להורים היא עוזרת מבינה, רגישה, ילדה לתפארת. חברה מסורה, שחיינית מעולה ומיכסת השבחים רק עולה ועולה. לאביה הגיעה ביום ההולדת, מתנה משמים הבת הנחמדת. ואפילו בבית כשיש ריב בין אחים- ממהרת ליפות הכל ולהשלים. אחרי פירוט המעלות הטובות- ברצוני לברך את הילדה הזאת שהיום מלאו לה (כן ירבו) יב שנים: שהטוב ימשיך לנבוט בך מבפנים. שתמיד תהיי אישיות מאושרת אדם מיוחד-אי אפשר אחרת, שכולנו נזכה ממך לרוב נחת, הורים, סבתות ואחיך גם יחד. ולסיום כל שנאמר מהתחלה: שנזכה גם לראותך כלה.

לרוקסן שמי יצחק

תודה על ההערכה. האמת שכאשר הצטרתי לנוער הציוני כנער אחרי השואה לא ידעתי מה שמי העברי. כששאלו אותי: " מה שמך?" אמרתי להם, אבל הם התעקשו שצופה בנוער הציוני צריך שם עברי. אז פשוט בחרתי בשם יצחק.

יצחק,../images/Emo52.gifותודה שהסבת את תשומת

לבי לשגיאה שעשיתי, כנראה בהסח הדעת, וכנראה שבדיוק קראתי הודעה של חיים. מצטערת שלא שמתי לב לכך גם בכניסה הנוספת שלי לפורום.
ברור שהכוונה היתה אליך,

yaely2

New member
מנהל
יצחק, תודה על פרשנות הפרשה

שלום יצחק יישר כח
, הפרשה מדברת על המון נושאים: איך ממנים שופטים, מה נדרש מהם - טוהר מידות לא שוחד ולא הטיית משפט. מה תפקיד המלך, (דרך אגב התורה ראתה בעין לא יפה המלכת מלך). קראו את פרשנותו של יצחק ברור יפה ומחכים. (אותי לפחות)
יצחק. לו ידעת איזו הנאה אתה גורם לי היית כותב את הפרשה פעמיים בשבוע

תודה עבור התגובות על הפרשה

זה לא אני שעושה את האקטואליה שלהן. העובדה שהן תמיד אקטואליות מלמדת אותנו שיש על מה לחשוב. מחר אנחנו נוסעים לירושלים לחגוג את הבר מצוה של הנכד שלנו עופרי. נחזור רק לסוף השבוע.

יצחק../images/Emo140.gifהפעם אני לא טועה ומברכת

אותך לכבוד חגיגת הבר מצווה של הנכד שלך. שתזכה להרבה נחת ממנו.

yaely2

New member
מנהל
ליצחק שבוע טוב והמון נחת ../images/Emo49.gif

שלום יצחק
זה שלנכד יש מזל אני יודעת, כי יש לו סבא כמוך. מאחלת לך המון המון נחת מהילדים והנכדים. כבר ברכתיך בעבר ואומר זאת שוב שאני מאחלת שבני ביתך ילכו בעקבותיך בתכונות הנפלאות שיש בך גם ידע וגם הומור. מתנה משמים ממש
הרבה
לעופרי ליום הולדתו. בהזדמנות זו אלפי
על פרשות השבוע הממלאות אותי המון ידע.

למעלה