פרשת סוכות, קוהלת.

פרשת סוכות, קוהלת.

אתמול בעוד אני ומשפחתי חוגגים בשמחה וצהלה את ערב סוכות הגענו בקריאתנו לפרשה ושמה קוהלת הפרשה נכתבה על ידי שלמה והוא בעצם רצה להגיד שלכל דבר יש עת. "זמן למות וזמן לחיות" "זמן לשתול וזמן לעקור נטוע" בקיצור זמן לכל עת ושכל הדברים בעצם מסתובבים על צירם ובסופו של דבר יחזור הגלגל אם תרצו או לא. וחשבתי לעצמי מה היה בעצם המניע של שלמה לכתוב את קוהלת? ממה הוא נחרד? והאם הגלגל חוזר על עצמו בימים אלו אנו? האם הפיגוע שהיה בת"א הוא בעצם מחזיר את הגלגל אחורה אל תחילת האינתיפדה או שמא יחדול מחזור הדמים הזה? שאלות פילוסופיות בנוגע לעתידנו הקיומי בארץ שווה ערך לשאלות הפילוסופיות למחשבותיו של שלמה בזמן כתיבת קהלת. באמת שאין לי מה להגיד בדברים שרשמתי אלא רק חומר למחשבה. חג שמח בועז זעירא

בועז..

אני ביססתי על הדברים של שלמה המלך מונולוג שכתבתי...מה שהוא אומר,זה בעצם שטבע האדם לא משתנה. שהדברים שקרו לפני מאה שנה יתחוללו היום-רק בתחפושת שונה.שים לב לדבריו "עת לטעת ועת לעקור נטוע". כבר אז הוא הבין,שלפעמים לא צריך להתעקש על דברים מסויימים-צריך לוותר,לעזוב. אני אישית מקשרת את זה לשטחים... שלמה המלך מיואש מהחיים,כי הוא אומר ש"אין חדש תחת השמש". כלומר,אפילו אין למה לקוות,כי הכל יישאר כפי שהיה. בני האדם חמדנים ואנוכיים. עוד משפט "יפה" שהוא אומר: "ועוד ראיתי תחת השמש,מקום המשפט-שמה הרשע,ומקום הצדק-שמה הרשע" ובכך מבטא את הסלידה מהמוסדות שלכאורה אמורים להשליט צדק אך בפרקטיקה הם לא שוויוניים,מלאים שחיתות ושוחד. "כי יש אדם שעמלו בכחמה,בדעת ובכשרון-ולאדם שלא עמל בו-יתננו חלקו" מדובר על אנשים שמשתדלים כל חייהם,לומדים ועובדים,אך השכר שלהם הולך לבסוף לאנשים אחרים שלא התאמצו ומקבלים הכל בכפית של כסף (האם זה לא דומה למדיי ליחסי חילונים-חרדים בארצינו?) "כי אין זכרון לחכם עם הכסיל לעולם,משכבר הימים הכל נשכח. ואיך ימות החכם-עם הכסיל"...כלומר,כולנו בני אדם בסופו של דבר,לכולנו מצפה אותו הסוף על אף מה שנעשה בחיינו... מייאש משהו,לא? יש עוד הרבה דברים שהוא אומר שם שבהחלט שווים ניתוח ומאד מעניינים. לדעתי-העובדה שניתן להשוות את דבריו למתרחש כעת בעולם-מוכיחה את צדקתו. טלטול

נושא לשיחה...

רשמת דברים מעניינים ומרתקים כאחד אני חופף בדעותייך בכמעט כל הדברים חוץ מאשר: "עת לטעת ועת לעקור נטוע" רשמת לפעמים שצריך לוותר ולתפשר זה נכון מאוד אולם תלוי מאוד מאיזה צד מסתכלים והאם חייבים לעקור נטוע בכדי לשתול אחד חדש או שפשוט צריך לנטוע אותם אחד עם השני ואז צצה עוד בעייה שהיא בעיית המים שברגע שעץ מסויים מקבל מים לא בטוח במאת האחוזים שהעץ השני יקבל את אותה מידה. ולכן צריך לשתול אותם אחד רחוק מהשני ועצים שמסוגלים לחיות ביחד באותו מזג אויר ולהשתתף באותה כמות מים יחיו במקום מסויים ואלו שצריכים מזג אויר אחר יעברו למקום אחר ובכך שני הצדדים ירוויחו. "כי יש אדם שעמלו בכחמה,בדעת ובכשרון-ולאדם שלא עמל בו-יתננו חלקו" מדובר על אנשים שמשתדלים כל חייהם,לומדים ועובדים,אך השכר שלהם הולך לבסוף לאנשים אחרים שלא התאמצו ומקבלים הכל בכפית של כסף (האם זה לא דומה למדיי ליחסי חילונים-חרדים בארצינו?)" קודם כל אני חולק על דעתך בעניין זה אין זה נכון לשפוט את כל הדתיים בארצנו ישנה כמות מועטת מאוד מאוד של חרדים שנהנים מכספינו אנו אבל כמו שכל היהודים בתקופה ההלניסטית הלכו כמו עיוורים אחרי ההנאה עדיין נשארו חרדים שהאמינו בקדושת ה´ ולא הלכו שולל אחרי ההלניזם וכך זה גם היום אין אנו יכולים לשפוט את החרדים על כך שהם לא הולכים בדרך ה"נורמאלית" כביכול. הם חלק מעמנו ולמרות שאנחנו כועסים עליהם אין עלינו לעשות הכללות על כולם! טעות חמורה לשפוט אדם רק ע"פ מראהו. ישנם המנוי דתיים בכל הארץ שנתרמים לעבודת קודש בין אם זה יחידות קרביות, מד"א, זק"א, שרות הביטחון, התיישבות יהודית ועוד ועוד... אני ממש מעריץ חלק מהדתיים אז אנא ממך לא לשפוט אנשים. יום טוב

הבהרות

קודם כל תודה על ההתיחסות. דבר שני-לא כתבתי דתיים,כתבתי חרדים. וכן,יש הבדל. גם לא הכללתי את כל החרדים,השתמשתי במילה למדיי. הממפ ובקשר ל"ציבור מועט" של חרדים שמנצל את טובות ההנאה...ממש לא מסכימה איתך. התופעה רק הולכת ומקבלת מימדים גדולים יותר. טלטול

זה נכון

אבל כמו שדברים אחרים מקבלים תאוצה בארץ המשוגעת הזאת אז אני לא בטוח עד כמה זה משפיע כי יש: א. יותר סרבנים ב. יותר אנשים עם נטיות מיניות אחרות ג. יותר פיגועים ד. יותר אנשים בעד מולדת ה. יותר דעות אקיצר יותר הכל!! אז אי אפשר לחסל את התופעה, אפשר לנסות להבין אותה. ורשמתי גם דברים אחרים על עת לנטוע ועת לעקור והייתי מאוד מבסוט אם היית מגיבה להם. יום טוב

אני לא מסכימה עם תאורית הנטיעות שלך

אני מבינה מהדברים שכתבת שאתה בעד טרנספר...כלומר,אני משערת. תקן אותי אם אני טועה. אני אישית נגד הטרנספר,ויש לזה אפילו סיבה טכנית- א-ף- א-ח-ד מהמדינות הערביות לא רוצה את הפלסטינים. יום טוב גם לך טלטול

צודקת...

תפסת אותי אני בעד טרנספר ואני גאה להיות אחד מהאנשים שרוצים בזה. אני לא ריצוני בדעותיי נהפוכהו אני רוצה בטובת שני העמים ולא פעם אמרתי שהייתי מאוד שמח אם מולדת לא הייתה קמה אבל המצב היום בעייתי ביותר. ולגבי הסיבה שמדינות ערב לא יקבלו את הפלשתינאים מביא אותי לכמה דברים: א. זה מוכיח שהערבים לא דואגים אחד לשני ב. זה מוכיח שהערבים לא יודעים דמוקרטיה מהי. ג. זה מוכיח שהערבים לא מכירים ביישות הציונית ד. זה מוכיח שהערבים רוצים כל רגב אדמה בין אם הוא שלהם או לא. ה. זה מוכיח שהפלשתינאים בעיתיים בכל מקום אשר יפנו. ו. זה מוכיח שמדינת ישראל לאחר 54 שנות קיומה ניסתה וניסתה לשלב בתוכה ערבים אבל ללא תוצאות. יתרה מכך ירדן היא מדינה פלשתינאית היא קיבלה את עצמאותה ב-46´ (אם אני לא טועה) והרוב שם הוא פלשתינאי והערכים שם פלשתינאים ובסיס עצמאותה ניתן לה בגלל שהבריטים רצו לחלק את מדינת ישראל (ראי מפה מצורפת) השלמה לשני מדינות האחת פלשתינאית ערבית והשנייה יהודית. אז בין אם הערבים רוצים או לא הם חייבים לקבל אליהם את הפלשתינאים כחלק ממחויובותם לעם הפלשתינאי. עזבי רגע את הצד שהם רוצים או לא תחשבי רגע מה יהיה כאשר לא יהיו פה פלשתינאים... תחשבי רגע על זה.. יום נהדר בועז זעירא

חוץ ממדינת פלשתין

ועם או ללא רצונם, לאחר שהפלשתינים ייקחו את מושכות השלטון בשטח המכונה כיום ´ירדן´ לידיהם, הם יקבלו את אחיהם בישראל אל חיקם האוהב.

למעלה