פרשת פנחס

פרשת פנחס

פרשת פנחס בפרשה הקודמת דובר על פנחס בן אלעזר שהרג את המדינית ובן זוגה הישראלי,אשר הדגימו סרט כחול בשידור חי. " לעיני כל עדת ישראל" והפיצו את פולחן בעל פעור. חשוב לדעת את מעמדם של המעורבים בפרשה. פנחס בן אלעזר הכהן, הוא איש המסמל את הדור הצעיר המואס ברפיון המוסר ובשחיתות של הדור הקודם, והוא אינו רוצה להיות יותר דור מדבר, לכן הוא מתקומם. אף המדינית אינה סתם נערה אלא, "כזבי בת-צור ראש אמות בית-אב מדין" כך שכאן מדובר בהתנגשות של תרבויות. השם רואה בעין יפה את "החזרה בתשובה" ומוליך את ישראל לכלות את מדין. שוב נערך מפקד: " מבן עשרים למעלה.." מפקד משפחות המסמל את ההתחדשות. התחלה חדשה לקראת כיבוש הארץ. בנות צלפחד פונות למשה ומבקשות להקציב להן נחלה. " אבינו מת במדבר ובנים לא היו לו.." התורה מאשרת את זכות הנשים לקניין ולירושה. משה עולה אל הר העברים ונפרד מן העם. כמו אהרון גם הוא עומד לסיים את תפקידו. " כי מרחוק תראה את הארץ ואליו לא תבוא.." הוא חוזר על החוקים והמשפטים ועל בקורבנות ומעניק ליהושע בן נון את דרגות הרמט"כל. " ויאמר משה אל בני ישראל ככל אשר- צוה השם את משה.." אנחנו מכירים לאורך ההיסטוריה את הנוער המתמרד שרוצים לתקן את העולם וקמים נגד הדור הישן המרובע. יוזמים מהפכה חברתית כלכלית כדי לקדם ולהתקדם עד שהם בעצמם הופכים למרובעים. דור הולך ודור בא. לכן זקוקים מאוד לפנחס שיכוון אותם אל הדרך הנכונה. שבת שלום

yaely2

New member
מנהל
../images/Emo51.gifיצחק על הפרשה ../images/Emo45.gifועוד נושא..

שלום כולם,
אני רוצה להעביר את הדיון בדבר אמונות תפלות לכאן, למרות שזה לא שייך לפרשה שלנו, אך התורה בכללה מתנגדת לכך. והנה מה שכתוב: ויקרא פרק יט כו) לֹא תֹאכְלוּ עַל הַדָּם לֹא תְנַחֲשׁוּ וְלֹא תְעוֹנֵנוּ : ויקרא פרק יט לא) אַל תִּפְנוּ אֶל הָאֹבֹת וְאֶל הַיִּדְּעֹנִים אַל תְּבַקְשׁוּ לְטָמְאָה בָהֶם אֲנִי יְדֹוָד אֱלֹהֵיכֶם: המילה ולא תעוננו מתכוונת לכך ,שבתקופת התנך היו מסתכלים בעננים ולפי הכוון של הענן היו מודיעים על המזל. לכן כתוב "לא תעוננו", היינו לא תעשו אסטרולוגיה בעננים. והנה מעשה שקרה לי אישית. לפני בערך 10 שנים הגעתי לרופא הנשים לצורך בדיקה שגרתית. הרופא בדק אותי ואמר לי שיש לי גוש על השחלה ואנו צריכים להתחיל לטפל בזה. ראשית הפנה אותי מיד לאולטרה סאונד שהייתה בעיר סמוכה וביקש לבוא עם התוצאה מיד אליו. (איך הרגשתי, אלוהים) לאחר שלושה ימים הגעתי אליו שוב, הוא הראה לי את הגוש היושב לו בפנים שלח אותי לכל מיני בדיקות דם ועוד... הלחץ היה עצום. גברת אחת בשם רלי שבנותינו למדו יחד באותה כיתה אהבה תמיד לבוא אלי ולספר לי עליה על בעלה וילדיה. גם הפעם היא באה וכששמעה על הגוש סיפרה שיש מישהי בשם סימה בתל אביב ואותה סימה, במגע יד ממיסה כל גידול אפילו ממאיר. סרבתי, אמרתי שזה נגד מה שאני מאמינה בו, היא לא הפסיקה להפציר."זה חינם" היא אמרה, רק תורמים לה אחר כך כפי שרוצים. ואני בסרובי. לאחר שנסתיימו הבדיקות שארכו מספר שבועות והיו לי התוצאות ניגשתי שוב לרופא. הוא הסתכל עלי ואמר "בחדר הסמוך אנחנו מריצים חדר אולטרה סאונד, עדיין לא פתוח לקהל, שבי אני אסדר לך בדיקה כי אני רוצה לראות מה קורה. התפשטתי בחדר האולטרה סאונד והבודקת סרקה לי את הבטן, "מה יש לך" שאלה, השבתי "גוש" והיא השיבה " אבל אין פה כלום, הכל נקי, אמרתי לה "בדקי שוב" היא בדקה... ובדקה, הכל בסדר. פרצתי בצחוק, צחוק
שלא היתה לי כל שליטה עליו. מה קרה? מהחדר הסמוך נכנסה עוד טכנאית ואני בחצי צחוק וברבע דמע מספרת על סימה. "נו והלכת אליה?" לא, לא לא הלכתי, אך צחקתי כי חשבתי שלו הלכתי הייתי מאמינה כל חיי שהיא עשתה את הנס, ובזכותה נעלם הגידול. יש לי עוד סיפור, אחר כך.. (בינתיים נצא לפרסומות)

אדזה

New member
יעלי והידעונים

שלום יעלי ושלום לכולם,גם לי סיפור מן החיים.בתור בחורה תמימה ונאיבית סחבו אותי חברותי אל מגדת עתידות ביפו שהיתה אז שם דבר,ועוד סידרו לי פרוטקציה שלא אצטרך לחכות הרבה זמן בתור.העילה לביקור היתה שהחבר שלי לא מצא כל כך חן לא בעיני הבוס שלי וגם לא בעיני חברותי."בואי נשמע מה היא אומרת עליו"אמרו חברותי הרי היא לא מכירה אותו והיא בודאי תהיה אוביקטיבית.צריך היה רק להביא תמונה שלו.נגררתי והלכנו כל החבורה כולל הבוס אליה הביתה .המתנו מעט בחוץ כשחברותי נעלמות מידי פעם.והנה הגיע התור שלי,נשאלתי כמה שאלות,שלפתי תמונה ואוי ואבוי איזה פרצוף היא עשתה לי,אם זה היה היום הייתי בורחת אבל אז,בחורה בת 18 עם חינוך טוב מהבית-מתביישת להעליב אנשים ולא משנה מיהם,נשארתי לשבת ולשמוע את כל השטויות שלה ובקיצור עד כמה החבר הזה לא מתאים לי ועד כמה הוא לא בסדר וזהו שאני אחליט מהר לעזוב אותו. באתי הביתה וסיפרתי את הסיפר ואמא שלי הגיבה"א- שטיק בילבל" כלומר - חתיכת עלילה,תעזבי לך מהשטויות האלה.למרות הכל התחתנתי עם אותו בחור והוא בעלי קרוב ל 44 שנים.שנים רבות אחרי החתונה גילתה לי אחת החברות שהם ביקשו ממגדת העתידות לומר את משאמרה לי כי הם החליטו שהבחור לא מתאים לי.נו,נסתרות הן דרכי האל ועוד יותר נסתרות הן דרכי האדם.

yaely2

New member
מנהל
אדזה הסיפור שלך ממש מדהים../images/Emo2.gif

בפרט הקטע שבו ה"מגדת עתידות" אמרה, לא מה שאמרו לה הקלפים אלא מה שאמרו לה הקלאפטעס.

אדזה

New member
קלפטעס

יעלי,במשך השנים למדתי שיש הרבה קלאפטעס כאלה בחיים,הטענה שלהם היתה שהם רק רצו את טובתי ואת מכירה את הפסוק שכל הכוונות הטובות מובילות לגיהנום,כן גם לי קורה שיש לי כונה טובה אבל יוצא להיפך,אני דוקא מרוצה שהחברות " הטובות שלי" במקרה הזה לא כל כך הצליח להם התרגיל.

אנפה2

New member
אוסיף סיפור משלי.../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

חברה רומניה סיפרה לי , שאם הולך משהו לאיבוד, הופכים כוס ומוצאים את זה. (יוצאי רומניה יודעים את הפטנט). ובכן יום נסיעתה של בתי , בטיול מאורגן לחו"ל עומד לחול למחרת, אמרתי לה :תכיני לך את הדרכון שבו הויזה ליד הכרטיסי טיסה , על מנת שמחר לא תצטרכי לחפש אותו. הלכה בתי לחדרה לקחת את הדרכון והנה היא לא מוצאת אותו. מיד הלכתי למטבח והפכתי כוס. חיפשנו והפכנו את כל הבית, חיפשנו אפילו בפריזר, במכונת כביסה, בעלי ירד ובדק בשני המכוניות שלנו, בקיצור הפכנו אבן על אבן ואין דרכון. צילצלתי מיד לחברה שלי שעובדת במשרד הפנים (אגב הסיפור קרה לפני קריסת בניין התאומים) וביקשתי מימנה שאם מחר בתי תגיע בבוקר למשרד הפנים שתקבל אותה ראשונה, ואז אומרת לי חברתי שמחר היא בחופש, אבל בשבילי היא תגיע בבוקר ותסדר לבתי דרכון. בעלי נשלח לשגרירות ארה"ב להביא טפסים למילוי לקבלת ויזה חדשה, על מנת שמחר בבוקר יתייצב בשגרירות עם טפסים מוכנים , ובתי תגיע מאוחר יותר עם הדרכון, ממש הקמנו חמ"ל בבית. כמובן שאותו לילה לא ישנו, כי זה היה טיול מאורגן , ואף אחד לא יחכה לה, הבוקר הגיע ובשעה שש בבוקר בתי ובעלי יורדים לרכב על מנת להוריד אותה ליד משרד הפנים, והוא בדרכו לשגרירות. אני יושבת בבית ותוהה במתח רב אם המבצע יצליח. לא עוברות חמש דקות וכלבתי מתחילה לנבוח, מישהו פתח את הדלת והנה בעלי ובתי עומדים בפתח בפנים זורחות והדרכון שבו הויזה בידיהם, אני כולי השתוממות שואלת איך, איפה מצאתם אותו , ואז בעלי אומר שהוא הזיז את תיבת ההילוכים של הרכב וקפץ משם סוכך השמש שהיה מקופל ומתוכו קפץ הדרכון. מסקנה : מה שלא מזיק (האמונה התפלה) אולי יכול לעזור. שבת שלום ומבורך לכולכם. .

חיניה

New member
סימני זכרון

פעם אמרו לי שכדי לזכור אעביר את הטבעת מהיד הקבוע לשניה. אכן עשיתי כך ועד היום אני לא זוכרת לשם מה.

yaely2

New member
מנהל
אדזה גם אני שמחה שהן לא הצליחו../images/Emo23.gif

עם כזה מרץ ומצב רוח רואים שיש לך בעל טוב.
הנה הסיפור שלי, למעשה הוא לא שלי. זוג בסוף שנות השישים, אוהב ומסור. הבעל איתן עורך דין אשתו רינה ספרנית בבית ספר. משרה חלקית. יום אחד באה חברתה של רינה וביקשה ממנה להתלוות לפותחת בקפה ביפו. מיוחדת מיוחדת, מה שהיא אומרת אמת. רינה התלהבה והלכה. מגדת העתידות אמרה לחברתה הכל, אך ברגע שרינה סיימה את הקפה אמרה לה: "לך אני לא אומרת כלום, אל תשלמי לי ואיני אומרת לך דבר." רינה חטפה שוק, "אבל למה?" שאלה ולא קיבלה מענה. רינה הגיעה הביתה ולא נרגעה. עלה בדעתה רעיון. "איתן" אמרה לבעלה "בוא נלך יחד, בקש אתה את עתידך והרי אנחנו קשורים, אז אוכל לדעת מה שלא רצתה לומר לי" איתן ניסה להתחמק, אך לבסוף הלכו יחד לאותה פותחת בקפה. רינה נתנה לאיתן לצעוד ראשון ולאחר שנכנס לחדר ה"קפה" הצמידה את אוזנה היטב היטב לדלת. והנה היא שומעת "היום בעוד שנתיים אשתך תמות" זעקה נוראה פרצה מפי רינה זעקה נוראית, היא החלה לרוץ לכוון המכונית, בעלה אחריה ומגדת העתידות אחריהם דורשת את התשלום. מאותו יום רינה השתנתה. כשה מובל לטבח התנהגה. הזניחה את הילדים, אכלה כל היום, ישנה כל היום התפטרה מהעבודה. איתן ניסה את כוחו בכל כוחו ולשווא. רק משפט אחד היה לה על השפתיים "מי עומד למות, אתה או אני?" למשרד בו עבד איתן הגיעה סטג'רית צעירה בשם סיגל שעשתה לו עיניים. למרות שאהב את רינה התפתה. סיגל דאגה שלרינה יוודע הדבר ומהר מאוד מצא עצמו איתן בביתה של סיגל עם מזוודה אחת. הזוג התגרש ולמרות אי שביעות רצונו הובל איתן לחופה עם סיגל. הרב קידש אותם כדת וכדין, והבוהמה החלה לחגוג את נישואי סיגל חברתם. סיגל שלכבוד החתונה הסניפה מעט יותר מהרגיל, גם רוב המשקאות החריפים שהערתה אל קירבה עשו את שלהם, תוך כדי השמחה נפלה ורופא שהגיע קבע את מותה. איתן הסתכל על הלוח, זה היה בדיוק שנתיים לאחר ביקורו אצל מגדת העתידות. את הסיפור קראתי לפני שנים בלאישה במדור של "צבי לידסקי"

עוד על ה"ידעונים"

אשתי הייתה בהריון עם בני הבכור, לפני 50 שנה, היא הלכה לבדיקת הריון בקופת חוולים. התוצאות בוששו להגיע והיא ילדה במזל טוב. רק אחרי הברית הגיעו התוצאות שהיא לא בהריון. מה שנכון נכון. לגבי הפרשה: אין פרשה שאין בה אקטואליה. הפעם מדובר על בעית הנוער.

yaely2

New member
מנהל
../images/Emo6.gif יצחק../images/Emo51.gif. כמה אני לומדת ממך!

אדזה

New member
ליצחק

הזכרת לי. בעל של לקוחה שלנו הגיע יום אחד אלינו עם צחוק בלתי נשלט,ורק אחרי שכבדנו אותו עם שתייה ונרגע קצת,סיפר שהלך לקבל תוצאות של בדיקות כלליות והתברר שהוא בהריון.כולנו הסכמנו שהוא כנראה הגבר הראשון בהסטוריה שעשה זאת ומצפה לו עתיד וורוד.

חיניה

New member
הריון

גם כשאני הריתי את בני הבכור שלחו אותי לבדיקת אמבות כי (משונה) היו לי בחילות.

yaely2

New member
מנהל
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gifאת ממש חזקה אדזה. חה חה חה

erika6

New member
יצחק וולסטר ../images/Emo51.gif לך

נחמד לי לקרוא דברי החוכמה והידע הרב שיש לך. אתה ודאי יודע פתגמים ואימרות מחוכמת החיים והתורה ומהשפה היידי. תכתוב לנו.

למעלה